Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

σύγκληση ΚΕΔΕ

Ζητούν σύγκληση ΚΕΔΕ  για τα κοινωνικά προγράμματα που λήγουν τον Αύγουστο

pantelaki - kede
Την άμεση σύγκληση του ΔΣ της Κεντρικής ‘Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας , ζήτησε η παράταξη του ΚΚΕ , « Λαική Συσπείρωση».
Μ΄επιστολή της , προς τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ , Δήμαρχο Καλλιθέας , Κώστα Ασκούνη , η εκπρόσωπος της παράταξης του ΚΚΕ στο ΔΣ και Δημοτική Σύμβουλος Πειραιά , Ελπίδα Παντελάκη ,τονίζει ότι ζητά , « την άμεση σύγκλιση του ΔΣ της ΚΕΔΕ γιατί στο τρίμηνο που ακολουθεί και μέχρι την ανάληψη καθηκόντων των νέων δημοτικών αρχών που τώρα εξελέγησαν, πρέπει να αντιμετωπιστούν κρίσιμα ζητήματα των κοινωνικών δομών και προγραμμάτων που λήγουν τον Αύγουστο του 2014».
Σύμφωνα με την κυρία Παντελάκη , « η  μείωση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό και οι αρνητικές, ενδεχομένως, εξελίξεις όσον αφορά στη χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς πόρους (ΕΣΠΑ και ΣΕΣ 2014 – 2020) δημιουργούν νέα αρνητικά δεδομένα για την απαιτούμενη επάρκεια, τη λειτουργία ακόμη και την ύπαρξη ανάλογων δομών, όπως το «Βοήθεια στο Σπίτι», των Βρεφονηπιακών Σταθμών, των ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ ΜΕΑ, ΚΗΦΗ κ.α».
Το αυτοδιοικητικό στέλεχος του ΚΚΕ , ζητεί , « να  απαιτηθεί από την κυβέρνηση η εξασφάλιση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό και από ευρωπαϊκούς πόρους, ώστε να διατηρηθούν οι προαναφερθείσες δομές και να αναπτυχθούν, ώστε να καλύπτουν δωρεάν τις διαρκώς αυξανόμενες λαϊκές ανάγκες».
Επίσης , « να ανανεωθούν οι συμβάσεις όλων των εργαζομένων και να δρομολογηθεί η μονιμοποίησή τους χωρίς όρους και προϋποθέσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου