Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΚΑ



      ΕΚΑ
ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ

Ταχ. Διεύθ.: Γ’ Σεπτεμβρίου 48Β, 104 33, Αθήνα Τηλ.: 210 88 36 918 ■
Web Site: www.eka.org.gr e-mail: eka.press@gmail.com

Αρ. Πρωτ.: 573                                                      Αθήνα, 5/9/2016



Προς τα Σωματεία Μέλη του ΕΚΑ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, μαζί με τα σωματεία μέλη του και τους εργαζόμενους της Αθήνας, ενώνουν τις δυνάμεις τους με τα Εργατικά Κέντρα, τις Ομοσπονδίες και τους εργαζόμενους όλης της χώρας, και συναντιόμαστε στο συλλαλητήριο που διοργανώνει η ΓΣΕΕ και το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, στο Άγαλμα του Βενιζέλου στις 18:00. Θεωρούμε ότι θα αποτελέσει ένα νέο εφαλτήριο και μια επανεκκίνηση του Συνδικαλιστικού Κινήματος ενάντια σε όλα αυτά που σχεδιάζουν και υλοποιούν Κυβέρνηση και Δανειστές.
Για ακόμη μια φορά οι εργαζόμενοι πρωταγωνιστούν σε ένα χιλιοπαιγμένο σενάριο. Είμαστε αντιμέτωποι με νέα πρόσθετα μέτρα ακραίας λιτότητας, που θα καταργήσουν κάθε παροχή εργασιακής και κοινωνικής ασφάλειας. Η ανεργία και απλήρωτη εργασία αυξάνεται με γοργούς ρυθμούς και οι ήδη εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα επισφαλείς συνθήκες εργασίας, με το βιοτικό τους επίπεδο να μειώνεται δραματικά. Διαδηλώνουμε και απαιτούμε:
·                     Άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών μνημονιακών νόμων. Επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας σε όλους τους κλάδους και τις επιχειρήσεις.
·                     Άμεση κατάργηση της παρέμβασης του Κράτους στον προσδιορισμό του κατώτατου μισθού και ημερομισθίου. Επαναφορά στα προ μνημονίου επίπεδα (751 €). Αποκατάσταση της διαδικασίας, του περιεχομένου και της καθολικότητας ισχύος των μισθολογικών και λοιπών όρων της ΕΓΣΣΕ και άμεση επαναφορά σε σταθερές βάσεις των πυλώνων του συλλογικού εργατικού δικαίου για την επεκτασιμότητα και υποχρεωτικότητα των συλλογικών συμβάσεων και τη μετενέργεια του συνόλου των όρων τους.
·                     Οι εισφορές των εργαζομένων, που είναι χρήματα δικά τους και σε αυτούς ανήκουν, να διαχειρίζονται από τους ίδιους, δίνοντας στους εργαζόμενους τις παροχές που είχαν, Εργατική Εστία και Εργατική Κατοικία. Τα Συνδικάτα δε χρηματοδοτούνται από το Κράτος.
·                     Καμία παρέμβαση στο ισχύον πλαίσιο για τις Ομαδικές απολύσεις, καμία παρέμβαση στην αποτελεσματική άσκηση των δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων και στο ισχύον πλαίσιο για την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και την απαγόρευση του lock out (ανταπεργία) των εργοδοτών.
·                     Επιτακτική η ανάγκη προστασίας της πρώτης κατοικίας ενάντια στους πλειστηριασμούς. Κανένας μόνος του στους επικείμενους πλειστηριασμούς.
·                     Εντατικοποίηση των δράσεων του Υπουργείου Εργασίας για την αποτελεσματική καταπολέμηση της αδήλωτης και απλήρωτης εργασίας. Έμπρακτη προώθηση μέτρων προστασίας της εργασίας και της κοινωνικής ασφάλισης.
·                     Κατάργηση της σύγχρονης μορφής δουλεμπορίου, της ενοικίασης εργαζομένων, όπου τα ασφαλιστικά, εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα δεν είναι αυτονόητα.
·                     Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Καμία απόλυση.
·                     Αποτροπή των πολιτικών της ύφεσης, της αποβιομηχάνισης, των ιδιωτικοποιήσεων των Δημοσίων Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας και των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας. Διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των οργανισμών και επιχειρήσεων κοινωνικής ωφέλειας και των κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών. Ανήκουν στο λαό και όχι στους ιδιώτες.
·                     Καμία έμμεση ή άμεση μείωση μισθών και συντάξεων.
·                     Την ανατροπή της άδικης και δυσβάσταχτης φορολόγησης των εργαζομένων.
Γι’ αυτό ο μόνος δρόμος είναι ο κοινός αγώνας, η ενότητα όλων των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των ανέργων και των νέων, ώστε να ανατρέψουμε τα Μνημόνια και να επαναφέρουμε τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματά μας.
Σας καλούμε να δηλώσετε αριθμό εργαζομένων από το Σωματείο σας και τον κλάδο σας και ονοματεπώνυμα όσων επιθυμούν να ανέβουν στη Θεσσαλονίκη χρησιμοποιώντας το τρένο, που θα αναχωρήσει το Σάββατο 10/9 στις 07:18 (αμαξοστοιχία IC 50) και θα επιστρέψει το ίδιο βράδυ στις 23:00 (ώρα αναχώρησης από Θεσσαλονίκη με την αμαξοστοιχία 601). Παρακαλείσθε για την έγκαιρη προσέλευσή σας στους σταθμούς αφετηρίας, τουλάχιστον 20 λεπτά νωρίτερα από την προγραμματισμένη ώρα αναχώρησης. Δηλώσεις στα τηλέφωνα του ΕΚΑ 210-8836917, 210-8836918, κ. Μαγκλάρας Δημήτρης (ώρες 10:00 – 16:00 μέχρι την Πέμπτη 8/9). Υπεύθυνος Συντονισμού ο Γ.Γ. του ΕΚΑ Κώστας Κουλούρης.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, ΣΤΙΣ 18:00.

Ο  Πρόεδρος
Ο  Γεν. Γραμματέας


Γεώργιος Μυλωνάς


Κωνσταντίνος Κουλούρης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου