Πέμπτη, 5 Ιουλίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ 


Συνάδελφοι, σήμερα στη Βουλή πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση του Πανελλήνιου συντονιστικού οργάνου Βοήθεια στο Σπίτι με τον υπουργό εσωτερικών κ. Πάνο Σκουρλέτη, την υπουργό εργασίας κ. Φωτίου, τον γενικό Γραμματέα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Θεοδωράκη. Στη συνάντηση ήταν και νομικοί σύμβουλοι αμφότεροι (υπουργεία- εργαζόμενοι). Για άλλη μια φορά εκφράστηκε η πάγια θέση των σωματείων για την αναγνώριση της πραγματικής σχέσης εργασίας των εργαζομένων ως Αορίστου χρόνου με νομοθετική ρύθμιση. 
Από την πλευρά ωστόσο  των αρμόδιων Υπουργείων επιβεβαιώθηκε η πρόθεση της Κυβέρνησης για την προκήρυξη των θέσεων των εργαζομένων που όμως  σε καμιά περίπτωση δεν διασφαλίζει το σύνολο των εργαζομένων. 
Στο επόμενο χρονικό διάστημα θα διενεργηθούν  οι απαραίτητες ενέργειες του νομικού συμβούλου των σωματείων , καθώς και ενέργειες των εκπροσώπων των σωματείων και αναλόγως των αποτελεσμάτων που θα προκύψουν θα καθοριστεί και η στάση των εργαζομένων. 
Συνάδελφοι, είναι φανερό ότι κανένας εφησυχασμός δεν πρέπει να υπάρχει.Οι αγώνες θα συνεχιστούν μέχρι τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας.  Απαραίτητη προϋπόθεση για την αποτελεσματική διεκδίκηση των αιτημάτων μας είναι η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων σε κάθε μορφή   αγώνα που δίνεται. Ας το συνειδητοποιήσουμε επιτέλους ΟΛΟΙ αν θέλουμε  να διαφυλάξουμε  την εργασία μας!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου