Δευτέρα 20 Μαΐου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ 20/5/2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ 

Το Σωματείο Αττικής πραγματοποίησε σήμερα την προγραμματισμένη συνάντηση του ΠΣΟ  με  τους αρμόδιους υπηρεσιακούς υπαλλήλους του Υπουργείου Εσωτερικών και Εργασίας προκειμένου να αποσαφηνιστούν και να διευκρινιστούν ερωτήματα και  ζητήματα   που έχουν τεθεί από το ΠΣΟ, και έχουν προκύψει από διάφορα δημοσιεύματα ή λανθασμένες ερμηνείες. 
Πρώτα από όλα διευκρινίστηκε ότι δεν είναι υποχρεωτική η μεταφορά των εργαζομένων Ορισμένου χρόνου μαζί με τους Αορίστου χρόνου, όπως είχαμε επισημάνει και παλιότερα. ( Αυτό αφορά μόνο δομές οι οποίες έχουν Αορίστου Χρόνου εργαζόμενους οι οποίοι μεταφέρονται πρώτα). 
Παρά ταύτα η μεταφορά των Αορίστου χρόνου εργαζομένων εάν δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία, αναστέλλεται λόγω εκλογών όπως ορίζει και η εγκύκλιος. Η Αναστολή της μεταφοράς ξεκίνησε στις 26/4/2019. Έκτοτε θα ολοκληρωθεί το Σεπτέμβριο που θα αναλάβουν οι νέες διοικήσεις των Δήμων. 

Όσον αφορά τη προκήρυξη έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί τα αιτήματα από τους Δήμους, στη πορεία χρειάζεται έγκριση ΠΥΣ η οποία για να βγει θέλει  περίπου ένα μήνα και μετά πηγαίνει ΑΣΕΠ. Οι  διαδικασίες αυτές όπως είναι γνωστό δεν επηρεάζονται από τις εκλογές και θα "τρέξουν" κανονικά. 

Οι Αορίστου χρόνου που θα περάσουν πρώτοι στους Δήμους η μισθοδοσία τους θα καταβάλλεται από τους Δήμους και όχι από ΕΕΤΑΑ σύμφωνα με όσα μας είπε ο Οικονομικός Δ/ντής του Υπουργείου Εσωτερικών.( Για το θέμα αυτό θα γίνουν περισσότερες διευκρινήσεις προσεχώς). Οι Ορισμένου χρόνου θα εξακολουθούν να πληρώνονται ως γνωστόν   από ΕΕΤΑΑ ακόμα κι αν κάποιοι περάσουν μαζί με τους Αορίστου στους Δήμους .Το ενημερωτικό σημείωμα της ΕΕΤΑΑ  έγινε αυτόνομα από την Εταιρεία χωρίς να το γνωρίζει το Υπουργείο Εσωτερικών και περισσότερο μπέρδεψε την κατάσταση. 

Τέλος όσον αφορά τη β' δόση χρηματοδότησης για το ΒΣΣ αναμένεται από την ΕΕΤΑΑ το πρακτικό προς το Υπουργείο Εργασίας το οποίο είναι έτοιμο από 15/5/2019 αλλά δεν έχει αποσταλεί ακόμα. Επισημάναμε ότι πρέπει να ασκηθούν πιέσεις γιατί θα καθυστερήσει η ροή της χρηματοδότησης. Πιέσεις σαφώς θα ασκηθούν και από τα Σωματεία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου