Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΄΄ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ΄΄

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΄΄ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ΄΄
Συνάδελφοι,
Πρόσφατα  μετά λύπης μας είδαμε  στο διαδίκτυο κακόβουλες αναρτήσεις ,σχόλια και αναφορές που αφορούν τη λειτουργία του Πανελληνίου Συντονιστικού Οργάνου Συλλόγων και Σωματείων ΄΄Βοήθεια στο Σπίτι΄΄ (ΠΣΟ) αλλά και ονομαστικές επιθέσεις κατά μελών του ΠΣΟ .
Οι αναφορές προέρχονται από συναδέλφους που δεν ανήκουν σε κάποιο από τα σωματεία του ΒΣΣ, από συναδέλφους με κακή πληροφόρηση  ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ και από συγκεκριμένο Σωματείο –μέλος  του ΠΣΟ. Έχοντας γνώση ,ότι αυτή τη χρονική στιγμή θα πρέπει να είμαστε ενωμένοι και συσπειρωμένοι με επίκεντρο τη συνέχιση του αγώνα μας , κρίνουμε απαραίτητο να απαντήσουμε σε ερωτήματα και αναφορές που τέθηκαν ,με στόχο την ορθή ενημέρωση.
1.Το ΠΣΟ αποτελεί μια άτυπη ένωση όπου μέλη του είναι όλα τα Πρωτοβάθμια Σωματεία των εργαζομένων. Κάθε σωματείο διατηρεί την αυτονομία και τη νομική του μορφή , έχει ως ανώτερο όργανο τη Γενική του Συνέλευση και διοικείται από το Διοικητικό του Συμβούλιο.
Σκοπός του ΠΣΟ είναι ο από κοινού συντονισμός ενεργειών και διαδικασιών που στοχεύουν στην επίλυση του εργασιακού μας προβλήματος , την διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας , την θεσμοθέτηση του ΒΣΣ και προβολή του έργου μας.
2.Ο κανονισμός λειτουργίας του ΠΣΟ προτάθηκε από την πλειοψηφία των Σωματείων ώστε να διασφαλίζεται η ομαλή λειτουργία και ο καλός συντονισμός των διαδικασιών προς όφελος όλων μας.  Επίσης ψηφίστηκε από τις Γενικές Συνελεύσεις των Πρωτοβάθμιων Σωματείων , τα Διοικητικά Συμβούλια , έχει ισχύ ένα έτος και κάθε σωματείο έχει ορίσει τρεις εκπροσώπους του που μπορούν να συμμετέχουν στις συνεδριάσεις του ΠΣΟ , οι οποίες ως τακτικές γίνονται κάθε 2 μήνες. .
3.Εχει δημιουργηθεί στο διαδίκτυο μια κλειστή ομάδα όπου μέλη της είναι αποκλειστικά και μόνο τα τακτικά και αναπληρωματικά  μέλη του ΠΣΟ, ώστε να διευκολύνεται η διάχυση των πληροφοριών , η συζήτηση και η κατάθεση γραπτών απόψεων μεταξύ μας χωρίς να ελλοχεύει ο κίνδυνος του χαλασμένου τηλεφώνου.
Η εμπειρία ενός έτους από την εφαρμογή του Κανονισμού Λειτουργίας του ΠΣΟ είναι θετική. Πιθανόν να υπάρχουν κάποια  τρωτά σημεία και για αυτό έχει προβλεφθεί η δυνατότητα τροποποίησης του κάθε έτος. Παρακαλούνται οι συνάδελφοι μέλη των Σωματείων του ΠΣΟ , που δεν τον γνωρίζουν ,να τον αναζητήσουν από τις Διοικήσεις τους.
Αγαπητοί συνάδελφοι,
Όπως γίνεται αντιληπτό από τα ανωτέρω , το κάθε πρωτοβάθμιο σωματείο διατηρώντας την αυτονομία του είναι υπεύθυνο για την παρουσία του στο ΠΣΟ , την συμμετοχή του στις συλλογικές αποφάσεις και την διάχυση της πληροφόρησης προς τα μέλη του.
 Όλοι οι εργαζόμενοι – μέλη πρωτοβάθμιων σωματείων έχετε την υποχρέωση να ζητάτε ή και να απαιτείτε την πληροφόρηση από τις Διοικήσεις των σωματείων σας και όχι από τα υπόλοιπα σωματεία. Εξάλλου η δύναμη ενός σωματείου είναι το Σώμα και όχι η Διοίκηση.
Ο σχολιασμός στο διαδίκτυο με αρνητική πρόθεση και η εξαπόλυση φραστικών επιθέσεων κατά του  ΠΣΟ και μελών Διοικήσεων Πρωτοβάθμιων Σωματείων του ΠΣΟ, από εργαζόμενους που από επιλογή τους δεν είναι μέλη σωματείων ή αρέσκονται στο να ασκούν κριτική χωρίς να γνωρίζουν όλα τα δεδομένα, ,
ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ αναφορές και αναρτήσεις από μέλη του ΠΣΟ - ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ από όλους μας και τους καλούμε να ανακαλέσουν τις αναρτήσεις και τα σχόλιά τους καθώς επιφέρουν μόνο την αμφιβολία και τη διάσπαση.
Σας καλούμε τη δεδομένη χρονική στιγμή να επικρατήσει η σύνεση και η συσπείρωση καθώς για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι είμαστε θύματα εμπαιγμού της κυβέρνησης
και η απάντηση θα δοθεί από όλους μας με προγραμματισμένες κινητοποιήσεις το επόμενο χρονικό διάστημα .
Όσοι συνάδελφοι δεν έχετε πρωτοβάθμια σωματεία στην περιοχή σας κατανοούμε τις ανησυχίες σας όμως να είστε βέβαιοι πως ο κοινός μας αγώνας στοχεύει στη ΔΙΚΑΙΩΣΗ όλων μας.

Με εκτίμηση,

 ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ
1.Σωματείο Εργαζομένων ΒΣΣ  Ν.Αττικής

2.Διαπεριφερειακός Σύλλογος Εργαζομένων ΒΣΣ Περιφερειών Δυτικής Ελλάδος και Πελ/νήσου

3. Σύλλογος Εξυπηρέτησης και Φροντίδας Ευπαθών Ομάδων Κρήτης

4. Σωματείο Εργαζομένων στις Κοινωνικές και Προνοιακές Δομές Λευκάδος

5. Σωματείο Εργαζομένων Κοινωνικών Δομών Ν.Σερρών

2 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. βρε παιδιά...διαίρει και βασίλευε λέγαν οι παλιοί...κάτι ξέραν....τόσα χρόνια σας παιδεύουν...ΜΗΝ ΤΟ ΔΙΑΛΥΣΕΤΕ ΤΩΡΑ...ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ... ΜΟΝΟ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΤΕ ΚΑΤΙ !!! όλοι σας κοροιδεύουν...τους βολεύει πολιτικά....έκαναν τις καθαρίστριες δικαστικούς...μονιμοποίησαν τους φύλακες...τακτοποίησαν την ΕΡΤ...και κολάνε σε εσάς...γιατί?? ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΕΧΕΤΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΣΑΣ !!! ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή