Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019

ΠΣΟ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ- ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ    5/11/2019

Συνάδελφοι,
πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση του ΠΣΟ του Βοήθεια στο Σπίτι με τον Γ.Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Σταυριανουδάκη. 
Σκοπός της συνάντησης ήταν να τεθούν ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία των μονάδων ΒΣΣ πανελλαδικά όπως : Καθηκοντολόγιο, χρήση αυτοκινήτων-Αντικατάσταση στόλου, συνοδείες ωφελουμένων-νομική κάλυψη, εισαγγελικές παραγγελίες για τους Κοινωνικούς λειτουργούς των ΒΣΣ, αλλότρια καθήκοντα  κλπ.
 Ακολούθησε ένας εποικοδομητικός διάλογος με όλα τα θέματα που έχουν προκύψει από την πολύχρονη λειτουργία των μονάδων ΒΣΣ στην τοπική Αυτοδιοίκηση, και δρομολογήθηκαν κι άλλες συναντήσεις προκειμένου να επιλυθούν ζητήματα που έχουν επισημάνει τα σωματεία των εργαζομένων, και να  διαμορφωθεί ένα ενιαίο κανονιστικό πλαίσιο λειτουργίας του ΒΣΣ το οποίο πλέον θα είναι θεσμοθετημένο.   
- Όσον αφορά τη διαδικασία του διαγωνισμού έχει ολοκληρωθεί σχεδόν η διαδικασία της ΠΥΣ 
( υπογράφηκαν οι πιστώσεις για το ΒΣΣ από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ) εκκρεμεί από το Υπουργείο Εργασίας το 7% των ειδικών κατηγοριών για να τελειώσει και  να αποσταλεί στο ΑΣΕΠ.
- ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ :Έχει δοθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών η α΄και β΄δόση προς ΕΕΤΑΑ, και αναμένεται το ποσό της γ' δόσης από το Υπουργείο Εργασίας. Στη συνάντηση που είχαμε με τον αρμόδιο από το Υπουργείο Εργασίας, μας ενημέρωσε ότι την προηγούμενη  Πέμπτη συνεδρίασε η επιτροπή έγκρισης και τα χρήματα θα είναι στην ΕΕΤΑΑ μέχρι μέσα Νοέμβρη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου