Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ 9/10/2015


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ
9/10/2015

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η προγραμματισμένη συνάντηση του πανελλήνιου συντονιστικού Βοήθεια στο Σπίτι μετά από πρωτοβουλία του Υπουργού Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή.
Στη συνάντηση μετείχαν : ο Υπουργός εσωτερικών κ. Κουρουμπλής,  ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Μπαλάφας, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Πουλάκης, η Υφυπουργός εργασίας και Κοιν. Αλληλεγγύης κ. Θεανώ Φωτίου, ο κ. Βαγγέλης Πάνου από την ΚΕΔΕ, ο κ. Χρυσοστομίδης από ΕΕΤΑΑ, υπηρεσιακοί από τη Γενική Γραμματεία Πρόνοιας, Υπηρεσιακοί από το υπουργείο Εσωτερικών διαχείρισης πόρων του ΕΣΠΑ.
Οι εκπρόσωποι των Σωματείων εξέφρασαν για άλλη μια φορά την πάγια θέση τους που είναι η μόνιμη θεσμοθέτηση του ΒΣΣ και η εξασφάλιση των εργαζομένων με τη μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου, όπως εξάλλου είχε δεσμευτεί η σημερινή Κυβέρνηση.
 Από πλευράς των υπουργών αναφέρθηκαν κάποιες προτάσεις  για τις οποίες οι εργαζόμενοι θα ενημερωθούν μέσω των Γενικών τους Συνελεύσεων, και δεσμεύτηκαν επίσης ότι, θα ξεκινήσει άμεσα η λειτουργία της ΟΔΕ (Ομάδα Διοίκησης Έργου) που συστάθηκε τον Αύγουστο και  στην οποία μετέχουν και εκπρόσωποι εργαζομένων, που θα ασχοληθεί με τη μετεξέλιξη- πορεία του ΒΣΣ.
Τέλος ο κ. Κουρουμπλής δεσμεύτηκε ότι τέλη Οκτωβρίου θα καλέσει εκ νέου τα Σωματεία όπου θα μας ενημερώσουν με ποιο συγκεκριμένο τρόπο θα δώσουν λύση για το Βοήθεια στο Σπίτι.
Τα Σωματεία που μετείχαν στη σημερινή συνάντηση ήταν:

-Σωματείο  ΒΣΣ  ν. Αττικής , Κεντρικής Μακεδονίας, Πελοπον/σου κ' Δυτικής Ελλάδας, Σωματείο Λευκάδος, Ευβοίας, Βοιωτίας, Λέσβου, Χίου, Κρήτης, Φωκίδας, Ηπείρου, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Λάρισας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου