Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- ΟΔΗΓΙΕΣ


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ       

                   23/3/2020
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αγαπητοί  Συνάδελφοι,  το Βοήθεια στο Σπίτι όπως είναι γνωστό από την πρώτη στιγμή είναι στη διάθεση της ελληνικής πολιτείας για να συμβάλλει κι αυτό όπως τόσοι άλλοι εργαζόμενοι στην αντιμετώπιση  της πανδημίας του κορονοιού που πλήττει  τη χώρα μας αλλά και όλη την ανθρωπότητα. Σαφώς και δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά αφού τόσο η επαγγελματική μας ιδιότητα όσο και το αντικείμενο μας (ευπαθείς ομάδες ), είναι κάτι που το δουλεύουμε και το γνωρίζουμε πολύ καλά. Τη δεδομένη όμως  στιγμή εξ' αιτίας της επικινδυνότητας που υπάρχει,  καλούμαστε επιπλέον  να τους προστατεύσουμε και να διαφυλάξουμε την υγεία τους εν όψη πανδημίας , ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ . Θέλω όμως να πω ότι χρέος μας είναι και  η διαφύλαξη  τη δική μας υγείας  καθώς και  των οικογενειών μας.
Γι αυτό λοιπόν συνάδελφοι είναι απαραίτητο  να τηρούνται  από όλους μας αυστηρά οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας που απαιτούνται,  και γι αυτό είμαστε υπεύθυνοι εμείς.  Όλοι οι εργαζόμενοι  θα πρέπει να έχουν στη  διάθεση τους και να απαιτούν από το φορέα τους μέσα ατομικής προστασίας. Δυστυχώς παρατηρείται σε κάποιους Δήμους παρά τις διαβεβαιώσεις του Υπουργού, ότι  δεν παρέχονται τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας στους εργαζόμενους και εξαναγκάζονται είτε να τα αγοράζουν οι ίδιοι, ή να πηγαίνουν χωρίς προφυλάξεις. ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ....   παρατηρείται ακόμα  το φαινόμενο στους χώρους εργασίας να βρίσκονται πολλοί εργαζόμενοι μαζί ,κάτι που εξίσου είναι επικίνδυνο αφού δεν τηρούνται οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας. Τα οχήματα  επίσης του ΒΣΣ θα πρέπει να καθαρίζονται και να απολυμαίνονται τακτικά και δεν θα πρέπει να είναι πάνω από δύο άτομα.
Από την άλλη, στα  πλαίσια της εξυπηρέτησης όλων ευπαθών πολιτών πλέον  της κάθε δημοτικής κοινότητας, παρατηρείται το φαινόμενο  να ζητείται από το ΒΣΣ   να κάνουν  ψώνια τα οποία όμως είναι υπέρογκα και δε συνάδουν με τις οδηγίες για τα "απαραίτητα"  που απαιτούνται .  Συνάδελφοι, δεν είμαστε delivery, ψωνίζουμε τα απαραίτητα και όχι ψώνια μηνών, θα πρέπει κάπως να αξιολογούνται τα αιτήματα.  Όσον αφορά  υπηρεσίες υγείας π.χ  φαρμακεία ΕΟΠΠΥ θα πρέπει να γνωρίζετε όλοι ότι  έχουμε προτεραιότητα και πρέπει να τη διεκδικούμε διότι δεν έχει νόημα να περιμένουμε 2-3 ώρες για παραλαβή φαρμάκων γνωρίζοντας ότι υπάρχουν από πίσω πλήθος αιτημάτων που πρέπει να διεκπεραιωθούν.
Σίγουρα θα προκύψουν και πολλά άλλα, θεωρώ πως έχουμε τη γνώση και την εμπειρία να ανταπεξέλθουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.      
Συνάδελφοι,  ο στόχος μας είναι να βγούμε "νικητές" μέσα από όλο αυτό που διανύουμε  και θα βγούμε γιατί είμαστε Αγωνιστές, και το έχουμε αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια. Για να γίνει όμως  αυτό δεν  πρέπει να κάνουμε βήμα πίσω από τα δικαιώματα μας  για την τήρηση και διεκδίκηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας , και την παροχή των απαραίτητων μέσων ατομικής προστασίας για την διαφύλαξη της υγείας μας  και κατ' επέκταση την  προάσπιση της δημόσιας υγείας και πρόνοιας.
ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ  ΜΑΣ ....

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Σοφία Κολιζέρα.

3 σχόλια:

  1. Καλημέρα Σοφία, συμφωνώ απόλυτα με τις οδηγίες σου και σε ευχαριστούμε.
    Ήθελα να σε ρωτήσω
    1)στην ενημέρωση που είχατε για το θέμα των Βαρέων τέθηκε για όλες τις ειδικότητες;
    2)Τέθηκε και το θέμα των 800 ευρώ που θα λάβουν όλοι που εργάζονται ως πρώτη γραμμή δλδ.ΥΠΕ,ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ,ΚΟΙΝ.ΥΠΗΡΕΣΙΕς;
    Σε ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εμείς θα πάρουμε το δώρο του πασχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εμείς να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας σε ευπαθείς ομάδες.Τα δεδουλευμενα τεσσάρων μηνών πότε θα τα παρουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή