Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2020

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΣΟ - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ- ΣΚΛΕ- ΕΝΕ- ΠΑΣΥΝΟ- ΚΕΔΕ- ΠΟΕ-ΟΤΑ

 

 

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

κ. Υπουργέ ,

Εν όψη του β’  lock down  της χώρας εξ’ αιτίας της πανδημίας  θα θέλαμε με το παρόν έγγραφο να σας ενημερώσουμε και να διαμαρτυρηθούμε  για τα εξής:

-          Δυστυχώς έχουν προκύψει μεμονωμένες   περιπτώσεις αιρετών στην τοπική αυτοδιοίκηση οι οποίοι πέρα του ότι είναι αναρμόδιοι, λειτουργούν ανεύθυνα αγνοώντας τα πρωτόκολλα διαφύλλαξης της Δημόσιας Υγείας, απαιτώντας από τους εργαζόμενους του ΒΣΣ να παρέχουν υπηρεσίες  σε επιβεβαιωμένα κρούσματα covid.  Έχουμε πληροφορίες ότι οι συγκεκριμένοι αιρετοί εκβιάζουν τους εργαζόμενους προκειμένου  να ανταποκριθούν.

Θεωρούμε απαράδεκτο και επικίνδυνο τη στιγμή που η χώρα βάλλεται και δίνει τη μεγαλύτερη μάχη για τη διαφύλλαξη της δημόσιας υγείας  και τον περιορισμό της διασποράς του ιού, να απειλούνται εργαζόμενοι  από  διάφορους αιρετούς.

Ζητάμε από εσάς την προστασία της υγείας των εργαζομένων  και ωφελουμένων του Βοήθεια στο Σπίτι από ανεύθυνες πρακτικές  που θα οδηγήσουν σε κίνδυνο της  ζωής πολλών  συνανθρώπων μας.

Επίσης, προκειμένου να ανταποκριθούν  αποτελεσματικά οι εργαζόμενοι  των δομών ΒΣΣ όπως έγινε και στο α’ lock down , επιβάλλεται :

-          Να είναι συνεχώς διασφαλισμένα τα Μέσα Ατομικής Προστασίας προς τους εργαζόμενους του ΒΣΣ. Δυστυχώς παρατηρείται το φαινόμενο  ότι παρά τις κυβερνητικές αναγγελίες για παροχή ΜΑΠ στους φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι φορείς να μην τα  παρέχουν επαρκώς, με ότι αυτό συνεπάγεται για τη δημόσια υγεία.

-          Θα πρέπει να γίνονται σε εβδομαδιαία βάση πλύσιμο των οχημάτων του ΒΣΣ και απολυμάνσεις καθώς και των χώρων εργασίας των εργαζομένων.

-          Δεδομένου ότι οι εργαζόμενοι του ΒΣΣ έρχονται καθημερινά σε επαφή με ευάλωτες ομάδες (Ηλικιωμένοι – ΑΜΕΑ) και μετακινούνται με μεγάλη συχνότητα σε νοσηλευτικά ιδρύματα, κέντρα υγείας , διαγνωστικά κέντρα , φαρμακεία ΕΟΠΥΥ κλπ., θα πρέπει ανά τακτά διαστήματα να γίνεται στους εργαζόμενους έλεγχος για covid.

Τέλος για οτιδήποτε άλλο προκύψει που θα απαιτείται η παρέμβασή σας θα σας ενημερώσουμε σχετικά.

 Ευχαριστούμε εκ των προτέρων

ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΣΟ

 

1.        Σωματείο  Εργαζομένων ΒΣΣ Ν. Αττικής

2.        Σωματείο Εργαζομένων ΒΣΣ  Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

3.         Σωματείο Εργαζομένων  Κοινωνικώς Δομών  Ν. Σερρών

4.        Ένωση Προσωπικού Υπηρεσιών ΒΣΣ  Κεντρικής  Μακεδονίας

5.        Σύλλογος  Κοινωνικών Υπηρεσιών Ν. Καστοριάς

6.        Σωματείο Εργαζομένων ΒΣΣ Ν. Καρδίτσας  

7.        Σωματείο Εργαζομένων ΒΣΣ Μαγνησίας

8.        Σωματείο Εργαζομένων στις Κοινωνικές και Προνοιακές  Δομές Λευκάδας

9.        Σωματείο Εργαζομένων ΒΣΣ Ν. Ζακύνθου 

10.     Σωματείο Εργαζομένων ΒΣΣ Άργους

11.     Σωματείο Εργαζομένων ΒΣΣ Ν. Χίου

12.     Σωματείο Εξυπηρέτησης και Φροντίδας Ευπαθών Ομάδων Κρήτης

13.     Σύλλογος Εργαζομένων ΒΣΣ  Ν. Λέσβου

14.     Σωματείο Εργαζομένων ΒΣΣ Ν. Σάμου

15.     Σωματείο Εργαζομένων ΒΣΣ Κερκύρας

16.     Σωματείο Εργαζομένων ΒΣΣ Εύβοιας.

 

 

1 σχόλιο:

  1. Επιτρέπεται η αλλαγή ωραρίου από 7 _3να γίνει 8_4με εντολή δημάρχου χωρίς μέτρα φυλάξεις για εμάς έχουμε και εμείς οικογενειες

    ΑπάντησηΔιαγραφή