Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2017

Συνάντηση Σκουρλέτη-Πελετίδη για μονιμοποίηση συμβασιούχων

Συνάντηση Σκουρλέτη-Πελετίδη για μονιμοποίηση συμβασιούχων υπαλλήλων -Απάντηση ΥΠΕΣ
Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης και ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης και Οικονομικών, Διονύσης Πλέσσας, συναντήθηκαν την Παρασκευή 8 Δεκέμβρη, στην Αθήνα, με τον Υπουργό Εσωτερικών, Π. Σκουρλέτη, στον οποίο έθεσαν τα συνολικά ζητήματα που αφορούν τους εργαζόμενους του Δήμου με βάση σχετική επιστολή που είχε αποσταλεί στον Υπουργό.
Η Δημοτική Αρχή, σύμφωνα με ανακοίνωση της, έθεσε με επιμονή το ζήτημα «της μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων στο Δήμο με ελαστικές σχέσεις εργασίας, όπως παρατασιούχοι στην Καθαριότητα και στα Δημοτικά Κοιμητήρια, όλων των εργαζομένων με προγράμματα ΕΣΠΑ όπως Κοινωνικές δομές, Βρεφονηπιακοί σταθμοί, των εργαζομένων στο «Βοήθεια στο Σπίτι»».
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου Πάτρας: «Ο Υπουργός απάντησε αρνητικά στο αίτημα της μονιμοποίησης των εργαζομένων κάνοντας σαφές ότι δεν μπορούν να γίνουν προσλήψεις μονίμων εργαζομένων γιατί αυτό αντίκειται στο Σύνταγμα!!!… Γαλαντόμος υπήρξε μόνο για τις προσλήψεις στις ανταποδοτικές υπηρεσίες που οι δημότες μας χαρατσώνονται διπλά, μέσω των ανταποδοτικών τελών, για την λειτουργία τους.»
Καλούμε τους εργαζόμενους του Δήμου μας, αναφέρεται στην ανακοίνωση «να δώσουν την δική τους αγωνιστική απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική και της σημερινής κυβέρνησης Συριζα-Ανελ.
Να συμμετέχουν μαζικά στην πανελλαδική απεργία στις 14 Δεκέμβρη ενάντια στα νέα μέτρα καταστολής του απεργιακού δικαιώματος, για σταθερή δουλειά, για την υπογραφή συμβάσεων εργασίας με μισθούς που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της λαϊκής οικογένειας».
πηγή:aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου