Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2015

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ Προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής ΑνασυγκρότησηςΚοινοβουλευτική Ομάδα

Λεωφ. Ηρακλείου 145, 14231 ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ,
τηλ.: 2102592213, 2102592105, 2102592258, fax: 2102592155
e-mailko@vouli.kke.grhttp://www.kke.gr
Γραφεία Βουλής: 2103708168, 2103708169, fax: 2103707410
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης

Θέμα: «Για τo πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι (Π.Β.Σ.)»

Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» με 4 χιλιάδες εργαζόμενους και πάνω από 100 χιλιάδες συνταξιούχους και ΑμΕΑ ως αποδέκτες, οδηγείται στη λήξη του χωρίς η κυβέρνηση ακόμη να έχει ανακοινώσει μέτρα για τη συνεχεία του. Μια τακτική που επαναλαμβάνεται και από την σημερινή Κυβέρνηση με στόχο πιο εύκολα να αποδεχτούν οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα και οι χιλιάδες συνταξιούχοι και ΑμΕΑ, που σήμερα προσφεύγουν σε αυτές τις ανεπαρκείς όσο αφορά το περιεχόμενο και την έκταση τους δομές, τις νέες αντιδραστικές ανατροπές που προετοιμάζονται με βάση και τις ευρωενωσιακές κατευθύνσεις. Το σημερινό πρόγραμμα λήγει σε μόλις 2 μήνες (30/12/2015) και η κυβέρνηση συνεχίζει να κρατά εν ισχύ το άρθρο 64/ν.4277/14 που απαγορεύει τη μετατροπή των συμβάσεων των εργαζομένων στο πρόγραμμα σε αορίστου χρόνου, άρα τους οδηγεί στην απόλυση τους επόμενους μήνες. Έχει επίσης κοινοποιηθεί, η άρνηση της αρμόδιας ευρωενωσιακής Επιτρόπου για τη συνέχεια χρηματοδότησης τέτοιων προγραμμάτων και οι εθνικοί πόροι αντλούνται κατά κύριο λόγο τα χρόνια της παράτασης του από τα ασφαλιστικά ταμεία και το ΑΚΑΓΕ (Ασφαλιστικό Κεφαλαίο Αλληλεγγύης Γενεών)!
Είναι ακόμη γνωστό, ότι το «διάδοχο σχήμα» που έχει ήδη νομοθετηθεί από προηγούμενη κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, δεν προβλέπει άλλη χρηματοδότηση πέραν αυτής των ασφαλιστικών εισφορών και από τον χαρακτήρα του πετάει απέξω από αυτές τις δομές την πλειοψηφία των συνταξιούχων και ΑμΕΑ και τους εργαζόμενους σε αυτές. Η υλοποίηση του δε εκχωρείται στις λεγόμενες κοινωνικές συνεταιριστικές οργανώσεις, σε ΜΚΟ και σε ιδιωτικές επιχειρήσεις.
Η κυβέρνηση έχει ευθύνη άμεσα και χωρίς άλλη καθυστέρηση να διασφαλίσει την συνέχεια του προγράμματος, την σταθερή και επαρκή χρηματοδότηση του από τον κρατικό προϋπολογισμό. Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος. Να μονιμοποιηθούν όλοι, να προσληφθεί επιπλέον όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό, όλων των ειδικοτήτων, προκειμένου να αναπτυχθεί πανελλαδικά πλήρως ως υπηρεσία, ενταγμένη στους Δήμους. Να παρέχονται πλήρεις υπηρεσίες σε όλους όσους έχουν ανάγκη, χωρίς εξαιρέσεις και δωρεάν, αποσυνδεδεμένες από την ασφαλιστική, εισοδηματική κλπ. κατάστασή τους.

 ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, πως τοποθετείται η κυβέρνηση στα παραπάνω ζητήματα.

Ο βουλευτής
Μανώλης Συντυχάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου