Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

 31/1/2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάδελφοι,

με την ψήφιση της τροπολογίας στη Βουλή που κατατέθηκε από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Βορίδη, δόθηκε λύση στο τεράστιο πρόβλημα που που είχε δημιουργηθεί από την απόφαση του ΣΤΕ και αφορούσε τούς ήδη επιτυχόντες .

Σε σχέση με την υλοποίηση της τροπολογίας , δεν απαιτείται από εμάς καμία ενέργεια.

Η ανακοίνωση του ΑΣΕΠ επίσης που βγήκε σήμερα, δεν αφορά εμάς.

Εμείς θα ειδοποιηθούμε από το εκάστοτε γραφείο προσωπικού του Δήμου, όταν θα είναι έτοιμο.

Για να φτάσουμε όμως εκεί, δηλαδή στη τοποθέτησή μας στους Δήμους, έχει ακόμα λίγο δρόμο. Καθώς πρέπει να γίνουν τα εξής πράγματα:

  1. Πρέπει να βγει από το Υπουργείο Εσωτερικών πίνακας κατανομής, να υπογράψει ο Υπουργός και να πάρει ΦΕΚ.

  2. Μετά να σταλούν στους Δήμους ενημέρωση και να ετοιμαστούν ατομικές πράξεις διορισμού τις οποίες θα υπογράψουμε εμείς κ ο Δήμαρχος και να πάει για ΦΕΚ. Θα προηγηθεί κάλεσμα για να προσκομίσουμε δικαιολογητικά από τα γραφεία προσωπικού των Δήμων.

  3. Αφού βγει το ΦΕΚ, της ατομικής μας πράξης διορισμού, λύονται οι συμβάσεις μας.


Στόχος του Υπουργείου είναι να τελειώσει όσο πιο σύντομα γίνεται και πριν τις εκλογές. Να υπολογίζουμε τουλάχιστον 20-30 ημέρες και βλέπουμε.

Πλέον εκκρεμεί το θέμα των 163 συναδέλφων που πρέπει να βρεθεί λύση.

 Προς αυτή τη κατεύθυνση έχουν γίνει και γίνονται κινήσεις από τα Σωματεία του ΠΣΟ, τα οποία πιέζουν το Υπουργείο για την άμεση επίλυση του θέματος και προς αυτή την κατεύθυνση έχουν δρομολογηθεί ενέργειες. Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε εχθές με την ΚΕΔΕ δεσμεύτηκαν πως θα κινηθούν κι αυτοί προς σ’ αυτή την κατεύθυνση. Επίσης ασκούνται συχνά πιέσεις προς τους Βουλευτές της Κυβέρνησης αλλά και στα κόμματα της αντιπολίτευσης. Αναμένουμε και θα ενημερώνουμε για τις εξελίξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου