Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012


Παρατείνονται μέχρι 31/12/13 τα ΚΗΦΗ και τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας

Για ένα επιπλέον χρόνο, μέχρι τις 31/12/13, παρατείνονται τα προγράμματα για τα «Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων» (ΚΗΦΗ) και τα «Κέντρα Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας», όπως ανακοίνωσαν σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών ΕυριπίδηςΣτυλιανίδης και ο υφυπουργός Εργασίας ΝίκοςΠαναγιωτόπουλος. Οι 68 δομές ΚΗΦΗ εξυπηρετούν σήμερα 1.521 ηλικιωμένους, ενώ οι εργαζόμενοι ανέρχονται σε 276. Tα 43 Κέντρα Διημέρευσης εξυπηρετούν 1.176 άτομα με αναπηρίες και απασχολούν 460 εργαζόμενους.
Έτος αξιολόγησης για τα ΚΗΦΗ το 2013
«Στην καρδιά της σφοδρότερης οικονομικής κρίσης που βιώνει ηχώρα μας, η κυβέρνηση πρωτοστατεί στον πόλεμο κατά τηςφτώχειας στηρίζοντας με ότι δυνάμεις διαθέτει τις κοινωνικέςομάδες που δοκιμάζονται σκληρά. Το υπουργείο Εσωτερικών μαζί μετο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιαςβγαίνουν μπροστά σε κάθε τέτοια πρωτοβουλία. Σήμερααποφασίσαμε την περαιτέρω χρηματοδότηση για το 2013 τωνΚέντρων Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων και των ΚέντρωνΔιημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας μέχρι το τέλος του επόμενουέτους που θα είναι και έτος αξιολόγησής τους. Μέσα από αυτές τιςδομές στηρίζουμε ηλικιωμένους ανθρώπους και άτομα με αναπηρίαπου έχουν πραγματικά ανάγκη το κοινωνικό κράτος», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών.
«Θέλω να τονίσω ότι η χρηματοδότηση των δυο αυτώνπρογραμμάτων εξασφαλίστηκε μέσα από το Ευρωπαϊκό ΚοινωνικόΤαμείο ( ΕΚΤ) ενώ το 2013 θα είναι έτος αξιολόγησης αυτών τωνδομών από φορείς του Υπουργείου Εργασίας», είπε από την πλευρά του ο υφυπουργός Εργασίας.
πηγή:aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου