Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Καταργείται η αναγνώριση μεταπτυχιακών τίτλων για τους συμβασιούχους σε Δημόσιο, ΝΠΔΔ & ΟΤΑ

Πέμπτη, 24 Απριλίου 2014


ΑΔΕΔΥ: Καταργείται η αναγνώριση μεταπτυχιακών τίτλων για τους συμβασιούχους σε Δημόσιο, ΝΠΔΔ & ΟΤΑ


Την κατάργηση της αναγνώρισης των μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων για τη μισθολογική εξέλιξη των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου στο Δημόσιο, στα ΝΠΔΔ και στους ΟΤΑ, καθώς και των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, καταγγέλλει η ΑΔΕΔΥ.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ είναι η εξής:
«Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει την απόφαση που υπέγραψαν ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, σε βάρος των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου στο Δημόσιο, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ και των αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Συγκεκριμένα στην Κ.Υ.Α. 2/24529/0022 (ΦΕΚ 928/Β-14-4-2014), η οποία τροποποιεί την παλιότερη απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών (αριθμ. 2/13917/0022/17-2-12 ΦΕΚ 414/Β), προβλέπονται τα εξής :
» …Επιπλέον, κάτοχοι διδακτορικού ή μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών μπορούν να προσμετρήσουν τους εν λόγω τίτλους για μισθολογική εξέλιξη από την ημερομηνία πρόσληψης τους, με την απαραίτητη προϋπόθεση και μόνο οι ανωτέρω τίτλοι να έχουν αποτελέσει τυπικό προσόν για την πρόσληψη αυτών. Κατά τα λοιπά ισχύει η υπ’ αριθμ. 2/13917/0022/17−2−2012 (ΦΕΚ Β΄) Κ.Υ.Α….»
Η απόφαση αυτή είναι πέρα για πέρα άδικη και έξω από κάθε λογική, αφού είναι γνωστό πως ελάχιστοι συμβασιούχοι εργαζόμενοι προσλαμβάνονται στο Δημόσιο με «μόνο τυπικό προσόν διορισμού» μεταπτυχιακό ή διδακτορικό τίτλο.
Επιπλέον, η απόφαση έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την υπ’ αριθμ. 2/13917/002/17-2-12 απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών με την οποία αναγνωρίζονται οι μεταπτυχιακοί τίτλοι για τη μισθολογική εξέλιξη των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου.
Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ζητά, άμεσα, την ανάκληση της παραπάνω απόφασης που περικόπτει ακόμη περισσότερο τις αποδοχές των εργαζόμενων και ιδιαίτερα των χαμηλά αμειβόμενων στο Δημόσιο.»


http://www.aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου