Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ - ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Μετά από πολλές οχλήσεις των σωματείων  από εργαζόμενους του ΒΣΣ  εν όψη του κορονοιού αν έχουν ληφθεί επίσημα κάποια μέτρα, σας ενημερώνουμε ότι το ΠΣΟ έστειλε άμεσα έγγραφο στην αρμόδια υπηρεσία και αναμένουμε οδηγίες. Σας παραθέτουμε το έγγραφο που στείλαμε ...


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

                                                                                                         9/3/2020
                                             
       Προς
                                                                                                                               ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ -
 ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
 ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ
  ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΘΕΜΑ : Προληπτικά Μέτρα
Με αφορμή την εξάπλωση του Κορονοιού  και στη χώρα μας , σας ενημερώνουμε  ότι οι εργαζόμενοι του Βοήθεια στο Σπίτι : Κοινωνικοί λειτουργοί, Κοινωνιολόγοι, ψυχολόγοι, Νοσηλευτές, οικογενειακοί βοηθοί κλπ  σε όλη την Ελλάδα, μετακινούμαστε από σπίτι σε σπίτι ηλικιωμένου καθημερινά, είτε συνοδεύουμε  αυτούς σε Νοσοκομεία, διαγνωστικά Κέντρα, κέντρα Υγείας και άλλες υπηρεσίες.
 Δεδομένου ότι οι περισσότεροι από αυτούς είναι υπερήλικες με σοβαρά προβλήματα υγείας (καρκινοπαθεις, ΧΑΠ κτλ,), θεωρούμε αναγκαίο να δοθούν άμεσα οδηγίες προς τους εργαζόμενους για την προστασία των εξυπηρετουμένων μας (100.000 πανελλαδικά) αλλά και των εργαζομένων.
  Επιπλέον σας αναφέρουμε ότι  η  παροχή Μέσων Ατομικής προστασίας των εργαζομένων  στις δομές Βοήθεια στο Σπίτι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ανύπαρκτη και επαφίεται στην κρίση του κάθε εργαζόμενου.
Επειδή λοιπόν υπάρχει έντονη ανησυχία σε όλη την Επικράτεια από τους εργαζόμενους  των δομών  Βοήθεια στο Σπίτι, προκειμένου να μην γίνουμε φορείς διασποράς, τόσο  για την προστασία των εξυπηρετουμένων  και κατ’ επέκταση της δημόσιας υγείας,  ζητούμε να δοθούν όλες οι απαραίτητες οδηγίες προς τις δομές Βοήθεια στο Σπίτι  για την αντιμετώπιση του θέματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου