Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΒΣΣ


ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων
ΑΝΑΦΟΡΑ
Για τους κκ. Υπουργούς
·         ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
·         ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

ΘΕΜΑ:  Η αναγκαιότητα της απρόσκοπτης λειτουργίας του κοινωνικού προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι», με βιώσιμο σχέδιο που θα εξασφαλίζει τη μόνιμη λειτουργία των δομών.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας και Μιχάλης Κριτσωτάκης, κατέθεσαν αναφορά το υπόμνημα-ψήφισμα της συντονιστικής ομάδας των Σωματείων των  εργαζομένων στο πρόγραμμα «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ».
Σε μια περίοδο που τα λαϊκά εισοδήματα υφίστανται διαρκές πλήγμα, είναι αδιαμφισβήτητη η αναγκαιότητα συνέχισης της λειτουργίας του προγράμματος. Πρέπει να προωθηθεί άμεσα νομοθετική ρύθμιση ώστε να εξασφαλιστεί η μόνιμη λειτουργία δομών κοινωνικών υπηρεσιών στους ΟΤΑ και το ήδη απασχολούμενο προσωπικό να είναι μόνιμης απασχόλησης σύμφωνα με την αδιαμφισβήτητη αναγκαιότητα των υπηρεσιών που παρέχονται. Να  μη  μείνουν αβοήθητοι οι 150.000  περίπου ηλικιωμένοι πολίτες και πολίτες με αναπηρία, οι οποίοι εξυπηρετούνται  από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» ούτε να βρεθούν στο δρόμο οι 4.000 περίπου εργαζόμενοι σ’ αυτό.
Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ήταν στο πλευρό των εργαζομένων με Ερωτήσεις και παρεμβάσεις προς τους αρμόδιους υπουργούς και θα συνεχίσει να συμπαρίσταται και να συμμετέχει στον αγώνα τους μέχρι να δοθεί οριστική λύση

Επισυνάπτεται το Υπόμνημα-Ψήφισμα.
Παρακαλούμε για την απάντηση και τις ενέργειες σας και να μας ενημερώσετε  σχετικά.

ΣΥΝ/ΝΑ: 1 ΥΠΟΜΝΗΜΑ-ΨΗΦΙΣΜΑ

Αθήνα,12-12-2011
Οι καταθέτοντες  βουλευτές


ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΡΙΤΣΩΤΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου