Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

Έτοιμη η πλατφόρμα για το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης



Θ. Φωτίου: Έτοιμη η πλατφόρμα για το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης


Έτοιμη είναι η πλατφόρμα, η οποία θα δέχεται ηλεκτρονικά τις αιτήσεις των δικαιούχων για το κοινωνικό επίδομα αλληλεγγύης, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.keaprogram.gr, ανακοίνωσε σήμερα, η αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, μιλώντας στον ρ/σ Στο Κόκκινο.
Η κ. Φωτίου υπογράμμισε ότι θα λειτουργούν πλήρως 254 κέντρα εξυπηρέτησης σε όλη την επικράτεια από την 1 Ιανουαρίου του 2017, στα οποία θα παρέχεται υποστήριξη και θα ενημερώνονται οι δικαιούχοι για τα των προγράμματα κοινωνικής αλληλεγγύης.
Οπως τόνισε η αναπληρωτής υπουργός μια τετραμελής οικογένεια δικαιούται έως και 400 ευρώ μηνιαίως, ένα ζευγάρι έως και 300 ευρώ, ενώ το κοινωνικό επίδομα για ένα άτομο θα φτάνει έως και τα 200 ευρώ μηνιαίως.
Σύμφωνα τέλος με την υπουργού, προκειμένουν το σύστημα να γίνει δικαιότερο, η σχετική πλατφόρμα ελέγχου των δικαιούχων υπολογίζει τα εισοδήματα του τελευταίου εξαμήνου και όχι εισοδήματα παλαιότερων ετών, ανοίγωντας ουσιαστικά το δρόμο για την παροχή του επιδόματος και σε ανθρώπους που έχασαν τα εισοδηματά τους, το τελευταίο διάστημα.
πηγή:aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου