Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013



 χωρίς Διοικητικό Συμβούλιο το Εθνικό  Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης 
Την αγανάκτηση τους εκφράζουν οι 155 εργαζόμενοι του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης καθώς επί τρείς μήνες παραμένουν χωρίς Διοικητικό Συμβούλιο, χωρίς προϋπολογισμό για το 2013, χωρίς ουσιαστική δυνατότητα λειτουργίας σε όλα τα επίπεδα...
Το κέντρο βρίσκεται στο σημείο να μην μπορεί να παρέχει φαγητό θέρμανση και φάρμακα σε άστεγους, μητέρες και παιδιά που φιλοξενεί.

«Παρά το γεγονός ότι η ημερομηνία λήξης της παράτασης της θητείας του Δ.Σ. του Ε.Κ.Κ.Α. ορίζεται δια νόμου και ήταν απόλυτα προβλεπόμενη, η τρικομματική επιτροπή και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας μας παραπληροφορούν όλο αυτό το διάστημα και αδιαφορούν για την αγωνία τόσων εργαζομένων και τις ζωτικότατες ανάγκες των εξυπηρετούμενων», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Πανεληνίου Σωματείου Εργαζομένων Ε.Κ.Κ.Α.

Ήδη έχει ανασταλεί η λειτουργία των δύο από των τριών ξενώνων φιλοξενίας γυναικών με τα παιδιά τους που είναι θύματα ενδοοικογενειακής βίας ή θύματα trafficking είτε γυναικών με τα παιδιά τους λόγω κοινωνικοοικονομικών δυσκολιών.

«Ο μοναδικός εν λειτουργία πλέον Ξενώνας / καταφύγιο κινδυνεύει με το πολύ σοβαρό ενδεχόμενο να αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες διατροφής και θέρμανσης των ανήλικων παιδιών και των μητέρων τους. Ανάλογη κατάσταση αντιμετωπίζει και ο ξενώνας αστέγων Καρέα», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Καταλήγοντας ότι «θα προχωρήσουν σε απεργία και καθολική αναστολή λειτουργίας - κατάληψη των υπηρεσιών του φορέα , προκειμένου να υπερασπισθούν καταρχάς τα συμφέροντα των ευάλωτων ομάδων πληθυσμού που φιλοξενούνται στο ΕΚΚΑ, των εργαζομένων του φορέα και των Ελλήνων φορολογούμενων πολιτών».

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ Αθήνα 5 / 3 / 2013
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ε.Κ.Κ.Α.
Βασιλίσσης Σοφίας 135 & Ζαχάρωφ, Αθήνα 115 26
Πληροφορίες: Γ. Καρούντζος: 213 2039715,6948663055
Αν. Παπαδοπούλου: 213 2039761

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου