Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

Απάντηση του Υπουργού Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη στην Επίκαιρη Ερώτηση, με αριθμό 946/6-6-2017, του Βουλευτή Β΄ Αθηνών του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος, Χρήστου Κατσώτη, σχετικά με τους εργαζόμενους στο «Βοήθεια στο Σπίτι»

Βουλή των Ελλήνων

Απάντηση του Υπουργού Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη  στην Επίκαιρη Ερώτηση, με αριθμό 946/6-6-2017, του Βουλευτή Β΄ Αθηνών του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος, Χρήστου Κατσώτη, σχετικά με τους εργαζόμενους στο «Βοήθεια στο Σπίτι»






Π.Σκουρλέτης: Πως θα λυθεί το πρόβλημα των συμβασιούχων

Τη «χρυσή τομή» που θα λύσει το μόνιμα πρόβλημα των συμβασιούχων, οι οποίοι ζουν μόνιμα σε καθεστώς μιας ιδιότυπης ομηρίας, αποκάλυψε μέσα στο ελληνικό Κοινοβούλιο ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, απαντώντας σε ερώτηση του Βουλευτή Β΄ Αθηνών του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος, Χρήστου Κατσώτη, σχετικά με τους εργαζόμενους στο «Βοήθεια στο Σπίτι» και τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου.

 Ο κ. Σκουρλέτης υπογράμμισε ότι ζητούμενο προς επίλυση του μεγάλου αυτού προβλήματος είναι η αναγνώριση ότι, οι εν λόγω εργαζόμενοι προσφέρουν, υποκρυπτόμενα, «πραγματική εργασία». «Το ζητούμενο είναι όχι η μετατροπή των συμβάσεων, αλλά η αναγνώριση της υποκρυπτόμενης πραγματικής εργασιακής σχέσης. Αυτό είναι το οποίο εξασφαλίζει τους όρους της μονιμότητας που θέλουμε να πετύχουμε και λαμβάνοντας υπόψη τις απαγορεύσεις του Ελληνικού συντάγματος, αλλά και την Ευρωπαϊκή νομοθεσία» ανέφερε χαρακτηριστικά από τα έδρανα της Βουλής για να αποκαλύψει στη συνέχεια το πλάνο του υπουργείου για μόνιμη λύση του επίμαχου προβλήματος. «Είμαστε στη φάση αυτή που τη μορφοποιούμε (σσ νομοθετική παρέμβαση) και δεν είναι εύκολο αυτό. Τη νομοθετική ρύθμιση, που θα προσπαθήσει να απαντήσει σ’ αυτό το ζήτημα (σσ “μονιμοποίηση” συμβασιούχων). Είναι ένα ζήτημα το οποίο έχει πολιτική διάσταση. Είναι ένα ζήτημα που έχει κοινωνικο-ταξική διάσταση, είναι ένα θέμα το οποίο γνωρίζουμε ότι θα βρούμε απέναντί μας δυνάμεις οι οποίες όλες αυτές τις παροχές θέλουν να τις εκχωρήσουν στο ιδιωτικό κεφάλαιο. Αλλά αν θέλετε μία απάντηση την οποία τη γνωρίζετε, για το ποιους εμείς κατά προτεραιότητα θέλουμε να εκφράσουμε, και ποιανού τα συμφέροντα υπερασπιζόμαστε, θα σας πως ευθέως: του κόσμου της εργασίας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου