Τρίτη 4 Ιουλίου 2017

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ -ΨΗΦΙΣΜΑ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

O ΣΚΛΕ στηρίζει και συμμετέχει ενεργά στην ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΟΥ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ την Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017.
Οι 3500 εργαζόμενοι του Βοήθεια στο Σπίτι παρέχουν επείγουσες υπηρεσίες πρωτοβάθμιας κοινωνικής φροντίδας και υγείας σε 140.000 ηλικιωμένους και ΑΜΕΑ. Πάγια θέση του ΣΚΛΕ είναι η εξεύρεση μόνιμης, βιώσιμης και σταθερής λύσης ώστε το Βοήθεια στο Σπίτι να υλοποιείται σε κάθε Δήμο της χώρας με ωφελούμενους όλους τους Ηλικιωμένους και ΑμεΑ που χρήζουν υποστηρικτικών κατ΄οίκον υπηρεσιών χωρίς καμία διάκριση και χωρίς καμία οικονομική συμμετοχή.
Το Βοήθεια στο Σπίτι εξυπηρετεί πάγιες και διαρκείς ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας που στο μέλλον μάλιστα αναμένεται να ενταθούν. Η αρμοδιότητα για την κάλυψη των αναγκών αυτών ανήκει στους Δήμους. Κατά συνέπεια θα πρέπει να ενταχθεί οργανικά στη Δομή των Διευθύνσεων Κοινωνικών Υπηρεσιών των Δήμων.
Οι εργαζόμενοι του Βοήθεια στο Σπίτι προσλήφθηκαν με διαδικασίες ΑΣΕΠ, διαθέτουν εξειδικευμένη εμπειρία 15 και πλέον ετών και θα πρέπει να ενταχθούν σε μόνιμες θέσεις εργασίας των Οργανισμών Εσωτερικής Υπηρεσίας των Διευθύνσεων Κοινωνικών Υπηρεσιών των Δήμων αφού οι συμβάσεις εργασίας τους αναγνωριστούν ως αορίστου διάρκειας.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά στην 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΟΥ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ στις 6 Ιουλίου στην Αθήνα.
Τόπος συγκέντρωσης των εργαζομένων θα είναι η πλατεία Συντάγματος στις 10.00πμ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου