Δευτέρα, 5 Μαρτίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΎ ΟΡΓΑΝΟΥ 5/3/2018


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΎ ΟΡΓΑΝΟΥ  5/3/2018Στα πλαίσια των δράσεων του ΠΣΟ πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και συγκεκριμένα με τον  κ. Βορίδη. Η συνάντηση έγινε προκειμένου να αποτυπωθεί η θέση του κόμματος σε σχέση με τη θεσμοθέτηση του Βοήθεια στο Σπίτι και την μόνιμη διασφάλιση των εργαζομένων.
Δυστυχώς συνάδελφοι,  στη συνάντηση διαπιστώθηκε ότι ουδεμία βούληση υπάρχει για την επίλυση των δίκαιων  αιτημάτων μας. Αντίθετα εκφράστηκε η πάγια θέση του κόμματος για συρρίκνωση  του δημόσιου τομέα, άρνηση πρακτικών και φαινομένων μονιμοποίησης των εργαζομένων του ΒΣΣ,  έχοντας βέβαια ως  συνέπεια και  την  απόλυση τους .
 Επίσης ειπώθηκε και η θέση του κόμματος για συνεργασία του δημοσίου  με τον ιδιωτικό τομέα, δήθεν για την καλύτερη παροχή κοινωνικών υπηρεσιών με το χαμηλότερο δυνατό κόστος,  αμφισβητώντας τον δημόσιο χαρακτήρα των προαναφερόμενων υπηρεσιών , οι οποίες μπορούν να παρέχονται και από ιδιώτες ανταποδοτικά . Στις αντιδράσεις και παρατηρήσεις των εκπροσώπων του ΠΣΟ, «πέταξε» το μπαλάκι στη Τοπική Αυτοδιοίκηση υποστηρίζοντας, αφενός  ότι θα υπάρχει  ένα γενικό πλαίσιο όσον αφορά την χρηματοδότηση αλλά αφετέρου οι Δήμοι θα είναι οι ίδιοι υπεύθυνοι για το  αν θα συνεχίσουν  το «Βοήθεια στο Σπίτι» είτε  με τους ίδιους εργαζόμενους, είτε με ιδιωτικές εταιρείες δηλαδή (ΚΟΙΝΣΕΠ) ,είτε θα το σταματήσουν.
Σαφώς, δε μας προκαλεί έκπληξη  η στάση του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας  καθώς μας παραπέμπει σε αντίστοιχες τοποθετήσεις και πρακτικές του σχετικά κοντινού παρελθόντος, ωστόσο θα πρέπει να  τονίσουμε , ότι  προκαλεί αγανάκτηση και θυμό  η αχαριστία και η  αναλγησία τους απέναντι σε εργαζόμενους που τελούν υπό καθεστώς ομηρίας επί 15 συνεχή χρόνια, σε  εργαζόμενους που έχουν προσληφθεί αξιοκρατικά μέσω ΑΣΕΠ και όχι για πελατειακούς λόγους, προσφέροντας τα μέγιστα των προσπαθειών τους στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες της χώρας!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου