Παρασκευή 4 Μαΐου 2018

Επίκαιρη Ερώτηση για το "Βοήθεια στο Σπίτι", Βουλή, 03.05.2018




Κ.Ο. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ
ΕΥΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ - ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αθήνα, 03.05.2018
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΥΡΕΣΗ ΛΥΣΗΣ ΣΤΗΝ «ΟΜΗΡΙΑ» ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ “ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ” ΖΗΤΗΣΕ Η ΕΥΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ







«Θα πρέπει να υπάρξει ευρεία διακομματική συναίνεση και να εξευρεθεί λύση σύμφωνα με όσα επιτάσσει το Σύνταγμα, ώστε οι εργαζόμενοι του Προγράμματος “Βοήθεια στο σπίτι” να παραμείνουν στις θέσεις τους, καθώς από το 2002 καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες».

Την παραπάνω πρόταση προς την Αν. Υπουργό Εργασίας κ. Φωτίου και τον Προεδρεύοντα Δ’ Αντιπρόεδρο της Βουλής κ. Κακλαμάνη η Εύη Χριστοφιλοπούλου κατά τη συζήτηση σχετικής Επίκαιρης Ερώτησης στη Βουλή.

Το Πρόγραμμα “Βοήθεια στο σπίτι” έχει εδραιωθεί στις καρδιές των πολιτών. Συνολικά εξυπηρετούνται περίπου 80.000 συνάνθρωποί μας. Οι δομές που λειτουργούν είναι 979 και οι εργαζόμενοι σε αυτές ανέρχονται περίπου στις 3.500.

Η βουλευτής επεσήμανε επίσης τις ελλείψεις σε προσωπικό αλλά και σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό που δυσχεραίνει το έργο των εργαζομένων και κατ’ επέκταση την εξυπηρέτηση των ηλικιωμένων συμπολιτών μας.

Η Αν. Υπουργός κ. Φωτίου δεσμεύθηκε να συγκαλέσει σε σύσκεψη διακομματική επιτροπή ώστε να εξευρεθεί η καταλληλότερη λύση προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία του προγράμματος.    




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου