Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά την διερεύνηση του θέματος σχετικά με την αποστολή στατιστικών στοιχείων προκειμένου να καταβληθούν οι μισθοδοσίες και αφού έγιναν οι απαιτούμενες συναντήσεις τόσο με τους αρμόδιους της εεταα όσο και με τους αρμόδιους του υπουργείου εργασίας, προτάθηκαν από πλευράς υπουργείου οι εξής αλλαγές:
- Αποστολή του ερωτηματολογίου χωρίς ονοματεπώνυμα
-Αποστολή του ερωτηματολογίου με όσα στοιχεία έχει κάθε δομή σε πρώτη φάση, κι αν κάποια από αυτά που ζητούνται δεν τα έχει η δομή,  τα στέλνει σε δεύτερο χρόνο όποτε τα συγκεντρώσει.
-Απόσυρση της υπεύθυνης δήλωσης που ζητούσαν να είναι υπογεγραμμένη από τον κοινωνικό επιστήμονα (θα σταλεί εκ νέου ενημέρωση από εεταα σε κάθε φορέα για την απόσυρση της δήλωσης).

Παρά τις έντονες προσπάθειες των σωματείων για την αποδέσμευση των πληρωμών μας από την κατάθεση των στατιστικών στοιχείων αυτό δεν επιτεύχθηκε. Γνωρίζοντας ότι πολλοί συνάδελφοι εξακολουθούν να είναι απλήρωτοι επί σειρά μηνών και λαμβάνοντας υπόψη και τις πιέσεις που δέχονται από τους φορείς τους, το πανελλήνιο συντονιστικό αποδέχτηκε τελικά  το αίτημα του υπουργείου για την αποστολή των στατιστικών στοιχείων προκειμένου να καταβληθεί η μισθοδοσία, καταγγέλοντας παράλληλα την παρατυπία του θέματος (την σύνδεση δηλ. με τα δεδουλευμένα των εργαζομένων) γιατί οποιαδήποτε άλλη απόφαση μοιραία θα προκαλούσε επιπλέον καθυστέρηση.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου