Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

«Ανάσα» σε ένα εκατομμύριο κατόχους ECDL

«Ανάσα» σε ένα εκατομμύριο κατόχους ECDL από Λοβέρδο-Κουκοδήμο - Τα Πιστοποιητικά Πληροφορικής ισχύουν δια βίου-Υπογράφηκε απόφαση

11/07/2014
15:28

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
Με πρωτοβουλία του υπουργού Α. Λοβέρδου και ύστερα από σύσκεψη με τον αρμόδιο υφυπουργό Κ. Κουκοδήμο,σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του esos, υπογράφεται Κοινή Υπουργική Απόφαση με τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικώνκαι Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σύμφωνα με τα οποία:
Α.Οι κάτοχοι των πιστοποιητικών Πληροφορικής δεν απαιτείται να ξαναδώσουν εξετάσεις για να ξαναποκτήσουν το ίδιο πιστοποιητικό , αλλά  θα ισχύουν Δια Βίου, όπως και στα υπόλοιπα κράτη της Ευρώπης.
Β.Επίσης όσοι από δω και πέρα αποκτήσουν πιστοποιητικά Πληροφορικής δεν χρειάζεται να τα ανανεώνουν κάθε τρία χρόνια όπως προέβλεπε η απόφαση του Κ. Αρβανιτόπουλου.
Η απόφαση ήδη υπογράφηκε από τον Α. Λοβέρδο και βρίσεκται προς υπογραφή στον γραφείο του υπουργού Κ. Μητσοτάκη.
Η προγούμενη ΚΥΑ που όριζε την τριετή λήξη των πιστοποιητικών πληροφορικής  καταργείται, όπως επίσης και η απόφαση ότι η   ισχύ τους έληγε στις 30-6-14  καταργείται.
Με αυτή την άμεση κίνηση των Λοβέρδου-Κουκοδήμο, απαλλάσσονται από την καταβολή εξετάστρων από 75 έως 150 ευρώ περισσότεροι από 1.000.000 Ελληνες πολίτες.
  Ως εκ τούτου, θα πρέπει να σταματήσει  η ανησυχία των κατόχων Πιστοποιητικών Πληροφορικής για την ισχύ τους και να παύσει η καταβολή χρημάτων για την ανανέωση αυτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου