Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ -ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ - ΠΥΣ

ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ -ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ - ΠΥΣ

Δεν απαιτείται Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου για την παράταση των συμβάσεων του προσωπικού που απασχολείται στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» διευκρινίζει με εγκυκλιο του που έχει αποστείλει προς τις αποκεντρωμένες διοικήσεις το υπουργείο Εσωτερικών.
Συγκεκριμένα διευκρινίζει ότι µε διαδοχικές νομοθετικές ρυθμίσεις παρατείνεται η διάρκεια των συμβάσεων των εργαζομένων μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2013.
Η παράταση προβλέπεται στη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου «Ρυθµίσεις κατεπειγόντων θεµάτων αρµοδιότητας των Υπουργείων Εσωτερικών, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, ∆ηµόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, της Γενικής Γραµµατείας της Κυβέρνησης και του Υπουργού Επικρατείας» και άλλες διατάξεις».
Στην εγκύκλιο επισηµαίνεται ότι, για την παράταση των συµβάσεων του προσωπικού του προγράµµατος, δεν απαιτείται η προηγούµενη έγκριση της ΠΥΣ 33/2006, όπως ισχύει, ούτε η προβλεπόµενη από τις διατάξεις της παρ.9 του άρθρου 1 του ν.4038/2012 δηµοσίευση στην Εφηµερίδα της Κυβερνήσεως, επειδή η παράταση είναι εκ του νόµου υποχρεωτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου