Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ


Αγαπητοί Συνάδελφοι . Το Σωματείο μας δημιουργήθηκε με στόχο την εργασιακή τακτοποίηση των εργαζομένων στα προγράμματα ΒσΣ. Καθώς και για την υπεράσπιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων. Προσπαθούμε και κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για όλους μας. Πιστεύουμε ότι έχουμε καταφέρει αρκετά πράγματα μέχρι σήμερα και   έχουμε αναδείξει τις θέσεις μας για τους εργαζόμενους και τους ηλικιωμένους σε όλα τα θεσμικά όργανα της πολιτείας.
 Πετύχαμε αρκετά αλλά ο στόχος για μόνιμη παροχή φροντίδας και η επίλυση του εργασιακού προβλήματος συνεχίζεται. Η συμβολή όλων είναι επιτακτική και άκρως απαραίτητη.
Συλλογικά , μαζικά διεκδικούμε για το κοινό καλό. Ο ατομισμός , ο ωχαδερφισμός και η μεμψιμοιρία δεν βοηθάνε. Λάθη μπορεί να έγιναν και να γίνουν. Μόνο η απραξία δεν επιφέρει λάθη. Όλοι μαζί προχωράμε.
  Παρακάτω γίνεται μία συνοπτική παρουσίαση των δράσεων του Σωματείου μας.
 Ο αγώνας μας συνεχίζεται .  

-         Επίδομα Συνθηκών. Μετά από παρέμβαση και συνεχή υπομνήματα του Σωματείου μας προς το Υπουργείο Απασχόλησης  έγινε δεκτό το αίτημα για την καταβολή του επιδόματος συνθηκών στους Νοσηλευτές και Οικογενειακούς Βοηθούς.

-         Ενημέρωση όλων των τομεαρχών Υγείας των κομμάτων για την μέχρι τότε εξέλιξη του προγράμματος ΒσΣ  με σκοπό την κατάθεση συγκεκριμένων επερωτήσεων στη Βουλή όπου και έγιναν από (Χριστοφιλοπούλου, Καστανίδη, Χάιδο, Ντόλιο, Αθανασόπουλο, Αμοιρίδη, Τσούρα).

-         Μετά από συνεχή πίεση όλων των Σωματείων και ενημέρωση στον ΑΝΤ για το θέμα μας τελικώς έγινε τριήμερο αφιέρωμα από την τηλεόραση στην απογευματινή εκπομπή κοινωνικής προσφοράς με την Μαρί Κυριακού.

-         Δημοσιότητα για τις παροχές  του προγράμματος και αναφορά για την αναγκαιότητα θεσμοθέτησης του,  από τα ΜΜΕ. Δημοσιεύσεις σε εφημερίδες (Ελευθεροτυπία, Αττική Περιφέρεια , Ριζοσπάστης, περιοδικό Αναπηρία ). Επίσης οργανώθηκαν ρεπορτάζ, δόθηκαν συνεντεύξεις σε ραδιόφωνα (ΝΕΤ, ΣΚΑΙ, ΚΟΚΚΙΝΟ, ΦΛΑΣ). Μίλησαν Σ. Κολιζέρα (Ν. Αττικής), M. Ζήση (Ν. Αττικής), Π. Παραδέλης (Κ. Μακεδονία), Γ. Κορομπίλη (Φθιώτιδα ). Έγινε  απ’ ευθείας μετάδοση για τα προβλήματα των εργαζομένων από την πρωινή ζώνη του τηλεοπτικού Σταθμού 902. Μίλησαν Σ. Κολιζέρα (Ν,Αττικής) , Μ. Δανηλάτου (Ν. Αττικής)
-         Συλλογή υπογραφών από τους πολίτες για την συνέχιση των ΒσΣ  και κατάθεση στο Υπουργείο Εσωτερικών.

-         Εκδήλωση διαμαρτυρίας – διανομή φυλλαδίων σε κεντρικές πλατείες της Αθήνας  και της υπόλοιπης Ελλάδας μέσω των δικών τους Σωματείων.

-         Δημιουργία ιστοσελίδας . Δυστυχώς δε μπορέσαμε να την διατηρήσουμε παρά μόνο για δύο χρόνια  λόγο έλλειψης χρημάτων. Ευελπιστούμε να γίνει στο μέλλον.

-         Παρέμβαση του Σωματείου για την ορθολογική χρήση του αυτοκινήτου και τη διασφάλιση του προσωπικού.

-         Συναντήσεις του Σωματείου μας σε τακτικά χρονικά διαστήματα με τα υπόλοιπα Σωματεία  της Ελλάδος για κοινή δράση.

-         Αποστολή υπομνήματος μέσω e mail σε Βουλευτές και Ευρωβουλευτές όπου έγινε ενημέρωση του πλαισίου εργασίας, τα αιτήματα του Σωματείου μας και αναφορές για τα προβλήματα των εργαζομένων. Συνολικά έγιναν πάνω από 25 επερωτήσεις και αναφορές στη Βουλή από όλες τις κοινοβουλευτικές ομάδες και 3 στην Ευρωβουλή με πολύ σημαντικά αποτελέσματα.

-         Συνεχείς συναντήσεις  του Σωματείου με την Κοινωνική Πολιτική της ΚΕΔΚΕ για προώθηση των αιτημάτων μας και διαμόρφωση κοινών θέσεων.

-         Συνάντηση με ΓΕΣΕΕ όπου έγινε ενημέρωση για το θέμα μας και ζητήθηκε στήριξη των αιτημάτων μας. Εγγραφή του Σωματείου μας στο ΕΚΑ όπου εκπροσωπείται από τα εκλεγμένα μέλη Σ. Κολιζέρα , Μ. Ζήση.

-         Παρέμβαση του Σωματείου στους Δήμους μετά από καταγγελία εργαζομένων για μη καταβολή δεδουλευμένων. (Πέραμα, Μέθανα, Πεύκης, Αγ. Παρασκευής) Καλλιθέα για μη εφαρμογή του Φεκ. για τις πληρωμές.

-         Συνεργασία με τον Σύνδεσμο Κοινωνικών Λειτουργών για τη στήριξη των θέσεων μας. Ο ΣΚΛΕ ανταποκρίθηκε και απέστειλε υπομνήματα σε όλα τα αρμόδια Υπουργεία.

-         Συναντήσεις με τον Πρόεδρο της  ΠΟΕ-ΟΤΑ  όπου ζητήθηκε η στήριξη τους και η συμμετοχή τους στις απεργιακές μας κινητοποιήσεις. Η απάντηση τους ήταν θετική.

-         Συμμετοχή του Σωματείου μας σε ημερίδα για τη βιωσιμότητα των προγραμμάτων  μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Πειραιά. (Εισηγήτρια Σ. Κολιζέρα  Αναπτύχθηκαν οι θέσεις του Σωματείου μας για τη βιωσιμότητα του ΒσΣ.

-         Συνεργασία του Σωματείου και συναντήσεις με την Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού και Παρακολούθησης Δράσεων ΕΚΤ.
Συναντήσεις με τους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου