Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

ΕΚΑ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΚΑ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ
Ταχ. Διεύθ.: Γ’ Σεπτεμβρίου 48Β, 104 33, Αθήνα ■ Τηλ.: 210 88 36 918 ■ ■Web Site: www.eka.org.gr ■ e-mail: eka.press@gmail.com ■

Αρ. Πρωτ.: 4262 Αθήνα, 16/05/2018


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Δ.Σ. του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθήνας καταγγέλλει τη σφαγή αμάχων διαδηλωτών Παλαιστινίων από τον ισραηλινό στρατό στη Γάζα, που κορυφώθηκε στις 14 Μαΐου με τουλάχιστον 59 νεκρούς και τεράστιο αριθμό τραυματιών.

Οι Παλαιστίνιοι που στερήθηκαν την πατρίδα τους ακριβώς πριν 70 χρόνια με τη δημιουργία του κράτους του Ισραήλ, διαδηλώνουν για μια φορά ακόμη για τη λευτεριά τους και το δικαίωμα επιστροφής στις πατρογονικές εστίες. Καμιά βία, όσο αιμοβόρα κι απάνθρωπη, όπως αυτή που επιδεικνύει η κυβέρνηση κι ο στρατός του Ισραήλ, δεν μπορεί να επιβάλει τη σιωπή σε ένα λαό που παλεύει για τα αυτονόητα ανθρώπινα δικαιώματά του, γι’ αυτή την ίδια την ύπαρξή του.

H κυβέρνηση των ΗΠΑ, έριξε λάδι στη φωτιά επιλέγοντας, ακριβώς τη μέρα που συμβολίζει για τον Παλαιστινιακό λαό την Καταστροφή (Νάκμπα) – και παρά την παγκόσμια κατακραυγή, να μεταφέρει στην Ιερουσαλήμ την πρεσβεία της στο Ισραήλ. Τονίζουμε ότι, όπως προβλέπουν κι οι αποφάσεις του ΟΗΕ, το καθεστώς αυτής της ιστορικής πολυεθνικής-πολυθρησκευτικής πόλης μπορεί να καθοριστεί μόνο με διεθνή ειρηνευτική συμφωνία, αναγνώριση των δικαιωμάτων και κράτους για τους Παλαιστινίους και με αποχώρηση των δυνάμεων κατοχής από όλα τα εδάφη που κατέλαβε το Ισραήλ το 1967.

Στηρίζουμε το δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού μέχρι τη δικαίωσή του. Απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση να διακόψει κάθε στρατιωτική συμμαχία κι άλλη έμμεση ενίσχυση στο κράτος του Ισραήλ. Απαιτούμε την άμεση αναγνώριση της Παλαιστίνης σαν κράτους από την ελληνική κυβέρνηση, όπως έχουν κάνει αρκετές ευρωπαϊκές χώρες και η συντριπτική πλειοψηφία των χωρών του κόσμου. Είναι επιτακτική ανάγκη, η πόλη της Ιερουσαλήμ, να παραμείνει μία πόλη θρησκειών, πολιτισμού και συμφιλίωσης, προκειμένου να διατηρηθεί η ειρήνη. Ως προς τούτο απαιτούμε από την αμερικανική κυβέρνηση να πάρει πίσω την απόφασή της να στηρίξει την ανακήρυξη της Ιερουσαλήμ σε πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Καλούμε τους εργαζόμενους στην Αθήνα να συμμετέχουμε μαζικά στα συλλαλητήρια που διοργανώνονται για καταδίκη της πολιτικής του Ισραήλ και στήριξη του δίκαιου Παλαιστινιακού αγώνα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΡΗΝΗ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΠΑΙΛΑΙΣΤΙΝΗ!


Το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου