Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΒΟΡΙΔΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ


 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Πραγματοποιήθηκαν την Δευτέρα 20/3/2023 και Τρίτη προγραμματισμένες συναντήσεις εκπροσώπων του Πανελλήνιου Συντονιστικού στο Υπ. Εσωτερικών.

Συγκεκριμένα τη Δευτέρα έγιναν συναντήσεις με κ. Διαμαντοπούλου και κ. Κουτσιανά, ενώ την Τρίτη με Υπ. Εσωτερικών κ . Βορίδη και Γ.Γ. Υπ. Εσωτερικών κ. Χαραλαμπογιάννη.

Η συνάντηση με τον Υπουργό έγινε σε ένα πολύ καλό κλίμα μετά την επιτυχή έκβαση των σοβαρότατων προβλημάτων που είχαν ανακύψει και την υιοθέτηση των προτάσεων του Πανελλήνιου Συντονιστικού απο τον Υπουργό δίνοντας λύση στο πρόβλημα του ΣΤΕ αλλά και τη λύση συνέχισης των 163 που ήταν εκτός των οριστικών πινάκων.

Στη συνάντηση παρών ήταν και ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Αθανασίου ο οποίος είναι μαζί μας αρωγός σε όλο αυτό το δύσκολο διάστημα για το ΒΣΣ.

Στη συνάντηση τέθηκαν επίσης θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους σε σχέση με την διαδικασία διορισμού, όπως αυτά καταγράφηκαν από τα Σωματεία του ΠΣΟ το προηγούμενο διάστημα ύστερα απο ενημέρωση συναδέλφων, καθώς και ζητήματα τρέχοντα όπως η χρηματοδότηση , η μεταφορά των 163 εκτός, αλλά και ζητήματα για το παρόν και το μέλλον του ΒΣΣ ως υπηρεσία.

Απο τις συναντήσεις προέκυψαν τα εξής:


1. Για τη μεταφορά στούς Δήμους των 163 εκτός, θα υπάρξουν ύστερα από επισημάνσεις μας, οδηγίες στους Δήμους απο το Υπ. Εσωτερικών τις επόμενες ημέρες ώστε να προχωρήσουν στη διαδικασία μεταφοράς και ολοκλήρωσης.


2. Για την χρηματοδότηση του 2023, μας ενημέρωσαν ότι το αργότερο την ερχόμενη Τετάρτη τα χρήματα θα είναι στους Δήμους . Αυτό συνεπάγεται ότι απαιτείτε αναμόρφωση του Προϋπολογισμού στους Δήμους όπου δεν έχει προβλεφθεί καθώς και στους φορείς όπου δεν υπάρχει πρόβλεψη. Καλό είναι να ενημερώσετε τους φορείς σας ώστε να δρομολογήσουν σε συνεννόηση με τον Δήμο την άμεση αναμόρφωση όπου απαιτείτε. Σκοπός είναι να πληρωθούμε μέσα στον Απρίλιο πριν το Πάσχα.


3. Όσοι εργαζόμενοι είναι σε Κοινωφελής Επιχειρήσεις και θα με μεταφερθούν στους Δήμους με τον διορισμό, μπαίνουν στο 1 κλιμάκιο του ενιαίου μισθολογίου και η αναγνώριση της προϋπηρεσίας θα γίνει από τα υπηρεσιακά συμβούλια.

4. Όσοι εργαζόμενοι είναι ήδη στους Δήμους και έχει ήδη αναγνωριστεί η προϋπηρεσία τους, εξετάζεται το ενδεχόμενο να γίνει με διαπιστωτική πράξη Δημάρχου.


5. Τα 2 πρώτα έτη όλοι οι εργαζόμενοι θα είναι δόκιμοι υπάλληλοι.


6. Θέσαμε το ζήτημα της αναγνώρισης της προϋπηρεσίας των εργαζομένων στις Αναπτυξιακές Επιχειρήσεις των Δήμων όσων ήμασταν πριν το 2011, να αναγνωριστεί ως προϋπηρεσία Δημοσίου, κάτι που έγινε αποδεκτό και για αυτό θα υπάρξει διαδικασία του ΠΣΟ με το Εσωτερικών για την διαπίστευσή της ώστε να χρησιμοποιηθεί όπου χρειαστεί.


7. Για την επιλογή ασφαλιστικού φορέα όσων έχουν δυνατότητα, είναι καθαρά προσωπικό θέμα επιλογής. Επειδή λοιπόν ο καθένας έχει δικά του ασφαλιστικά χαρακτηριστικά, ας επιλέξει μόνος του.


8. Θέσαμε το θέμα αναγνώρισης της προϋπηρεσίας όσων έχουν μπλοκάκι όμως δεν μπορεί να ξεπεραστεί με βάση τη κείμενη Νομοθεσία και άρα ξεκινάνε απο την αρχή. Ωστόσο , για τις περιπτώσεις εκείνες που εργαζόμενοι είχαν με μπλοκάκι, ταμείο ΙΚΑ, συνιστούμε να το δούνε Νομικά καθώς αυτό υποκρύπτει εξαρτημένη εργασία.


9. Οι άδειες του 2023 μεταφέρονται , ενώ για την συνολική άδεια στον Δήμο, υπολογίζεται με βάση και την προϋπηρεσία. Για παράδειγμα, εάν κάποιος έχει πάρει άδεια 4 μέρες , όταν μπει στο Δήμο, θα συνεχίσει με μείον 4 μέρες.


10. Για το θέμα των Ιατρών του ΒΣΣ που προκύπτει θέμα ασυμβίβαστου καθώς έχουν και Ιατρείο , θα λυθεί μέσω των Υπηρεσιακών Συμβουλίων. Δεν μπορεί να λυθεί αλλιώς.


11. Συζητήσαμε για το μέλλον του ΒΣΣ την ανανέωση του στόλου των αυτοκινήτων , το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας του ΒΣΣ κ την αναβάθμιση της υπηρεσίας. Ειδικότερη ενημέρωση θα δοθεί όπως πάντα κατόπιν επικοινωνίας σας με τα Σωματεία σας.


Θα ακολουθήσουν και άλλες συναντήσεις με το Υπουργείο και με την ΚΕΔΕ προκειμένου να δοθούν λύσεις για τα λειτουργικά μας προβλήματα

Όπου προκύπτει θέμα με φορέα , Δήμο Γραφείο Προσωπικού, να κάνετε ενημέρωση τα Σωματεία του ΠΣΟ για να παρέμβουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου