Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Aποζημίωση μη ληφθείσης κανονικής άδειας προσωπικού ΙΔΟΧ

Aποζημίωση μη ληφθείσης κανονικής άδειας προσωπικού ΙΔΟΧ

Ερώτημα: Υπάλληλος ο οποίος εργαζόταν στο Δήμο με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και πλέον έχει καταταχθεί στο Δήμο ως μόνιμο προσωπικό, χωρίς όμως να λάβει το σύνολο της κανονικής άδειας που δικαιούταν ως προσωπικό ΙΔΟΧ, δικαιούται αποζημίωση για την άδεια που δεν έλαβε και αν ναι πως υπολογίζεται αυτή;
Απάντηση: Σε περίπτωση μη χορήγησης της κανονικής άδειας στο προσωπικό ΙΔΟΧ λόγω υπηρεσιακών αναγκών, προβλέπεται η καταβολή αποζημίωσης, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.3 του άρθρου 177 του ν.3584/2007. (ΥΠ.ΕΣ. 33730/29.10.2012)
Ο μισθωτός δικαιούται από τον εργοδότη του αποζημίωση σε περίπτωση λύσεως της σχέσης εργασίας με οποιονδήποτε τρόπο ή λήξεως του χρόνου απασχόλησης πριν λάβει τη δικαιούμενη κανονική άδεια δύο (2) ημερομισθίων για κάθε μήνα απασχόλησης του σε αυτόν τον εργοδότη, ανεξάρτητα από τυχόν οφειλόμενη σε αυτόν αποζημίωση για άλλο λόγο.
Για απασχόληση μικρότερη από έναν (1) μήνα, καταβάλλεται ανάλογο κλάσμα. Η αποζημίωση αυτή είναι ίση με τις αποδοχές που θα λάμβανε εάν του χορηγούνταν η άδεια. (άρθρο 177 παρ.3 Ν.3584/2007)
Στην περίπτωση όμως της μετατροπής της σχέσης εργασίας του ως άνω προσωπικού και της κατάταξής του σε θέση μόνιμου προσωπικού δεν επέρχεται λύση της σχέσης εργασίας του και ως εκ τούτου δεν έχει πεδίο εφαρμογής η διάταξη αυτή και δεν δικαιούται την αποζημίωση αυτή. (ΥΠ.ΟΙΚ. 2/41247/0022/02.06.2014)
Πηγή: www.dimosnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου