Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

Συνάντηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη με εκπροσώπους των εργαζομένων του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι»

Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017


Συνάντηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη με εκπροσώπους των εργαζομένων του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι»

Γ.Πατούλης, Πρόεδρος ΚΕΔΕ: «Η ΚΕΔΕ εμμένει στην πάγια θέση της πως είναι απαραίτητη η ομαλή συνέχιση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» αλλά η διασφάλιση των θέσεων εργασίας όλων των εργαζόμενων»


Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης συναντήθηκε σήμερα με εκπροσώπους των εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», στα γραφεία της Ένωσης.
Οι εργαζόμενοι ζήτησαν από τον κ. Πατούλη τη στήριξη της ΚΕΔΕ στο αίτημα τους να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία του προγράμματος καθώς και η εργασιακή διασφάλιση του προσωπικού,  στις συγκεκριμένες δομές.
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ εξέφρασε στους εκπροσώπους των εργαζομένων την απόλυτη στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ βαθμού στα αιτήματα τους.
Παράλληλα επισήμανε πως η ΚΕΔΕ, εμμένει στην απόφαση του Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου της που πραγματοποιήθηκε το 2016 στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με την οποία διεκδικεί τη μονιμοποίηση της λειτουργίας του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και την παροχή των πολύτιμων υπηρεσιών του, με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Επιπρόσθετα ζητά την τακτοποίηση του υφιστάμενου προσωπικού μέσα από κοινά συμφωνημένο θεσμικό πλαίσιο.
Ο κ. Πατούλης σημείωσε πως θα ζητήσει μία εκ νέου συνάντηση με τις ηγεσίες των αρμοδίων υπουργείων Εσωτερικών και Εργασίας προκειμένου να βρεθεί από κοινού μία λύση βιώσιμη και αποτελεσματική.
 Σε δηλώσεις του αμέσως μετά τη συνάντηση δήλωσε τα εξής:
«Μαζί με τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα διαμορφώνουμε ένα κοινό μέτωπο για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους.
Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι», το οποίο ξεκίνησε με πρωτοβουλία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επιτελεί κοινωνικό έργο καθώς προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες σε όλους τους συμπολίτες μας που δεν έχουν τη δυνατότητα εύκολης πρόσβασης στις δομές υγείας. Οφείλουμε να το προστατεύσουμε. Η ΚΕΔΕ εμμένει στην σταθερή θέση της πως είναι απαραίτητη η ομαλή συνέχιση του προγράμματος αλλά η διασφάλιση των θέσεων εργασίας όλων των εργαζόμενων».
Κατά τη συνάντηση από πλευράς ΚΕΔΕ, εκτός από τον Πρόεδρο Γ. Πατούλη, συμμετείχαν ο Δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών και μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΕ Σ. Δανιηλίδης, το  Μέλος της Επιτροπής Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας και Δημοτική Σύμβουλος Καλαμαριάς Μ. Παυλίδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου