Κυριακή 7 Ιουλίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ                                                                                     7/7/2019
        ΣΥΛΛΟΓΩΝ & ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
        ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Την Πέμπτη 27/6/2019 πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνεδρίαση του Πανελλήνιου Συντονιστικού Οργάνου Συλλόγων & Σωματείων στο Βοήθεια στο Σπίτι.

Κατά την συνάντηση τα κυριότερα θέματα που αναλύθηκαν και προσεγγίστηκαν ήταν η πορεία ως προς την ολοκλήρωση των διαδικασιών του Νόμου, των εναπομεινάντων Δήμων και Αποκεντρωμένων Διοικήσεων που έχουν καθυστερήσει καθώς και η πορεία συνολικά του Διαγωνισμού ενόψει των εθνικών εκλογών.

Συγκεκριμένα καταλήξαμε ότι:

Ø  Οι διαδικασίες των Δήμων και των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων που είχαν καθυστερήσει για διάφορους λόγους, σύμφωνα με τον έλεγχο που έκανε  κάθε Σωματείο του ΠΣΟ τοπικά και συνολικά, διαπιστώθηκε, ότι προχωρούν κανονικά.
Στόχος  μας είναι μέχρι τον Αύγουστο, να έχουν τελειώσει  όλοι οι Φορείς, ώστε να πάρουμε την έγκριση  της ΠΥΣ (Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου), να προωθηθεί στον ΑΣΕΠ και να ετοιμαστεί η προκήρυξη που μας αφορά, σε εύλογο χρονικό διάστημα.


Ø  Μετά τον σχηματισμό της νέας Κυβέρνησης θα επιδιώξουμε  συνάντηση με το αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών,  όπου εκτός από  τα προαναφερόμενα, θα τεθεί το θέμα της παράταση της Σύμβασης μας  για το 2020, που ναι μεν ο Νόμος προβλέπει, ότι θα παραταθεί μέχρι την δημοσίευση των οριστικών πινάκων του Διαγωνισμού, ωστόσο πρέπει να βγει και σχετική εγκύκλιος από τον Υπουργείο Εσωτερικών. Επίσης θα τεθεί και το θέμα της χρηματοδότησης για το 2020, η οποία δεν προβλέπεται καθόλου.

Ø  Σχετικά με την ανησυχία που υπάρχει μεταξύ συναδέλφων για την τύχη της προκήρυξης  σε σχέση με τις Εθνικές Εκλογές, η εκτίμηση είναι ότι από την στιγμή που αυτές γίνονται σήμερα και όχι τον Σεπτέμβριο, αναγκαστικά καθυστερεί την γρήγορη ολοκλήρωση της.
Πιέσεις και παρεμβάσεις που έγιναν το τελευταίο διάστημα  από ορισμένα Σωματεία, εκτός ΠΣΟ, σε εργαζόμενους (εντός του ΠΣΟ),  επιρρίπτοντας τους ευθύνες, με σκοπό να κινητοποιηθούν και να πιέσουν με την σειρά τους, τους διάφορους φορείς ώστε να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες πριν τις Εκλογές, ανήκουν στη ανεύθυνη ανάλυση πανικού και δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.
Ο Νόμος βρίσκεται ήδη σε διαδικασία ολοκλήρωσης. Σε περίπτωση που η νέα Κυβέρνηση θελήσει να τον αλλάξει ολόκληρο ή κάποιο μέρος του, θα πρέπει να το κάνει ψηφίζοντας έναν νέο Νόμο. Αυτό θα δημιουργήσει  σοβαρά προβλήματα στον Διαγωνισμό και στους εργαζόμενους στα προγράμματα Βοήθεια στο Σπίτι. Όμως έχουμε να πούμε ότι  έχει ψηφιστεί από όλα τα κόμματα της Βουλής ως έχει, αναγνωρίζοντας έτσι έμπρακτα την ιδιαιτερότητα που έχουμε ως εργαζόμενοι, και τηρώντας με αυτό τον τρόπο όσα αναφέρθηκαν σε συναντήσεις του ΠΣΟ, που υπήρξαν με όλα τα κόμματα πριν τη κατάθεση του Νόμου, με τελευταία τη συνάντηση με την ΝΔ. Θεωρούμε λοιπόν αυτονόητο ότι δεν θα θελήσει κανένας να ακυρώσει το λόγο του, την σοβαρότητά του και την εντιμότητά του.
Η καθολική ψήφιση της Τροπολογίας που μας αφορά στη Βουλή αποτυπώνει,  συμπυκνωμένα σε μερικές κόλες  χαρτί, τα δεκαεπτά χρόνια συνεχόμενης εργασίας και προσφοράς μας προς την τρίτη ηλικία, τον παππού και την γιαγιά, τον άνθρωπο με τα κινητικά προβλήματα, τον αδύναμο πολίτη και ανάδειξε την αναγκαιότητα μας.
Συνάδελφοι ο δρόμος προς την τελική δικαίωση όλων μας δεν τελείωσε. Έχουμε ακόμα να αντιμετωπίσουμε πολλά.
 Καμία επανάπαυση δεν μπορούμε να έχουμε παρά μόνο επαγρύπνηση μέχρι την οριστική λύση.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου