Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ 26/9/2020

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ                                                                 26/9/2020                                      

       ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

               ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

Αγαπητοί συνάδελφοι,

 

Εν αναμονή της ανανέωσης των συμβάσεων μας που όπως είναι γνωστό λήγουν στης 30/9/2020 ,έχουμε να σας ενημερώσουμε τα εξής:

Με αφορμή της δημοσίευσης από ΜΜΕ άρθρου όπου έκανε λόγο για παράταση των εργαζομένων μέχρι τέλους του έτους κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τον Ν4583/2018 Άρθρο 91 παράγ. 5 όπου εκεί ο Νόμος αναφέρει ρητά ότι η παροχή υπηρεσιών του Βοήθεια στο σπίτι θα γίνει μέχρι την ανάρτηση των οριστικών πινάκων από  όλο το υπάρχον προσωπικό, το ΠΣΟ έκανε παρεμβάσεις προς το Υπ. Εσωτερικών ζητώντας:

1.      Να αποσυρθεί, εάν υπάρχει τελικά, το άρθρο που κάνει λόγο για παράταση έως τέλος του χρόνου και να γίνει η εφαρμογή του Ν4583 ως έχει

2.      Να επισπευτούν οι απαιτούμενες διαδικασίες ώστε να μην υπάρξει καθυστέρηση στη ροή της χρηματοδότησης  και βρεθούν οι εργαζόμενοι απλήρωτοι εν μέσω εορτών.

 

Οι αρμόδιοι από το Υπουργείο μας ενημέρωσαν ότι συμφωνούν μαζί μας και ότι θα κάνουν  τις απαιτούμενες ενέργειες.

Επισημάναμε ότι έχει υπάρξει καθυστέρηση στη ψήφιση του Νόμου κάτι που παραδέχτηκαν και μας ενημέρωσαν ότι την Τρίτη θα συνεδριάσει η αρμόδια επιτροπή.

 

Με βάση τα δεδομένα αυτά αναμένουμε την ψήφιση του Νόμου της παράτασης εντός της επόμενης εβδομάδας όπου θα ενημερωθείτε εκ νέου με νέο δελτίο τύπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου