Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

ΕΚΑ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ

ΕΚΑ
ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ

Ταχ. Διεύθ.: Γ’ Σεπτεμβρίου 48Β, 104 33, Αθήνα Τηλ.: 210 88 36 918 ■
Web Site: www.eka.org.gr e-mail: eka.press@gmail.com


Αρ. Πρωτ.: 457
Αθήνα, 04/12/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Στην Ελλάδα της κρίσης, της ανεργίας, της λιτότητας, της ανέχειας, η Κυβέρνηση συνεχίζει ακάθεκτη το καταστροφικό της έργο, και προχωρά στην ψήφιση του προϋπολογισμού του 2014. Ενός προϋπολογισμού που έρχεται να επιταχύνει την παραπέρα διάλυση του εναπομείναντος κράτους πρόνοιας, της δημόσιας υγείας και παιδείας, της κοινωνικής ασφάλισης  και των συντάξεων, μας κλειδώνει στους σκληρούς κανόνες του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής για απεριόριστο χρόνο.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας απαιτεί από την Κυβέρνηση  να ακούσει την κραυγή αγωνίας των χιλιάδων εργαζομένων που δουλεύουν αλλά είναι απλήρωτοι, των χιλιάδων εργαζομένων που είναι όμηροι στις ορέξεις των εργοδοτών μετά τη λήξη εφαρμογής των συλλογικών συμβάσεων, των ανέργων, των ανασφάλιστων εργαζόμενων, των συνταξιούχων, που προσπαθούν να επιβιώσουν, και όλης της κοινωνίας που έχει γονατίσει από τα δυσβάσταχτα μέτρα, τα χαράτσια, τους αυξημένους φόρους.

Οι αγώνες των εργαζομένων στην ΕΡΤ, των εργαζομένων στα Πανεπιστήμια, των εκπαιδευτικών, των εργαζομένων στην Υγεία, στη Χαλυβουργία, σε πολλούς νομούς, κλάδους, εργοστάσια, οι αντιστάσεις και τα κινήματα στις πόλεις και στις γειτονιές, μας δείχνουν το δρόμο και τις απεριόριστες δυνατότητες του εργατικού και κοινωνικού κινήματος.

Καλούμε τα Σωματεία μέλη μας, τους εργαζόμενους, τους νέους και τους συνταξιούχους του Λεκανοπεδίου να δώσουμε το δυναμικό παρόν στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για να ανατραπούν οι εφαρμοζόμενες κυβερνητικές πολιτικές , το Σάββατο 7 Δεκέμβρη, ημέρα ψήφισης του Προϋπολογισμού, στις 18:00 στην Πλ. Συντάγματος.


Το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου