Τρίτη 7 Μαρτίου 2023

ΑΠΕΡΓΙΑ - ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ


ΑΠΕΡΓΙΑ



 Τα Σωματεία Εργαζομένων Βοήθεια στο Σπίτι καλεί τους εργαζόμενους να  συμμετέχουν στην Πανελλαδική Απεργία  την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023 που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ.  Οι εργαζόμενοι του ΒΣΣ καταγγέλλουμε τις  πολιτικές  που στόχος τους είναι οι ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων αγαθών και μοναδικός τους σκοπός το κέρδος, θυσιάζοντας  ακόμα και ανθρώπινες ζωές.

Ως εργαζόμενοι του Βοήθεια στο Σπίτι καθημερινά αγωνιζόμαστε για την κοινωνική δικαιοσύνη για τη διασφάλιση και αξιοπρέπεια της ανθρώπινης ζωής παρ’ ότι αντιμετωπίζουμε τεράστια προβλήματα λόγο ελλείψεων σε κρατικές κοινωνικές υποδομές που είναι υποστελεχωμένες και κατακερματισμένες ,  ανοίγοντας έτσι  με μεγάλη ευκολία το δρόμο στις ιδιωτικοποιήσεις και ότι αυτό συνεπάγεται!!

Ότι έγινε στα Τέμπη το βράδυ της περασμένης Τρίτης ήταν ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα που έχει τη σφραγίδα όλων των κυβερνήσεων των τελευταίων χρόνων. Η ταχύτητα να καταγραφεί το έγκλημα ως «ανθρώπινο λάθος» είχε στόχο να σβήσει τις πραγματικές αιτίες, τους πραγματικούς ενόχους.

Δεν είναι η ώρα της σιωπής, είναι η ώρα της φωνής και της διεκδίκησης!

Με τον αγώνα μας και τις διεκδικήσεις μας να προστατεύσουμε και να εξασφαλίσουμε τη ζωή μας, τη ζωή των παιδιών μας, των οικογενειών μας.

Κανείς να μην επιτρέψει να μπαίνουν οι ζωές μας στο βαρόμετρο των κερδών, να γίνονται εκπτώσεις στην ασφάλεια στο βωμό των επιχειρηματικών συμφερόντων.

· Παλεύουμε για σύγχρονες, ασφαλείς, φτηνές μεταφορές σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς κόντρα στην πολιτική που βάζει την ασφάλεια των επιβατών και τα δικαιώματα των εργαζομένων στο ζύγι του κόστους και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων

· Παλεύουμε για εργαζόμενους στις μαζικές μεταφορές με σταθερή δουλειά και σύγχρονα δικαιώματα

· Άμεσα μέτρα για το εκσυγχρονισμό των υποδομών, των μέσων και των συστημάτων ασφαλείας στις μεταφορές

· Άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας σε όλους τους χώρους δουλειάς

Μέγιστο χρέος σήμερα στις οικογένειες των νεκρών και των τραυματιών, των φοιτητών και των εργαζομένων στα τρένα που έχασαν τη ζωή τους, είναι να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα! Τώρα είναι η ώρα να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες και να τιμωρηθούν οι πραγματικοί υπεύθυνοι!

8 Μάρτη-ΑΠΕΡΓΙΑ!

Όλες και όλοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου