Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

ΨΗΦΙΣΜΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ EKA

ΕΚΑ
ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ

Ταχ. Διεύθ.: Γ’ Σεπτεμβρίου 48Β, 104 33, Αθήνα Τηλ.: 210 88 36 918 ■
Web Site: www.eka.org.gr e-mail: eka.press@gmail.com

Αρ. Πρωτ.: 2994
Αθήνα, 20/11/2014


ΨΗΦΙΣΜΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


To EKA καταγγέλλει τις δηλώσεις του Διοικητή του ΙΚΑ, Ροβ. Σπυρόπουλου, που έγιναν κατά την διάρκεια του πρόσφατου Συνεδρίου του Ελληνοαμερικάνικου Επιμελητηρίου. Οι δηλώσεις του είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία με εντολή του Υπουργού Εργασίας. Ο Διοικητής του ΙΚΑ προανήγγειλε το ολοκληρωτικό ισοπέδωμα του ασφαλιστικού και ειδικότερα την κατάργηση του ενιαίου συστήματος παροχών υγείας.

Σήμερα, για 1,5 εκατ. άνεργους και την συντριπτική πλειονότητα των εργαζομένων που ψάχνουν απεγνωσμένα να βρουν δουλειά, και σε μια περίοδο που οι εργοδότες έχουν σταματήσει να πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές, οι εξαγγελίες του Διοικητή του ΙΚΑ συνιστούν χυδαία πρόκληση και προκαλούν την οργή των εργαζομένων.

Η σύλληψη του σχεδίου για τη σύνδεση των παροχών υγείας με τον αριθμό των ενσήμων αποτελεί μια πολιτικά αρρωστημένη λογική που ξεπερνά τα όρια του πιο ακραίου νεοφιλελευθερισμού, αφού θα δημιουργήσει εκατομμύρια πολίτες χωρίς στοιχειώδη ιατροφαρμακευτική κάλυψη, επιβεβαιώνοντας και στη χώρα μας το γεγονός ότι από όπου πέρασε το ΔΝΤ αυξήθηκαν κατακόρυφα οι δείκτες θνησιμότητας.

Το ΕΚΑ υποστηρίζει ότι κανένας άνεργος, κανένας εργαζόμενος, κανένας συνταξιούχος, κανένας πολίτης δεν μπορεί να είναι χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Το ΕΚΑ ζητά από το Δ.Σ. του ΙΚΑ να λάβει ευκρινή θέση για τις πρόσφατες δηλώσεις του Διοικητή του ΙΚΑ.

Το Δ.Σ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου