Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΓΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΚΛΕ



                 
 


                                                                                                        Αθήνα, 28/2/2012



ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ                                                     ΠΡΟΣ : ΣΚΛΕ
«ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» Ν.ΑΤΤΙΚΗΣ  
                                                                                                                 ΥΠΟΨΗ
                                                                                                                ΠΡΟΕΔΡΟΥ                                                   
Πρόεδρος: Σοφία Κολιζέρα                                                             κ.ΧΑΛΒΑΤΖΑ  Λ.

Γεν, Γραμματέας: Νίκος Παππάς                                                    ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ
                                                                                                        κ. ΛΟΥΚΑ ΓΕΩΡΓΙΟ

                                                                                                 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ   
                                                                                                            Δ.Σ 

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΓΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΚΛΕ


Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΤΟΥΣ 3800  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΒΣΣ, ΜΕ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΝΟΙΑ!

     Η πολιτεία  έφερε  προς διαβούλευση και πρόκειται να ψηφιστεί την Τετάρτη 29/2/2012, ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ-ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ (Εφαρμοστικός νόμος αρμοδιότητας Υπουργείων Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Εργασίας) όπου μεταξύ άλλων, θεσμοθετεί ένα καινούργιο πρόγραμμα που θα αντικαταστήσει το υπάρχον Βοήθεια στο Σπίτι, με την ονομασία: «πρόγραμμα κατ οίκον φροντίδας συνταξιούχων», το οποίο θα χρηματοδοτείτε σταθερά  (κάθε χρόνο) από ασφαλιστικές εισφορές , ενώ  η εποπτεία του και η Διεύθυνση θα ανήκει στο ΙΚΑ ΕΤΑΜ.
     Ένα πρόγραμμα όμως, το οποίο  έχουν δικαίωμα να το υλοποιούν Ιδιώτες, Ιδιωτικές εταιρίες, κερδοσκοπικές και μη, όπως και δημοτικές επιχειρήσεις και νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου(οι λεγόμενοι πάροχοι) συμπράττοντας με το ΙΚΑ.
Την ίδια στιγμή, δεν γίνετε καμία πρόβλεψη για τους 3800  εργαζόμενους  περίπου, των οποίων η παράταση λήγει στις 30/6/2012 και που τόσα χρόνια κράτησαν με «νύχια και με δόντια»  απλωμένο το χέρι της Πολιτείας προς τους ανήμπορους συμπολίτες μας, δουλεύοντας σε τριτοκοσμικές συνθήκες, απλήρωτοι και οικονομικά εξαθλιωμένοι ακόμα και σήμερα.
      Εργαζόμενοι, με πολλά λειτουργικά προβλήματα που δεν λύθηκαν ποτέ, απεναντίας αυξήθηκαν ελέω Καλλικράτη. Εργαζόμενοι  οι οποίοι αφού ξεζουμίστηκαν επί  δέκα χρόνια καταθέτοντας την ψυχή τους, τώρα θα πεταχτούν, χωρίς έλεος αυτοί και  οι οικογένειές τους στο δρόμο με τη λήξη των συμβάσεων τους στις 30/6/2012!
     Τα Σωματεία ΒΣΣ εδώ και δύο χρόνια με υπομνήματα διαμαρτυρίας στα Υπουργεία, με ενημερώσεις Βουλευτών όλων των κομμάτων, με απεργιακές κινητοποιήσεις, με συχνές παρουσίες στη Βουλή, με καταλήψεις, με θετικά ψηφίσματα Περιφερειαρχών με δημοσιεύματα στα ΜΜΕ, με επιστολή στον Πρωθυπουργό και πολλές άλλες ενέργειες όπως υπογραφές πολιτών και κατάθεση στο Υπουργείο Εσωτερικών, με θετικά ψηφίσματα Δημάρχων έκαναν ότι μπορούσαν για να αποτρέψουν την ιδιωτικοποίηση της Πρόνοιας.
 Με λίγα λόγια όλοι γνώριζαν τις προθέσεις της Κυβέρνησης και όλοι είχαν εκφράσει την αντίθεση τους, ενώ στήριζαν το δίκαιο αίτημα των εργαζομένων για τη διασφάλιση της εργασίας τους μετά από δέκα χρόνια ομηρίας. 
   Δεδομένου ότι στις δομές ΒΣΣ εργάζονται πανελλαδικά 1300 περίπου  κοινωνικοί επιστήμονες, στην πλειοψηφία τους Κοινωνικοί Λειτουργοί, και θεωρώντας δεδομένη την αντίθεση του ΣΚΛΕ  στην ιδιωτικοποίηση της Πρόνοιας, ζητούμε την άμεση παρέμβαση του ΣΚΛΕ για την απαράδεκτη τροπολογία, και την δυναμική  στήριξη στο αίτημα  των εργαζομένων  για νομοθετική ρύθμιση, που θα προβλέπει  Δημιουργία Δ/νσης Κοινωνικών Υπηρεσιών σε κάθε Δήμο, και  στελέχωση των υπηρεσιών αυτών με την ενσωμάτωση του έμπειρου και εξειδικευμένου προσωπικού που ήδη εργάζεται επί σειρά ετών  στις κοινωνικοπρονοιακές δομές (Βοήθεια στο σπίτι κ.λ.π)


Με εκτίμηση,

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ


     Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                            Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Σοφία Κολιζέρα                                          Νίκος Παππάς



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου