Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ


 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

ΤΙ ΣΥΣΤΉΝΟΥΝ  ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΊΑ ΕΝ ΟΨΗ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ


Συνάδελφοι,
 λόγο του ότι ως Πανελλήνιο Συντονιστικό ΒΣΣ   δεχόμαστε  πολλά ερωτήματα σχετικά με τα μέτρα που πρέπει να πάρουμε ως εργαζόμενοι που απευθυνόμαστε σε ευπαθείς ομάδες  (υπερήλικες -Αμεα  με χρόνια νοσήματα),  και με δεδομένο ότι ακόμα δεν έχει βγει κάποια  ενημερωτική  εγκύκλιος  για τις οδηγίες που πρέπει να ακολουθήσουμε  παρότι έχει σταλεί έγγραφο προς όλες τις αρμόδιες διευθύνσεις όπου εκθέτουμε την επικινδυνότητα που υπάρχει,  με βάση  τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Υγείας, για την προστασία τόσο των ευπαθών ομάδων που εξυπηρετούμε όσο και των  εργαζομένων.,    θεωρούμε αναγκαίο να σας συστήσουμε τα εξής:

1.       Περιορισμό των επισκέψεων ,μόνο για τις απαραίτητες ανάγκες  και τα  έκτακτα περιστατικά. Ο Κοινωνικός επιστήμονας - υπεύθυνος  της δομής δύναται  να  έρχεται σε καθημερινή επικοινωνία με τους εξυπηρετούμενους  δίνοντας συμβουλές αυτοβοήθειας  όπου χρειάζεται,  ενημέρωση και εμψύχωση και κατόπιν συνεννοήσεως  μαζί τους  καθώς και με την ομάδα εργασίας ,  τροποποιεί το πρόγραμμα ανάλογα με   την αναγκαιότητα που υπάρχει .
2.       Συστήνουμε να αποφεύγονται οι συνοδείες σε Νοσοκομειακά ιδρύματα ,διαγνωστικά κέντρα , υπηρεσίες  και  περιορίζουμε τις  μετακινήσεις εξυπηρετουμένων και εργαζομένων.   
3.       Απολύμανση των γραφείων και οχημάτων των δομών , χρήση όλων των απαραίτητων μέτρων ατομικής προστασίας από το προσωπικό (μάσκες υψηλής προστασίας, γάντια ,αντισηπτικά κ.τ.λ.)
4.       Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να ενημερώσουμε τους φορείς μας για την αναγκαιότητα των μέτρων που πρέπει να πάρουμε για την προστασία των  εξυπηρετουμένων αλλά και των ιδίων εμάς ,και ζητούμε  την κατανόηση και συμβολή  των φορέων για την προάσπιση της Δημόσιας υγείας.

Συνάδερφοι ,μιλάμε για μια πανδημία. Επιβάλλεται λοιπόν η τήρηση όλων των μέτρων πρόληψης και των κανόνων υγιεινής του ΕΟΔΥ, καθώς αυτό που προέχει είναι η ασφάλεια όλων μας και η προστασία  της δημόσιας υγείας. Και επειδή το εθνικό σχέδιο προστασίας εξελίσσεται  ανάλογα με τις διεθνείς εξελίξεις του κορονοϊού ,ας είμαστε προσεκτικοί για να αντιμετωπίσουμε το χειρότερο σενάριο.
Εν αναμονή των εξελίξεων, θα υπάρχει νεότερο δελτίο τύπου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου