Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΒΟΗΘΩΝ ΤΟΥ ΒΣΣ

Αγαπητοί συνάδελφοι,  επειδή καθημερινά δεχόμαστε πολλά τηλέφωνα  σχετικά με το ανθυγιεινό επίδομα για τους οικογενειακούςβοηθούς, σας ενημερώνούμε ότι βάσει της ερμηνευτικής εγκυκλίου 33 του ν. 4483/2017 δυστυχώς  δεν προβλέπεται.  Παρά τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων του υπουργείου Εσωτερικών στην τελευταία συνάντηση που είχαν τα σωματεία του ΒΣΣ προσφάτως μαζί τους, ότι θα το λάβουν και οι οικογενειακοί βοηθοί ,  αυτό δεν τηρήθηκε. 
Σε παρέμβαση του σωματείου μας, που υπήρξε άμεσα με τους αρμόδιους  μετά  την δημοσίευση της εγκυκλίου, η απάντηση ήταν ότι οι οικογενειακοί βοηθοί κατατάσσονται στο βοηθητικό προσωπικό και ότι   η εργασία τους  δεν είναι αποκλειστικά στον τομέα της  καθαριότητας  όπως ορίζεται από το νόμο.  
Το Σωματείο εργαζομένων ΒΣΣ ν. Αττικής καταδικάζει τη στάση των υπευθύνων για τον εμπαιγμό και κοροιδία των εργαζομένων, και παρ' ότι σε έγγραφό μας όπου αναλύεται λεπτομερώς το καθηκοντολόγιο των οικογενειακών βοηθών όπου πρωτίστως έχει να κάνει με την καθαριότητα των εσωτερικών χώρων των σπιτιών των ηλικιωμένων και ΑΜΕΑ , αντί να δουν την ουσία στάθηκαν στους " τίτλους" - ειδικότητες.....
Όσον αφορά την απάντηση που έδωσαν  ότι δεν εργάζονται αποκλειστικά στον τομέα της καθαριότητας και ότι κάνουν κι άλλες δουλειές,  τους υπενθυμίζουμε ότι οι ίδιοι αναφέρουν στην ερμηνευτική εγκύκλιο που εξέδωσαν ότι :
Η προϋπόθεση   της "πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης" δεν έχει την ένοια της παροχής υπηρεσιών κατά πλήρες ωράριο εργασίας, αλλά την έννοια ότι ο δικαιούχος απασχολείται πλήρως και αποκλειστικά στους  χώρους και στις ειδικότητες που δικαιολογούν την καταβολή του ανωτέρου επιδόματος. Το πρόβλημα λοιπόν όπως διαφαίνεται είναι οι ειδικότητες !!!
Το Σωματείο μας θα παρέμβει εκ νέου στα αρμόδια υπουργεία για την άδικη και απαράδεκτη απόφαση εις βάρος των εργαζομένων.

1 σχόλιο: