Σάββατο 14 Μαρτίου 2015


Συνάντηση του Πανελλαδικού Συντονιστικού του ΒΣΣ με το Γραμματέα του ΜΕΤΑ  Γ. Χαρίση





Το Σάββατο 14 Μαρτίου 2015, πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας του ΠανελλήνιουΣυντονιστικού Συλλόγων του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» (ΒΣΣ) με το γραμματέα του ΜΕΤΑ Γιώργο Χαρίση, για να του εκθέσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο Πρόγραμμα και να ζητήσουν τη στήριξη της παράταξης και του συνδικαλιστικού κινήματος για την επίλυσή τους.
Οι εκπρόσωποι του Συντονιστικού εξέφρασαν την πικρία τους για τον τρόπο που αντιμετωπίστηκαν από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου εργασίας και την αρμόδια αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Θεανώ Φωτίου, καθώς και από το γεγονός ότι ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Γιώργος Κατρούγκαλος ουσιαστικά δήλωσε αναρμόδιος.
Ο γραμματέας του ΜΕΤΑ, που προέρχεται από το χώρο των ΟΤΑ και πλειστάκις έχει σταθεί δίπλα στον αγώνα των εργαζομένων στο ΒΣΣ και στα δίκαια αιτήματά τους, εξέφρασε την πλήρη στήριξη της παράταξης στα αιτήματα των εργαζομένων. Τόνισε ότι «η κυβέρνηση πρέπει να τηρήσει τις προεκλογικές και προγραμματικές της δεσμεύσεις και να κινηθεί έξω από τις μνημονιακές επιταγές, που απαγορεύουν τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, προωθούν τις ιδιωτικοποιήσεις και τη συρρίκνωση βασικών κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών».
Επισήμανε, επίσης, ότι όλες οι κοινωνικές δομές των ΟΤΑ, όπως το ΒΣΣ, τα ΚΗΦΗ, τα ΚΔΑΠ κ.λπ., επιτελούν βασικό κοινωνικό έργο σε μια περίοδο βαθιάς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, υψηλής ανεργίας και γενικευμένης υποαπασχόλησης -πολλές φορές και οι ίδιοι απλήρωτοι επί μήνες και σε εργασιακή αβεβαιότητα-, και κάλεσε την κυβέρνηση να μη συνεχίσει την ίδια πρακτική με τις προηγούμενες, αλλά να δώσει πραγματική και οριστική λύση στα προβλήματά τους.
Ο γραμματέας του ΜΕΤΑ επανέλαβε ότι η οριστική λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αυτές οι κατηγορίες των εργαζομένων, και που είναι σε όφελος των ίδιων και πρωτίστως της κοινωνίας, «είναι η μονιμοποίησή τους και η ένταξή τους στις κοινωνικές υπηρεσίας των ΟΤΑ, όπως επανειλημμένα έχουν δεσμευτεί τα κόμματα που στηρίζουν τη σημερινή κυβέρνηση, όταν ήταν ακόμα στην αντιπολίτευση».
«Δεν μπορεί», τόνισε «να συνεχίζεται η ίδια κατάσταση όταν γνωρίζουν όλοι ότι αυτοί οι εργαζόμενοι δουλεύουν ανελλιπώς, με ετήσιες ανανεούμενες συμβάσεις μέχρι και 13 χρόνια, έχουν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ, και δεν μπορεί η Πολιτεία να συνεχίσει να σφυρίζει αδιάφορα κρατώντας 4.000 περίπου εργαζομένους σ' όλες τις κοινωνικές δομές των ΟΤΑ, σε καθεστώς εργασιακής ομηρίας και ανασφάλειας, όταν μάλιστα όλοι αναγνωρίζουν την κρισιμότητα του κοινωνικού έργου που επιτελούν».
Αποτελούν, συμπλήρωσε, «δικαιολογίες τα περί δήθεν συνταγματικών κωλυμάτων για την μονιμοποίηση τους, όταν το Σύνταγμα κατακουρελιάστηκε στη μνημονιακή περίοδο, για να ισοπεδωθεί η κοινωνία και τα δικαιώματα των εργαζομένων. Μεγαλώνει ο θυμός και η αδικία των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων, όταν η αυστηρότητα στην τήρηση του Συντάγματος και των νόμων έχει ταξική μονομέρεια».
«Εμείς, πάντως», κατέληξε, «θα αγωνιστούμε και καλώ το ίδιο να κάνουν και οι συνδικαλιστικές τους οργανώσεις, έτσι ώστε μέχρι τη λήξη της παράτασης -Δεκέμβρης του 2015- που έχει δοθεί σ' αυτά τα προγράμματα, να λυθεί οριστικά το θέμα και να λήξει και η εργασιακή τους αβεβαιότητα».
Από το γραφείο Τύπου του ΜΕΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου