Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Συνάντηση με τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

Συνάντηση με τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

Φωτογραφία αρχείου Φωτογραφία αρχείου
Συνάντηση με τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» πραγματοποίησε τη Δευτέρα 23 Γενάρη η Δημοτική Αρχή Πάτρας. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο δήμαρχος, Κώστας Πελετίδης, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, ο αντιδήμαρχος Διοίκησης, Διονύσης Πλέσσας και ο πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού Δήμου Πάτρας (ΚΟΔΗΠ) Θόδωρος Τουλγαρίδης.
Όπως επισημαίνεται σε δελτίο Τύπου, «ο δήμαρχος Πατρέων ενημέρωσε τους εργαζόμενους ότι από τα πρώτα ζητήματα που ανέδειξε η Δημοτική Αρχή ήταν οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και η μονιμοποίηση των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Ανάμεσα στους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου είναι και οι εργαζόμενοι του προγράμματος ''Βοήθεια στο Σπίτι'', που όλα τα προηγούμενα χρόνια καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στο δήμο μας.
Παρ' όλα αυτά, όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, και η σημερινή ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ συνεχίζουν να τους έχουν σε ομηρία, ρίχνοντας το "μπαλάκι" στους δήμους να επιλέξουν αν θα συνεχίσουν το πρόγραμμα ‘’Βοήθεια στο Σπίτι’’ ή όχι.
Πιστεύοντας, πραγματικά, ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, εισηγηθήκαμε στο Δημοτικό μας Συμβούλιο και πήραμε απόφαση για τη συνέχεια του προγράμματος και τη μονιμοποίηση των εργαζομένων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Επιπλέον, σε διεκδικητικές πρωτοβουλίες που ως Δημοτική Αρχή έχουμε πάρει, όπως η πορεία για την Ανεργία Πάτρα - Αθήνα, αλλά και η κινητοποίηση ενόψει του προϋπολογισμού, μπαίνει πάντα το ζήτημα της μονιμοποίησής τους, όπως και όλων των συμβασιούχων εργαζομένων.
Κάτω από αυτό το πρίσμα, δεν θα μπορούσε η Δημοτική Αρχή να σταθεί εναντίον τους ή απέναντί τους.
Όσον αφορά τη στάση του νομικού που εκπροσωπούσε το δήμο σε δικαστική τους υπόθεση, λέμε ότι έχουν απόλυτο δίκιο να διαμαρτύρονται. Γιατί η Νομική Υπηρεσία, σε αντίθεση με την πολιτική της Δημοτικής Αρχής και τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, με το επιχείρημα ότι υποχρεούται να λειτουργεί στο πλαίσιο της αστικής αντεργατικής νομοθεσίας, προέβη σε αυτή την τοποθέτηση. Πράγμα που, δυστυχώς, δεν συμβαίνει πρώτη φορά.
Πραγματικά δεν γνωρίζουμε εάν το αποτέλεσμα της δίκης με μία διαφορετική, υποστηρικτική τοποθέτηση του νομικού θα ήταν θετικό. Η πείρα του τελευταίου διαστήματος έχει δείξει πως στην πλειοψηφία τους δίκες που έχουν να κάνουν με μονιμοποιήσεις εργαζομένων έχουν αρνητικές αποφάσεις, επειδή οι αστικοί νόμοι, εναρμονισμένοι με τις ανάλογες Οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ρητά απαγορεύουν τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων.
Καταλήγοντας, ο δήμαρχος τόνισε ότι αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει πως η Δημοτική Αρχή αδιαφορεί, αντιθέτως θα πάρει όποια μέτρα χρειάζονται προκειμένου να στηριχθεί το δίκαιο αίτημα των συγκεκριμένων εργαζομένων και δεσμεύτηκε πως ό,τι χρειαστούν, στο επίπεδο της διεκδίκησής τους, νομικής ή όχι, η Δημοτική Αρχή είναι στη διάθεσή τους να το κάνει». 
πηγή: 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου