Τρίτη, 24 Απριλίου 2018

Δικαστική απόφαση

Δ.Θεσσαλονίκης-Δικαστική απόφαση: Συμβασιούχοι-«παρατασιούχοι» έγιναν αορίστου χρόνου

  • 17 Απριλίου 2018 - 09:05
Μια απόφαση που μπορεί να δημιουργήσει νέα δεδομένα για εκατοντάδες συμβασιούχους, εξέδωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα αποφάσισε τη μετατροπή των συμβάσεων 9 μηχανολόγων ΠΕ, ΤΕ συμβασιούχων – «παρατασιούχων» που εργάζονταν στο μηχανουργείο του ΣΜΑ, του δήμου Θεσσαλονίκης από ορισμένου χρόνου σε αορίστου.
Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι είχαν προσληφθεί στο μηχανουργείο του δήμου Θεσσαλονίκης το Δεκέμβριο του 2014. Οι συμβάσεις τους, μετά τις απανωτές παρατάσεις, έληγαν στις 31η Μαρτίου 2018, αλλά οι εργαζόμενοι είχαν καταθέσει νωρίτερα αγωγή, η οποία εκδικάστηκε στις 9 Μαρτίου, διεκδικώντας να γίνουν αορίστου χρόνου, καθώς, όπως υποστηρίζουν, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στην συγκεκριμένη υπηρεσία του δήμου και δικαιώθηκαν.
Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, καθοριστικό ρόλο στην απόφαση του δικαστηρίου – η οποία δεν έχει καθαρογραφεί ακόμα – έπαιξε ότι οι συγκεκριμένες θέσεις δεν ήταν μέσα σε αυτές που είχε συμπεριλάβει με αίτημα του, ο δήμος Θεσσαλονίκης για κάλυψη τους, μέσω της προκήρυξης 3Κ/2018 του ΑΣΕΠ. Έτσι οι θέσεις μετά την απομάκρυνση των εργαζομένων στις 31η Μαρτίου, έμειναν κενές δημιουργώντας πρόβλημα στη λειτουργία της υπηρεσίας.
Πλέον μετά τη δικαστική απόφαση δικαιώνονται και θα επανέλθουν στις θέσεις τους μετά την καθαρογραφή της και την κοινοποίηση της στο δήμο Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η δημοτική αρχή αξιοποιώντας το νόμο Σκουρλέτη, δεν προτίθεται να ασκήσει έφεση σε δεύτερο βαθμό κατά της απόφασης, από τη στιγμή μάλιστα που δεν είχε προκηρύξει τις συγκεκριμένες θέσεις στην 3Κ/2018.
Στη βάση αυτή και με δεδομένο ότι έχει ανάγκη τους συγκεκριμένους εργαζομένους, αναμένεται να παραιτηθεί από τα ένδικα μέσα και έτσι θα ανοίξει ο δρόμος για άμεση  επιστροφή των “παρατασιούχων” με σχέση εργασίας ΙΔΑΧ.
Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι στην συγκεκριμένη υπηρεσία του δήμου, εργάζονταν συνολικά 40 συμβασιούχοι, αλλά μόνο οι εννέα κατέθεσαν την αγωγή και δικαιώθηκαν, ενώ οι υπόλοιποι έχουν απολυθεί από την εργασία τους.
πηγή : aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου