Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΣΟ

 

                                                                                                    15/11/2021

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 

              

Σε συνέχεια των δράσεων του ΠΣΟ για την προώθηση των δίκαιων αιτημάτων μας, ενημερώνουμε ότι πραγματοποιήθηκαν οι συναντήσεις τόσο με Υπουργό Εσωτερικών κ. Βορίδη και τον  Αντιπρόεδρο της Βουλής κ. Αθανασίου το τέλος Σεπτεμβρίου, όσο και με  την επιτροπή Κοινωνικής πολιτικής της ΚΕΔΕ πρόσφατα.

Τα ζητήματα που τέθηκαν με τον Υπουργό και τον Αντιπρόεδρο ήταν η επιτακτική ανάγκη ανανέωσης του στόλου των Αυτοκινήτων, η επόμενη μέρα για όσους εργαζόμενους  βρεθούν εκτός  από τα αποτελέσματα της προκήρυξης, η στήριξη των συναδέλφων που βρίσκονται σε αναστολή και εκτιμώνται σε 250 άτομα Πανελλαδικά,  η πρόοδος της προκήρυξης και η καθυστέρηση των αποτελεσμάτων,  η ανάγκη για κανονική ροή της χρηματοδότησης από την ΕΕΤΑΑ, το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας, το ΒΣΣ ως αυτοτελή υπηρεσία , και τέλος  άμεση ενεργοποίηση του νόμου για προσλήψεις  ΒΣΣ σε Δήμους που δεν υπάρχουν οι δομές και έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για να τις κάνουν.

 

Στη συνάντηση με την επιτροπή κοινωνικής πολιτικής της ΚΕΔΕ,  αποφασίσθηκε η υιοθέτηση επτά προτάσεων που θα προωθηθούν στο Δ.Σ της ΚΕΔΕ  προκειμένου να προωθηθούν από την ΚΕΔΕ:

1.      Ειδικό πρόγραμμα συνέχισης της εργασίας  για όσους εργαζόμενους βρεθούν εκτός από την προκήρυξη. Προγράμματα πλησίον της Σύνταξης

2.      Προκήρυξη για την αναπλήρωση των θέσεων που παραμένουν κενές λόγο συνταξιοδότησης.

3.      Ονοματοποιημένο πρόγραμμα στο Υπουργείο Ανάπτυξης Βοήθεια στο Σπίτι για την αγορά Αυτοκινήτων και εξοπλισμού.

4.      Έγγραφο της ΚΕΔΕ προς το Υπουργείο Εσωτερικών και τον ΑΣΕΠ για την επίσπευση των αποτελεσμάτων της προκήρυξης.

5.      Εξιδεικευμένο πρόγραμμα κατάρτισης  και επιμόρφωσης των εργαζομένων του ΒΣΣ.

6.      Ξαναλειτουργία  της επιτροπής παρακολούθησης του ΒΣΣ στο οποίο μετέχουμε και οι εργαζόμενοι.

7.      Ενεργοποίηση του νόμου για εκ νέου προσλήψεις για ΒΣΣ σε Δήμους που δεν έχουν τις δομές.

Τέθηκε αλλά δεν υπήρξε συμφωνία για το θέμα των συναδέλφων που είναι σε αναστολή. Η πρόταση μας ήταν να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι στις θέσεις τους και να συνεχίσουν με rapid test να παρέχουν τις υπηρεσίες τους ή να επιστρέψουν και να απασχοληθούν προσωρινά σε άλλες θέσεις του Δήμου μέχρι να τελειώσει το θέμα της πανδημίας. Η απάντηση ήταν αρνητική γιατί θεωρούν κρίσιμη την περίοδο αυτή για την ολοκλήρωση του εμβολιασμού.

Επίσης για το θέμα της καταβολής του ανθυγιεινού επιδόματος σε όλους τους εργαζόμενους, η απάντηση ήταν ότι θα πρέπει να ξέρουμε γιατί ποσό μιλάμε καθώς αυτό θα το επιβαρυνθούν οι Δήμοι και μετατέθηκε για άλλη συνάντηση .

Στο εντωμεταξύ το ΠΣΟ κλήθηκε να αντιμετωπίσει και τρέχοντα κρίσιμα  ζητήματα και προβλήματα συναδέλφων με αποκορύφωμα την προσπάθεια συνεργασίας Δήμου με Ινστιτούτο και ΜΚΟ καθώς και αναγγελία απόλυσης λύσης της εργασίας συναδέλφων σε κεντρικό Δήμο.

Τα θέματα είναι πολλά και τρέχουν καθημερινά και καλούμαστε να τα αντιμετωπίσουμε. Απαιτείτε εγρήγορση από όλους μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου