Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Νέο μισθολόγιο – Νέο σφαγείο από 1/1/2015

Νέο μισθολόγιο – Νέο σφαγείο

Στο success story και στην ανάπτυξη της υπόδουλης στους δανειστές κυβέρνησης προαπαιτούμενο και όχι νέο μνημόνιο, όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση, αποτελεί και το νέο σφαγείο στους μισθούς των εργαζομένων.

Είναι η δεύτερη «γενναιόδωρη» μείωση μέσα σε δύο χρόνια που επιβάλουν οι μνημονιακές δυνάμεις εξουσίας Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ στους εργαζόμενους του δημόσιου τομέα, η οποία είναι σίγουρο ότι όπως και την προηγούμενη φορά θα συμπαρασύρει ακόμα πιο κάτω τους μισθούς και στον ιδιωτικό τομέα.

Με όχημα τον κοινωνικό αυτοματισμό και τη «σαλαμοποίηση» των εργαζομένων, προφασίζονται την εξίσωση των μισθών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα για το «γενναίο» τσεκούρεμα από τη μία και τα υψηλά προσόντα από την άλλη, για μικρότερες μειώσεις στους εργαζόμενους Τεχνολογικής(ΤΕ) και Πανεπιστημιακής(ΠΕ) Εκπαίδευσης. Όταν όμως εφαρμόστηκε το ενιαίο μισθολόγιο τον Νοέμβριο του 2011 στο δημόσιο, στον ιδιωτικό τομέα «τη γενιά» των 700 ευρώ αντικατέστησε «η γενιά» των 500 ευρώ κι αυτό βέβαια όπου βρίσκει εργασία.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Βήμα της Κυριακής», οι κατηγορίες εργαζομένων Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης(ΥΕ) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης(ΔΕ), που αποτελούν και τον κύριο όγκο εργαζομένων, είναι αυτές που θα υποστούν τη μεγάλη μείωση που θα φτάσει περίπου το 13%, αλλά και οι άλλες κατηγορίες ΤΕ και ΠΕ θα υποστούν μειώσεις της τάξης του 2%-4%.

Η φτώχεια και η εξαθλίωση που επέβαλλαν στους εργαζομένους και στο μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας οι μνημονιακές κυβερνήσεις και η αυξημένη ανεργία, μετατρέποντας την κρίση των τραπεζών σε ανθρωπιστική κρίση, είναι μοχλός πίεσης και χειραγώγησης που χρησιμοποιείται από τις δυνάμεις εξουσίας για να μην υπάρχουν αντιδράσεις και αντιστάσεις προκειμένου να υλοποιούνται οι μνημονιακές δεσμεύσεις που έχει υποσχεθεί η κυβέρνηση στους δανειστές, για κακοπληρωμένη εργασία, φτωχοποιημένους εργαζόμενους, χωρίς εργασιακά δικαιώματα.

Τέσσερα χρόνια μνημονιακών πολιτικών και με τις εικόνες της κοινωνικής καταστροφής διάχυτες,επιβάλλεται περισσότερο από κάθε άλλη φορά η υπέρβαση των αναχωμάτων που κατασκεύασε ο κοινωνικός αυτοματισμός. Η ακραία ταξική μεροληψία, που την ίδια ώρα που ισοπεδώνει εκατομμύρια ανθρώπους, αυξάνει τον πλούτο και τους κατόχους, κάνει περισσότερο από κάθε άλλη φορά επίκαιρα τα συνθήματα:

ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

Ή ΕΜΕΙΣ Ή ΑΥΤΟΙ.

πηγή: http://megalo-limani.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου