Πέμπτη 3 Μαΐου 2018

Βουλή: Διακομματική συνεργασία για αποκατάσταση των εργαζομένων στο “Βοήθεια στο Σπίτι” ζήτησε η Θ. Φωτίου

Βουλή: Διακομματική συνεργασία για αποκατάσταση των εργαζομένων στο “Βοήθεια στο Σπίτι” ζήτησε η Θ. Φωτίου





Διακομματική συνεργασία επιδιώκει η κυβέρνηση, προκειμένου να αποκατασταθεί η πραγματική σχέση εργασίας των εργαζομένων του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» οι οποίοι, αν και εργάζονται τα τελευταία 16 χρόνια με συμβάσεις που ανανεώνονται, συνεχίζουν να ζουν σε καθεστώς εργασιακής ανασφάλειας.
Πρόσκληση στα κόμματα του δημοκρατικού τόξου να συνεργαστούν για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα των εργαζομένων του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» απηύθυνε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύης Χριστοφιλοπούλου που έθεσε το θέμα αυτό στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.
«Έχει αποδειχθεί πόσο σημαντικό είναι αυτό το πρόγραμμα για τους ηλικιωμένους και για την αποϊδρυματοποίηση» είπε η κ. Φωτίου και επανέλαβε ότι στο πλαίσιο λειτουργίας της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής, θα εξαντληθούν τα διαθέσιμα μέσα, ώστε να γίνει η μετάπτωση όλων αυτών των εργαζομένων, από το καθεστώς ομηρίας στην πραγματική εργασιακή τους κατάσταση, με όρους και κανόνες που δεν θα δημιουργούν προβλήματα με αποφάσεις του ΣτΕ που στη συνέχεια θα φέρνουν εργασιακή αναστάτωση.

Στην προσπάθεια που θα καταβληθεί στο πλαίσιο της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής, αρωγός θα είναι η ΚΕΔΕ προκειμένου να καταθέσει τις προτάσεις για την αντιμετώπιση του ζητήματος με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η βούληση δε της κυβέρνησης και η αποφασιστικότητά της για τη συνέχιση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» έχει αποτυπωθεί, όπως είπε η κ. Φωτίου, και στη χρονική παράταση που δόθηκε για τη λειτουργία του και το 2019, προκειμένου να υπάρξει μέσα σε αυτό το διάστημα, το χρονικό περιθώριο για την επίλυση του θέματος.
Να βρεθεί λύση, όχι έξω από τα συνταγματικά όρια, με διακομματική συναίνεση, ζήτησε η βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύη Χριστοφιλοπούλου, σημειώνοντας ότι οι εργαζόμενοι αυτοί πρέπει να μείνουν στις θέσεις τους, αφού καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Στην πρόσκληση της κυρίας Φωτίου ανταποκρίθηκε και ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης. «Πάρτε μια πρωτοβουλία όλα τα κόμματα έστω και στα όρια της συνταγματικής νομιμότητας για να το λύσουμε» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κακλαμάνης αναφερόμενος στους 3.500 εργαζόμενους του προγράμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου