Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Το σίριαλ εξεύρεσης λύσης στο πρόβλημά τους, για να εισπράξουν μέρος των δεδουλευμένων τους, οι εργαζόμενοι του «Βοήθεια στο Σπίτι», συνεχίστηκε και χθες. 
Το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε σύσκεψη, όπως άλλωστε ήταν προγραμματισμένο, στα γραφεία του Δήμου, με τη συμμετοχή της προέδρου του Νομικού Προσώπου, του Δημάρχου και των επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Η σύσκεψη αυτή ήταν ουσιαστικά άτυπη, συνέχεια της θυελλώδους συζήτησης που ξεκίνησε την Παρασκευή στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. 
Οι εργαζόμενοι του «Βοήθεια στο Σπίτι» επέμεναν να πληρωθούν από τα 285.000 ευρώ που υπάρχουν από το περσινό πρόγραμμα ως περίσσευμα, όμως η Αν. Αντωνέλλη με κανέναν τρόπο δεν δεχόταν, αφού όπως επανέλαβε σε όλους τους τόνους, είναι πράξη παράνομη και η ίδια θα βρεθεί αντιμέτωπη με τη δικαιοσύνη. 
Η συζήτηση διήρκησε αρκετές ώρες και οι αρχηγοί των παρατάξεων επανέλαβαν όσα είχαν πει και στο Συμβούλιο, ζητώντας από τη Δημοτική Αρχή να αναλάβει πολιτική ευθύνη και να πληρώσει τους εργαζομένους. 
Η Δημοτική Αρχή πρότεινε να τους δώσει ένα μισθό, με ειδική επιχορήγηση προς το Νομικό Πρόσωπο, με την προϋπόθεση φυσικά όταν έρθουν οι δόσεις του προγράμματος, τα χρήματα να παρακρατηθούν από εκεί. Οι εργαζόμενοι επέμεναν να τους δοθούν τουλάχιστον δύο μισθοί, αν όχι τρεις, για να μπορέσουν να ανακάμψουν οικονομικά οι ίδιοι και οι οικογένειές τους, που έχουν περιέλθει σε δυσμενή θέση. 

ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ
Μετά το τέλος της σύσκεψης, το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Β.σ.Σ. είχε συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Χ. Αθανασίου, ο οποίος βρίσκεται στη Λέσβο το τελευταίο τριήμερο. Ανέφεραν στον Υπουργό το πρόβλημα που έχει προκύψει με τις πληρωμές τους και με τα αδιάθετα χρήματα, που, όμως, λόγω γραφειοκρατικών λειτουργιών, δεν μπορούν να τα εισπράξουν. Ζήτησαν από τον ίδιο να εξετάσει το θέμα και αν υπάρχει τρόπος, να λυθούν τα χέρια της Αν. Αντωνέλλη, ώστε να μπορέσει να πληρώσει. Ο ίδιος τους ζήτησε λίγο χρόνο, για να δει τι μπορεί να κάνει και να τους ενημερώσει τηλεφωνικώς τις επόμενες ημέρες. 

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ «ΚΛΕΙΔΙ»
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Στρατής Γεωργέλλης, σε δηλώσεις του στο «Δ», δεν έκρυψε την αγανάκτηση και την απόγνωση τόσο του ίδιου, όσο και των συναδέλφων του, για την τραγική θέση στην οποία βρίσκονται. 
«Είμαστε απλήρωτοι σχεδόν 8 μήνες και τώρα ο Δήμος θέλει να μας δώσει ένα μισθό, με τη μορφή της επιχορήγησης στο Νομικό Πρόσωπο. Εμείς θέλουμε τουλάχιστον να πληρωθούμε 2-3 μήνες, για να μπορέσουμε να πάρουμε ανάσα. Εξηγήσαμε στο Χ. Αθανασίου το πρόβλημα με τα αδιάθετα χρήματα και έδειξε κατανόηση. Ελπίζω να βρεθεί λύση το συντομότερο δυνατόν». 
Νέα συνάντηση για το Β.σ.Σ. θα πραγματοποιηθεί και σήμερα στο Δήμο, ενώ ο σύλλογος περιμένει και την απάντηση του Υπουργού. «Σε περίπτωση που δούμε ότι το θέμα δεν προχωρά, είμαστε αποφασισμένοι να προβούμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις. Δεν μπορούμε να ανεχθούμε άλλο αυτή την εξαθλίωση». 
Εντωμεταξύ, το Σαββατοκύριακο ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Β.σ.Σ. εκπροσωπώντας και το συλλογικό πανελλαδικό όργανο του Προγράμματος, μετέβη στην Αγία Παρασκευή και παρέδωσε υπόμνημα με τα αιτήματα των εργαζομένων, για συνέχιση του προγράμματος και μετά το Μάρτιο του 2013. Όπως είπε ο Σ. Γεωργέλλης, ο Υπουργός είναι το πρόσωπο κλειδί στην υπόθεση της συνέχισης του προγράμματος, αφού αυτή τη στιγμή είναι στη δική του αρμοδιότητα και επιπλέον ως άριστος γνώστης του νόμου, μπορεί να αναζητήσει τρόπους επίλυσης του προβλήματος. 

ΠΗΓΗ :ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου