Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ 18/9/2018ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΚΑΙΟΥ  ΚΑΙ ΗΘΙΚΟΥ  Ή ΔΙΑΠΡΑΞΗ ΑΝΗΘΙΚΗΣ ΑΔΙΚΙΑΣ?


Συνάδελφοι, με αφορμή τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ όπου αναφέρθηκε στη μονιμοποίηση του Βοήθεια στο Σπίτι μέσω προσλήψεων 3000 εργαζομένων, επιβεβαιώθηκε η πρόθεση της Κυβέρνησης να θυσιάσει το υφιστάμενο προσωπικό στο βωμό μιας προκήρυξης!!!
Κατά τον Πρωθυπουργό  και το κυβερνητικό του επιτελείο, είναι δίκαιο και ηθικό να ανακυκλώσει μετά από 16-17 χρόνια συνεχούς εργασίας  τους   ήδη υπάρχοντες εργαζόμενους οι οποίοι εδραίωσαν και καταξίωσαν το ΒΣΣ ως τη πιο δημοφιλή και αποτελεσματική κοινωνική δομή στην τοπική Αυτοδιοίκηση.
Συνάδελφοι, μετά τη σημερινή συνάντηση των Σωματείων με την επιτροπή Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας της ΚΕΔΕ, επιβεβαιώθηκε και από τους Νομικούς συμβούλους εκατέρωθεν, ότι σε καμιά περίπτωση δεν διασφαλίζεται το υφιστάμενο προσωπικό όπως απέδειξε και το τρανό παράδειγμα της 3Κ για την καθαριότητα.
Η ΚΕΔΕ αποδέχτηκε ότι η μόνη διασφάλιση του προσωπικού θα προκύψει μόνο με νομοθετική ρύθμιση για την αναγνώριση των συμβάσεων μας σε Αορίστου χρόνου , συμπλέοντας με τα Σωματεία των εργαζομένων.
Κατόπιν αυτών αποφασίστηκε ομόφωνα απ ό το ΠΣΟ άμεσες , μαζικές κινητοποιήσεις.
Καλείστε όλοι οι εργαζόμενοι σύσσωμοι   να ανταποκριθείτε στις Γενικές Συνελεύσεις των Σωματείων .


ΕΚΤΟΥ ΠΣΟ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου