Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΒΣΣ 27/7/2016


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΒΣΣ  27/7/2016




Πραγματοποιήθηκε σήμερα η προγραμματισμένη κοινή συνάντηση  του Πανελλήνιου συντονιστικού των  Σωματείων ΒΣΣ  μετά από αίτημα τους, με την υφυπουργό Εργασίας κ. Φωτίου, τον υπουργό Εσωτερικών κ. Κουρουμπλή και τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Πατούλη με θέμα η επίλυση του εργασιακού θέματος των εργαζομένων του ΒΣΣ. 
Στη συνάντηση παρευρέθηκαν από πλευράς ΚΕΔΕ και ο Αντιπρόεδρος κοινωνικής πολιτικής κ. Δανιηλίδης καθώς και οι νομικοί  Σύμβουλοι  της ΚΕΔΕ. Επίσης από πλευράς των υπουργείων ήταν παρόντες Νομικοί Σύμβουλοι και υπηρεσιακοί παράγοντες. Αυτά τα οποία προέκυψαν από την συνάντηση είναι τα εξής: 
Η κ. Φωτίου ανάφερε ότι τα ΒΣΣ θα πάρουν παράταση μέχρι το 2017 και ευελπιστούν ότι το 2018 θα λειτουργήσει το ΟΦΗΛΙ όπου θα περάσουν όλοι οι εργαζόμενοι του ΒΣΣ , χωρίς ωστόσο να ξεκαθαριστεί με ποιο τρόπο.
 Σύμφωνα με τα λεγόμενα της τον Αύγουστο θα βγει η τροπολογία της παράτασης όπου μετά από πιέσεις των εργαζομένων δεσμεύτηκε ότι η τροπολογία θα αναφέρει τη μετάβαση του υφιστάμενου προσωπικού στην  ΟΦΗΛΙ  μέχρι και το 2018 που είναι εξασφαλισμένη η χρηματοδότηση το οποίο επιβεβαίωσαν και αρμόδιοι του υπουργείου Εσωτερικών.
 Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Πατούλης καθώς και τα Σωματεία άσκησαν πίεση προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Κουρουμπλή για άμεση εξεύρεση λύσης του εργασιακού θέματος  όπου θα αναλάβουν νομικοί σύμβουλοι των υπουργείων σε συνεργασία με τους νομικούς συμβούλους της ΚΕΔΕ και τον Νομικό Σύμβουλο των Σωματείων ΒΣΣ. 
Η πρόταση σε πρώτη φάση έγινε αποδεκτή και άμεσα οι νομικοί σύμβουλοι από όλες τις πλευρές  θα συνεργαστούν με στόχο την εξεύρεση οριστικής λύσης . Ο κ. Κουρουμπλής δεσμεύτηκε σε εκ νέου κοινή  συνάντηση προς τα τέλη Αυγούστου .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου