Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Οι παθήσεις που δεν χρειάζονται επαναξιολόγηση (ΚΕΠΑ).

Οι παθήσεις που δεν χρειάζονται επαναξιολόγηση - Αναλυτικός πίνακας

Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2013

Υπουργική απόφαση υπογράφτηκε σήμερα από τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννη Βρούτση σύμφωνα με την οποία καθορίζονται οι 43 μόνιμες και μη αναστρέψιμες παθήσεις για τις οποίες η διάρκεια της αναπηρίας καθορίζεται επ’ αόριστον και πλέονδεν χρειάζεται χιλιάδες συμπολίτες μας, πάσχοντες των παραπάνω ασθενειών και αναπηριών, να επαναξιολογηθούν από τις Υγειονομικές Επιτροπές των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ).
Όπως αναφέρει το enikos.gr  καθορισμός της λίστας πραγματοποιήθηκε από Ειδική Επιστημονική Επιτροπή που συγκροτήθηκε μετά από απόφαση του υπουργού Εργασίας, την οποία συντόνιζε ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Παναγιώτης Κοκκόρης και συμμετείχαν ειδικοί επιστήμονες και ιατροί καθώς και εκπρόσωποι των ατόμων με αναπηρία (ΑμεΑ).
Η Ειδική Επιστημονική Επιτροπή που είχα συστήσει για αυτόν ακριβώς  το σκοπό κατήρτισε, για πρώτη φορά στη χώρα μας, έναν κατάλογο με 43 παθήσεις για τις οποίες η διάρκεια της αναπηρίας καθορίζεται επ’ αόριστον και, συνεπώς, δεν θα υπόκειται σε επαναξιολόγηση από τα ΚΕΠΑ.
Όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας κ. Κοκκόρης:
«Η Ειδική Επιστημονική Επιτροπή που συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία του υπουργού Εργασίας παρέδωσε σήμερα στον υπουργό για να υπογραφεί, η σχετική απόφαση της εφάπαξ εκτίμησης 43 μόνιμων αναπηριών.
Έτσι Άτομα με Αναπηρία με απώλειες μελών, τυφλοί (πραγματικοί), νεφροπαθείς, καρδιοπαθείς, καρκινοπαθείς, άτομα με μεσογειακή αναιμία και άλλοι πολλοί, αφήνουν πίσω την ταλαιπωρία τους με τις συνεχείς διαδικασίες επανελέγχου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα αφενός την άρση της ταλαιπωρίας των ΑμεΑ και αφετέρου τη μείωση έως και 20% του φόρτου λειτουργίας των ΚΕΠΑ.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 31/10/2013

  

  


                                                  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 


ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΛΙΚΑ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ -ΓΙΑ ΤΗ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΒΣΣ (ΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΙΧΕ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ) ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ.

ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΦΕΚ, ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΕΙΠΑΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΑΧIΣΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΕΤΑΑ. ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ  ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ.

ΜΕΤΑ ΑΠΟ 10 ΜΗΝΕΣ ΑΠΛΗΡΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΤΙΑΣ, ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΜΕ ΜΕΤΑΞΥ 10 ΚΑΙ 15 ΝΟΕΜΒΡΗ.

ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ, ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΑ ΓΙΑ ΠΕΡΑ ΑΝΗΘΙΚΟ.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ.

ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ. ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΜΕ, ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΑΙΧΜΗ ΤΟΥ ΔΟΡΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ.

ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ, ΚΔΑΠ, ΒΣΣ Κ.ΛΠ, ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΠΟΥ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΚΑΝΟΥΝ. .
.ΑΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, ΟΠΟΙΟΣ ΔΗΜΟΣ ΣΑΣ ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΣΕ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ, ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΑΣ.

ΚΑΜΙΑ ΑΞΙΛΟΓΗΣΗ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ . ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ.

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Δήλωση λογαριασμού στην Τράπεζα για το ακατάσχετο για προστασία από κατασχέσεις


Δήλωση λογαριασμού στην Τράπεζα για το ακατάσχετο για προστασία από κατασχέσεις



 Δήλωση λογαριασμού στην Τράπεζα για το ακατάσχετο Δήλωση λογαριασμού στην Τράπεζα για το ακατάσχετο για προστασία από κατασχέσεις Nα προβούν άμεσα οι καταθέτες σε δήλωση προς την τράπεζα που τηρούν λογαριασμό για τον οποίο επιθυμούν να ισχύει το ακατάσχετο, λέει ο Συνήγορος του Καταναλωτή «Nα προβούν άμεσα οι καταθέτες σε δήλωση προς εκείνη την τράπεζα που τηρούν λογαριασμό, για τον οποίο επιθυμούν να ισχύει το ακατάσχετο των 1.500 ευρώ για ατομικό τους λογαριασμό ή των 2.000 ευρώ για κοινό λογαριασμό, προκειμένου να προστατευθούν από τις ευεργετικές διατάξεις του άρθρου 20 του Ν.4161/2013». Αυτό υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο Συνήγορος του Καταναλωτή Ευάγγελος Ζερβέας με αφορμή τα πρόσφατα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε κατασχέσεις καταθετικών λογαριασμών πολιτών για χρέη είτε προς το Δημόσιο είτε προς τις τράπεζες. Η Ανεξάρτητη Αρχή «Συνήγορος του Καταναλωτή» ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι έχει γίνει αποδέκτης αναφορών καταθετών εναντίον τραπεζών σχετικά με κατασχέσεις ή συμψηφισμούς καταθέσεών τους για εξόφληση χρεών τους προς τράπεζες. Υπενθυμίζει ότι, από τις 14 Ιουνίου 2013 ισχύουν οι διατάξεις του Ν.4161/2013 σύμφωνα με τις οποίες προβλέφθηκε ότι, απαιτήσεις από καταθέσεις σε πιστωτικά ιδρύματα είναι ακατάσχετες μέχρι του ποσού των 1.500 ευρώ για ατομικό λογαριασμό και των 2.000 ευρώ για κοινό λογαριασμό (άρθρο 20). Ωστόσο, το εν λόγω ακατάσχετο συνοδεύεται από τη νομοθετική πρόβλεψη ότι «με δήλωση του καταθέτη προς ένα εκ των πιστωτικών ιδρυμάτων προσδιορίζεται ο λογαριασμός για τον οποίο θα ισχύει το ακατάσχετο». Για τον λόγο αυτό, η Ανεξάρτητη Αρχή «Συνήγορος του Καταναλωτή» συνεχίζει, παρά την έναρξη εφαρμογής του σχετικού νόμου, να δέχεται καταγγελίες καταθετών στους λογαριασμούς των οποίων οι τράπεζες προβαίνουν σε συμψηφισμούς για χρέη τους προς αυτές χωρίς να τηρούν τα παραπάνω όρια των 1.500 ευρώ και 2.000 ευρώ αντίστοιχα. Κατόπιν των ανωτέρω, ο «Συνήγορος του Καταναλωτή», Ευάγγελος Ζερβέας, καλεί τους καταθέτες να προβούν στη σχετική δήλωση προς την τράπεζά τους.

www.dikaiologitika.gr

Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Φιλανθρωπία: Κοινωνική ενεργοποίηση ή κέρμα στο κουτάκι του άστεγου;

Φιλανθρωπία: Κοινωνική ενεργοποίηση ή κέρμα στο κουτάκι του άστεγου;

547204 10151006628106349 242962302 n"Ποιό το νόημα να κάνεις κάτι καλό, αν κανείς δε σε βλέπει;
      Nicole Kidman, ηθοποιός του Hollywood

Της Έλλης Φρεγγίδου:

Πόσο παρεξηγημένο άραγε το νόημα της φιλανθρωπίας; Πόσο παρανοημένη η έννοια της ανιδιοτελούς προσφοράς; Μπορεί άραγε να λειτουργήσει ανάμεσα στην πολιτεία και την κοινωνία η κοινωνική πολιτική χωρίς τη ρουσφετολογική λογική του "πάρε – δώσε";

Την τελευταία δεκαετία βρέθηκα σε θέσεις που σχετίζονται με τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες και αναρωτήθηκα ποια θα έπρεπε να είναι η στάση της πολιτείας αλλά και της κοινωνίας απέναντι σε αυτές. Μια μερίδα φαγητό σε μια οικογένεια που στερείται ακόμα κι αυτό, μια σακούλα τρόφιμα σε ένα άστεγο, ένα επίδομα για τα τρέχοντα έξοδα του μήνα, μπορεί να αποτελέσει μια κάποια ανακούφιση...

Τι γίνεται όμως με τη λύση ή καλύτερα την αντιμετώπιση αυτού του "φαινομένου" που "καλπάζει" επί των ημερών της οικονομικής κρίσης;
Δεν ήμουν ποτέ υπέρμαχη της φιλανθρωπίας. Η έννοια της λέξης μου φέρνει στη μνήμη λύπηση ή το λιγότερο μια εικόνα της βασίλισσας Φρειδερίκης να παραδίδει βιβλιάρια άπορων κορασίδων... Στηρίζω, ωστόσο, τον εθελοντισμό και την προσφορά στο συνάνθρωπό μας, που μπορεί σε μια δύσκολη στιγμή της ζωής του να βρέθηκε σε μια θέση δεινή και να χρειάστηκε ένα χέρι βοηθείας...

Κι ο ρόλος του κράτους, ο ρόλος της κοινωνίας και του συνανθρώπου μας είναι να του δώσει εκείνο που χρειάζεται για να μπορέσει να ξανασηκωθεί, να σταθεί και πάλι στα πόδια του, να μπορεί να μας κοιτά κατάματα από το ίδιο ύψος και με ένα αίσθημα ισοτιμίας.
Η προσφορά στον συνάνθρωπο δεν μπορεί να ενισχύει τη δύναμη και την υπεροχή μας έναντι των άλλων. Δεν μπορεί να συντηρεί ένα σύστημα κοινωνικών ανισοτήτων. Δε ρίχνουμε λοιπόν το κέρμα στο κουτάκι του άστεγου για να κάνουμε και σήμερα μια καλή πράξη, για να θυμίσουμε στον εαυτό μας πως ακόμα υπάρχουν άνθρωποι που μπορούμε να τους βλέπουμε από ψηλά. Δεν μπορεί να είναι μια κίνηση που δρα ισχυροποιητικά στο εγώ μας και που μας επιτρέπει να κοιμόμαστε ήσυχοι τις νύχτες.
Αγάπη για τον άνθρωπο τρέφω μονάχα όταν ψάχνω τους τρόπους και τα μέσα που θα τον καταστήσουν ικανό να ξαναπροσφέρει στην κοινωνία μας, να γίνει και πάλι ενεργός πολίτης, να καταφέρει να εργαστεί, να βρει ο ίδιος τα μέσα για να επιβιώσει. Βοηθώ, λοιπόν, κάποιον όταν συμβάλλω με τις ενέργειές μου να νιώσει χρήσιμος και ωφέλιμος και όχι όταν καλλιεργώ και συντηρώ ένα κλίμα εξάρτησης και αιώνιας ευγνωμοσύνης.

Η πολιτεία, συχνά, μας έχει αποδείξει πως αναζητά πολίτες πελατειακά εξαρτώμενους, που θα ξεροσταλιάζουν έξω από το πολιτικό γραφείο για να πάρουν μια ευνοϊκότερη θέση κάπου, που θα ζητανιανεύουν κάτι που κατ' ουσίαν δικαιωματικά τους ανήκει. Ο κρατικός μηχανισμός συντηρεί ένα σαθρό σύστημα από πολίτες της υπόκλισης... Κι αυτό μόνο ο ίδιος ο πολίτης μπορεί να το αλλάξει, μετασχηματίζοντας όρους και έννοιες, αλλάζοντας την αντίληψή του και μαζί με αυτήν και το πολιτικό σκηνικό των τελευταίων δεκαετιών.
Χρήσιμο, επομένως, το ένα κουτί γάλα, η ζάχαρη και το αλεύρι, τα ευρώ που θα προσφέρω στον οποιοδήποτε φορέα κοινωνικής αλληλεγγύης, μα την επόμενη φορά ας αναρωτηθώ "πώς αλλιώς μπορώ να φανώ χρήσιμος;".

Ας δραστηριοποιηθεί, λοιπόν, η πολιτεία στο δρόμο της "αξιοποίησης" αυτών των κοινωνικών ομάδων, της ενεργοποίησης και της δραστηριοποίησής τους. Γιατί, αλλιώς, οι φτωχοί θα γίνονται φτωχότεροι και οι πλούσιοι πάντοτε πλουσιότεροι. Οι κοινωνικές ανισότητες θα μεγεθύνονται, επιτρέποντας σε μια μικρή μερίδα ανθρώπων (όχι όλων) να βολεύονται στην ευκολία της "έτοιμης τροφής".
Ας δώσουμε λοιπόν την ευκαιρία σε όσους μπορούν και έχουν τις δυνατότητες να γίνουν και πάλι χρήσιμοι πολίτες και ενεργοί συμπολίτες και τότε μόνο ας πλαγιάσουμε στο κρεβάτι μας το βράδυ με τη συνείδησή μας καθαρή...

ΒΣΣ - ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΟΝΑΧΟΙ.. ΘΦ

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

ΠΟΕ ΟΤΑ

Αθήνα, 22 Οκτωβρίου 2013

                                                              Αριθμ. Πρωτ.: 1120

         ΠΟΕ ΟΤΑ                                                     Προς:
1.  Υπουργό Εσωτερικών
    κ. Γιάννη Μιχελάκη
    Σταδίου 27
101 83 – Αθήνα
2.  Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας  
και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
    κ. Χαράλαμπο Αθανασίου
    Λεωφ. Μεσογείων 96
    115 27 – Αθήνα
3.  Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης
και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
κ. Κυριάκο Μητσοτάκη
Βασ. Σοφίας 15
106 74 – Αθήνα
                                                                 
Κύριοι Υπουργοί,
Οι διατάξεις του σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο, «Επείγουσες ρυθμίσεις αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών» δείχνουν πώς πρόθεση της κυβέρνησης είναι να αντιμετωπίσει με δύο μέτρα και δύο σταθμά τους εργαζόμενους και τους αιρετούς σε θέματα, που σχετίζονται με πειθαρχικές και ποινικές διώξεις.     
Και τούτο διότι μετά την τροποποίηση του Νόμου 4093/2012 οι  εργαζόμενοι τίθενται σε αυτοδίκαιη αργία, σε περιπτώσεις, που παραπέμπονται ενώπιον των Δικαστηρίων για κακουργήματα αλλά και για συγκεκριμένα πλημμελήματα  καθώς και όταν ασκείται εις βάρος τους πειθαρχική δίωξη για μια σειρά πειθαρχικών παραπτωμάτων. Αρκεί, λοιπόν, η απλή παραπομπή στο ακροατήριο, χωρίς να περιμένει η υπηρεσία την έκδοση πρωτόδικης απόφασης (πόσο μάλλον τελεσίδικης), προκειμένου να τεθεί ένας εργαζόμενος σε αυτοδίκαιη αργία, κατά σαφή παραβίαση του «τεκμηρίου της αθωότητας», κεκτημένου νομικού δικαιώματος για κάθε κατηγορούμενο.
Καταπατώντας, όμως, κάθε έννοια ισονομίας, σύμφωνα και με το άρθρο 39 του σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών, τα πράγματα είναι διαφορετικά, όταν το ίδιο αδίκημα φέρεται να έχει διαπραχθεί από αιρετό. Συγκεκριμένα, η αιτιολογική έκθεση στο εν λόγω άρθρο αναφέρει «…είναι πράγματι σκόπιμο ο αιρετός Ο.Τ.Α. που κατηγορείται για κακουργήματα να τίθεται σε αργία έπειτα από καταδικαστική απόφαση σε πρώτο βαθμό. Η περίπτωση να αρκούσε η απλή παραπομπή του σε Ποινικό Δικαστήριο για τον ίδιο σκοπό κρίνεται ανεπιεικής καθώς είναι δυνατόν με τον τρόπο αυτό να στιγματιστεί κοινωνικά ο κατηγορούμενος καίτοι δεν έχει καταδικαστεί ακόμα και είναι πιθανό να αθωωθεί σε δεύτερο βαθμό…». Επίσης, στην περίπτωση πλημμελημάτων αναφέρει «…κρίνεται σκόπιμο να απαιτείται τελεσίδικη απόφαση των ποινικών δικαστηρίων προκειμένου να τεθούν οι εν λόγω αιρετοί σε αργία….».
Εύλογα λοιπόν συμπεραίνει κανείς: Το ίδιο ποινικό αδίκημα, αντιμετωπίζεται διαφορετικά, εάν διεπράχθη από εργαζόμενο απ’ ότι εάν διαπράχθηκε από αιρετό και μάλιστα με την αιτιολογία, ότι στην περίπτωση των αιρετών, αυτοί μπορεί να στιγματιστούν κοινωνικά ενώ είναι πιθανόν να απαλλαγούν σε δεύτερο βαθμό, σαν να μην ισχύουν οι ίδιοι ακριβώς κανόνες στην περίπτωση, που ένα ποινικό αδίκημα φέρεται να έχει διαπραχθεί από εργαζόμενο.
Κύριοι Υπουργοί,
Ο Νομοθέτης είναι υποχρεωμένος να μεριμνά για την προστασία του τεκμηρίου της αθωότητας όταν ο κατηγορούμενος είναι αιρετός, αδιαφορεί όμως όταν κατηγορούμενος είναι εργαζόμενος.
Είναι απαράδεκτο, κατά την λογική του Υπουργείου να στιγματίζεται κοινωνικά ο αιρετός, εφόσον ακόμη δεν έχει καταδικαστεί σε δεύτερο βαθμό ενώ από την άλλη πλευρά είναι αποδεκτό να στιγματιστεί κοινωνικά ο εργαζόμενος λες και η τιμή και υπόληψη του κάθε ανθρώπου «ζυγίζεται» ανάλογα με το αξίωμα, που κατέχει. Σε περίπτωση δε παραπομπής αιρετών για πλημμέλημα και προκειμένου αυτοί να τεθούν σε αργία απαιτείται καταδίκη με τελεσίδικη απόφαση, ενώ στις περιπτώσεις εργαζομένων η απλή παραπομπή… αρκεί για να στιγματιστεί κοινωνικά και υπηρεσιακά ένας εργαζόμενος.
Τέλος και με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο η έκθεση αιτιολογεί… τις προτεινόμενες διατάξεις, προκρίνοντας το τεκμήριο της αθωότητας και τα ατομικά δικαιώματα των αιρετών των Ο.Τ.Α. έννοιες και αρχές που για εμάς τους «απλούς εργαζόμενους» των Ο.Τ.Α. έχουν νόημα και ουσία όταν αφορούν σε όλους τους πολίτες αιρετούς ή μη, εργαζόμενους ή ανέργους, πλούσιους ή φτωχούς, έγχρωμους ή λευκούς, άνδρες ή γυναίκες…
Κύριοι Υπουργοί,
Ο Νομοθέτης στο σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών ερμηνεύει κατά το δοκούν τις έννοιες της ισονομίας και της ισοτιμίας, ενώ όφειλε να τις εφαρμόσει απαρέγκλιτα, όπως αυτές απορρέουν από τις αρχές της Δημοκρατίας, χωρίς καμία διάκριση για τους εργαζόμενους και τους αιρετούς. Κατόπιν τούτων, καλείστε να πάρετε θέση και να προβείτε σε όλες τις ενέργειες προκειμένου η προστασία του «τεκμηρίου της αθωότητας» να αφορά ισότιμα όλους τους πολίτες. Είναι απαράδεκτο ο ίδιος ο νομοθέτης να προωθεί την διάκριση των πολιτών απέναντι στον ίδιο το Νόμο.

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
        Ο Πρόεδρος                             Ο Γεν. Γραμματέας



Θέμης Μπαλασόπουλος                    Γιάννης Τσούνης

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

ΠΟΕ- ΟΤΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Αθήνα, 21 Οκτωβρίου 2013

                                                                                   Αριθμ. Πρωτ.: 1114

 ΠΟΕ-ΟΤΑ







ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καταγγέλλει με κατηγορηματικό τρόπο την πλειονότητα των Μελών του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καβάλας και ειδικότερα το Δήμαρχο κ. Σιμιτσή Κωνσταντίνο οι οποίοι πιστοί στην μνημονιακή κατεύθυνση για υποκατάσταση των υπηρεσιών από Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.) αποφάσισαν την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης του Δήμου με Συνεταιριστική Επιχείρηση με αντικείμενο τον οδοκαθαρισμό.

Αποτελούν δε εξόφθαλμο παράδειγμα Δήμου που «χρησιμοποιεί» τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.) προκειμένου να «αποφύγουν» τον έλεγχο του Α.Σ.Ε.Π. στις προεκλογικές προσλήψεις. Για μια ακόμη φορά «στου κασίδη το κεφάλι» κάνουν ρουσφετολογική πολιτική και διατηρούν το πελατειακό και κομματικό κράτος. Είναι δε ενδεικτικό της τακτικής τους και των προθέσεών τους πως η Διοίκηση του Δήμου δεν ενεργοποίησε έγκριση από το Μάιο για την πρόσληψη 66 εργατών 8μηνης διάρκειας και πλήρης απασχόλησης, προτιμώντας τις προσλήψεις με «ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ» μέσω ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.

Αυτή την Τοπική Αυτοδιοίκηση θέλουν!!! Του ρουσφετιού και της αναξιοκρατίας. Είναι αυτοί που χέρι-χέρι με την μνημονιακή συγκυβέρνηση ακρωτηριάζουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση και θυσιάζουν τις υπηρεσίες της, στο βωμό των προεκλογικών τους ορέξεων.


Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

        Ο Πρόεδρος                             Ο Γεν. Γραμματέας

Θέμης Μπαλασόπουλος                  Γιάννης Τσούνης


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΑΣ Ε.Κ.Α ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΒΣΣ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ Ε.Κ.Α.
18/10/2013
Προς το Σωματείο των εργαζομένων ΒΟΗΘΕΙΑ στο ΣΠΙΤΙ

Αγαπητοί συνάδελφοι
Ερχόμενοι σήμερα το πρωί 18 Οκτωβρίου  στο ΕΚΑ για την πραγματοποίηση της Γενικής σας Συνέλευσης βρήκατε τις πόρτες κλειστές. 
Εκπρόσωπό σας πιθανόν ενημερωμένος από κάποιους  εργαζόμενους του ΕΚΑ ότι είμαστε  υπεύθυνοι γι’ αυτό,  επικοινώνησε με τον επικεφαλής της ΔΑΣ  για να διαμαρτυρηθεί για το γεγονός ότι δεν ήταν κάποιος εκεί για να  ανοίξει  τις πόρτες και ότι έχουμε ευθύνη γι’ αυτό και για το ότι δεν σας είχαμε ειδοποιήσει για  το ότι το ΕΚΑ θα ήταν κλειστό.
Οφείλουμε να τονίσουμε ότι:
1.    Η Παράταξη της ΔΑΣ  δεν γνώριζε ότι είχατε κλείσει την αίθουσα για να πραγματοποιήσετε Γενική Συνέλευση
2.    Σε ότι αφορά τους εργαζόμενους του ΕΚΑ, οι οποίοι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας και  κατέδειξαν ως υπεύθυνους την ΔΑΣ για την μη λειτουργία του κτηρίου δεν ευσταθεί.  Σας ενημερώνουμε ότι η ΔΑΣ δεν ευθύνεται για την μη πληρωμή των εργαζομένων. Οι όποιες   πρωτοβουλίες  έχουν παρθεί μέχρι σήμερα για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της καταβολής των δεδουλευμένων τους  πάρθηκαν από τον συνδυασμό της ΔΑΣ. Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε  την στάση των συγκεκριμένων εργαζομένων του ΕΚΑ και την θεωρούμε το λιγότερο σκόπιμη,  δόλια .  
3.    Τονίζουμε επίσης ότι είναι εργαζόμενοι σε συνδικαλιστική οργάνωση και οφείλουν να διευκολύνουν τα σωματεία και κάθε άλλο  φορέα των εργαζομένων ώστε να οργανώνουν την δράση τους για  την αντιμετώπιση των προβλημάτων των εργαζομένων και όχι να χρησιμοποιούν αυτή την αναγκαία λειτουργία των οργανώσεων για να προβάλλουν το όντως υπαρκτό πρόβλημά τους, σε βάρος άλλων χιλιάδων εργαζομένων.
Η ΔΑΣ σας επισημαίνει ότι έχει στηρίξει και  στηρίζει τον αγώνα σας.   Όσες δυνάμεις διαθέτουμε στην σημαντική υπηρεσία «Βοήθεια στο Σπίτι» που απευθύνεται σε μοναχικούς ανήμπορους συνανθρώπους μας   είναι μαζί και μπροστά στον αγώνα που δίνεται.

Για την ΔΑΣ

1.    Κατσώτης Χρήστος              4.Χαλιού Έφη                     7.Βάσσης Ηλίας
2.    Περάκης Αλέκος                  5.Μπουλούγαρης Γιώργος     8.Λίτσας  Σταύρος

3.    Μυτηλινού Κώστας              6.Βήττος Βασίλης                9.Τάκας  Νίκος

Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΒΣΣ 20/10/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ολοκληρώθηκε χθες (19/10/2013 ) η διήμερη συνεδρίαση  του πανελλήνιου συντονιστικού των ΒΣΣ όπως είχε προγραμματιστεί. Τα θέματα με  τα  οποία ασχολήθηκε το ΠΣΒΣΣ ήταν:
Η συγκέντρωση της καταγραφής των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν πανελλαδικά οι δομές και η ομαδοποίηση τους ανά περιφέρεια, προκειμένου στη συνέχεια να παραδοθούν στο υπουργείο εργασίας με χρονοδιάγραμμα περίπου ενός μήνα.
Ανάλυση και επεξεργασία της τροπολογίας που αφορά τη μετεξέλιξη του ΒΣΣ .
Τέθηκαν οι προβληματισμοί απ' όλα τα Σωματεία και καταγράφηκαν για περαιτέρω διαβούλευση με τους αρμόδιους φορείς.
Έγινε επικοινωνία με το υπουργείο εσωτερικών για την καθυστέρηση των πληρωμών.
Προτάθηκε απ' όλα τα σωματεία να τεθεί για άλλη μια φορά στους αρμόδιους φορείς, ως πρώτο θέμα, η επίλυση του οικονομικού ζητήματος προκειμένου να δοθεί  επιτέλους λύση κεντρικά, ώστε στο άμεσο μέλλον να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στις πληρωμές των εργαζομένων.
Το ΠΣΒΣΣ ευχαριστεί την ΑΔΕΔΥ και συγκεκριμένα τον κ.Γιώργο Χαρίση μέλος της εκτελεστικής επιτροπής , για τη μεσολάβηση του ώστε να μας παραχωρηθεί αίθουσα για την συνεδρίαση μας!
Αντίθετα καταγγέλλουμε την υπό σύσταση  διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Αθήνας  όπου ενώ είχαμε κλείσει αίθουσα ως Σωματείο του ΕΚΑ  που είμαστε, για την συνεδρίαση του συντονιστικού βρήκαμε κλειστές πόρτες ενώ σε επικοινωνία που είχαμε με κάποιους δεν μας δόθηκε λύση.
Καταγγέλλουμε επίσης τη ΓΣΕΕ όπου απευθυνθήκαμε στη πορεία, και επίσης δεν μας παραχώρησε αίθουσα γιατί δεν είχε  όπως μας είπαν,  παρότι εξηγήσαμε ότι είναι αναγκαίο γιατί έχουν έρθει εκπρόσωποι  απ' όλη την Ελλάδα και δεν μπορεί να αναβληθεί η συνεδρίαση.
Στη συνεδρίαση του ΠΣΒΣΣ  μετείχαν τα Σωματεία:     Αττικής,  Κεντρικής Μακεδονίας, Διαπεριφερειακός Σύλλογος Πελ/σου και Δυτ. Ελλάδος, Κρήτης, Λευκάδας, Σάμος, Ευβοίας, Βοιωτίας, Σερρών , Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χίος, Μαγνησίας, Καρδίτσας, Φθιώτιδας και Ευρυτανίας, Φωκίδας,Καρδίτσας, Ηπείρου και Λάρισας.
Την πρώτη μέρα απουσίαζαν τα Σωματεία: Ηπείρου, Φθιώτιδας και Ευρυτανίας.
Τη δεύτερη μέρα απουσίαζαν τα Σωματεία: Καρδίτσας, Λάρισας και Μαγνησίας.

Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

 
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
"Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο που είμαστε σε καθεστώς διαθεσιμότητας (καθηγητές, σχολικοί φύλακες, δημοτικοί αστυνομικοί, διοικητικοί Πανεπιστημίων, υπάλληλοι της κεντρικής διοίκησης) που πραγματοποιήσαμε ευρεία σύσκεψη την Πέμπτη 17/10/2013 και ώρα 6.30 μ.μ. στην αίθουσα Δρακόπουλου του Πανεπιστημίου Αθηνών, αποφασίσαμε τα παρακάτω: 
 α) Συμμετέχουμε και καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19/10/2013 και ώρα 2.00 μ.μ. στα προπύλαια του Πανεπιστημίου. 
β) Συμμετέχουμε και καλούμε όλους τους εργαζόμενους να λάβουν μέρος στην πορεία των σχολικών φυλάκων από τον τύμβο του Μαραθώνα τη Δευτέρα 21/10/2013 στις 8.00 π.μ. προς την ΕΡΤ (Αγία Παρασκευή), καθώς και στην πορεία της Τρίτης 22/10/2013 και ώρα 10 π.μ. από την Αγία Παρασκευή και στη συγκέντρωση για την υποδοχή της στο Σύνταγμα στις 12.30". 
Το συντονιστικό των εργαζομένων σε διαθεσιμότητα περιλαμβάνει τους εξής: 
 Βασιλάκη Άννα, Κάραλη ΑγγελικήΔραμασιώτη Ασπασία, Ζαχαριουδάκη Ελευθερία, Κατσούλη Δήμητρα, Κικάκης Νίκος, Κρασάκη Ζωή, Κωστοπούλου Δέσποινα, Μπακογιάννης Λεωνίδας, Μορφούλα Σοφία, Οικονόμου Γεωργία, Ποντίκας Στέργιος, Σπανού Δέσποινα, Σταθοπούλου Βασιλική, Τσιρώνη Γεωργία.

ΕΕΤΑΑ - ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ Α΄ ΤΡΙΜΗΝΟΥ 2013

ΕΕΤΑΑ - ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ Α΄ ΤΡΙΜΗΝΟΥ 2013


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ Α΄  ΤΡΙΜΗΝΟ 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ του Α΄ ΤΡΙΜΗΝΟΥ 2013
Εν όψει της χρηματοδότησης του 1ου Τριμήνου του 2013 από το Υπουργείο Εσωτερικών, καλούνται όλοι οι φορείς που συμμετέχουν στο πρόγραμμα να αποστείλουν  συμπληρωμένα τα ΕΝΤΥΠΑ 112, 113, 114, 115 ΚΑΙ 116 (που έχουν αναρτηθεί στον ιστότοπο μας), προκειμένου να αποσταλούν στο Υπουργείο.
  • ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ στη διεύθυνση alkis@eetaa.gr με την ένδειξη (ΘΕΜΑ) ΒΣΣ Α΄  ΤΡΙΜΗΝ 2013 και την Επωνυμία του φορέα σας
  • ΣΕ ΦΥΣΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ στη διεύθυνση (ΕΕΤΑΑ, Μυλλέρου 73-77, 104 36 ΑΘΗΝΑ υπόψιν κου Α.ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΙΔΗ – με την ένδειξη ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΒΣΣ Α΄  ΤΡΙΜΗΝ 2013.

ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΕΝΤΥΠΩΝ
 (ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ σε αρχείο ΕΧCEL- ΚΑΙ ΣΕ ΦΥΣΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ)

  1. ΕΝΤΥΠΑ, 112, 113 και 114 – ΤΟ ΑΡΓΟΤΕΡΟ έως  και την Παρασκευή 25η Οκτωβρίου 2013 (φυσικό και ηλεκτρονικό αρχείο)
  2. ΕΝΤΥΠΟ 115 – θα ανακοινωθεί η ημερομηνία υποβολής
  3. ΕΝΤΥΠΟ 116 – θα ανακοινωθεί η ημερομηνία υποβολής

ΓΙΑ ΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΣΤΕ ΣΤΟΝ ΚΟ Α.ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΙΔΗ ΣΤΑ ΤΗΛΕΦ. 210-52.14.600 ΚΑΙ 210-52.14.616 .

Ημερομηνία ανάρτησης:    Παρασκευή  18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013


 ΤΑ ΕΝΤΥΠΑ ΠΟΥ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΝΤΑΙ ΑΦΟΡΟΥΝ:

1. ΕΝΤΥΠΟ 112: ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΜΗΝΙΑΙΑ ΜΙΣΘΟΔΟΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΦΟΡΕΑ
2. ΕΝΤΥΠΟ 113: ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΟΜΩΝ
3. ΕΝΤΥΠΟ 114: ΛΟΙΠΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΟΜΩΝ
4. ΕΝΤΥΠΟ 115: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΚΟΣΤΗ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ
5. ΕΝΤΥΠΟ 116: ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΑ ΠΛΗΡΩΜΗΣ Α' ΤΡΙΜΗΝΟ 2013

     

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

ΕΕΤΑΑ - ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ Β΄ ΚΑΙ Γ' ΤΡΙΜΗΝΟΥ


ΕΕΤΑΑ - ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ Β΄ ΚΑΙ Γ' ΤΡΙΜΗΝΟΥ


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕΤΑΑ Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ Α΄ΔΟΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ Β΄& Γ΄ΤΡΙΜΗΝΟ 2013..
ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ 

http://www.eetaa.gr/enarmonisi/voithia_sto_spiti_2013/17102013_prokatavoli_adosi_2013.pdf

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥΣ ΦΥΛΑΚΕΣ (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΠΟΛΗΣ-ΣΥΚΕΩΝ)


ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥΣ ΦΥΛΑΚΕΣ (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΠΟΛΗΣ-ΣΥΚΕΩΝ)


Στην εργασία τους επιστρέφουν την προσεχή Δευτέρα 14 Οκτωβρίου οι δέκα Σχολικοί Φύλακες του δήμου Νεάπολης-Συκεών, μετά τη σημερινή εκδίκαση από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων που είχαν καταθέσει, με την οποία ζητούσαν να παραμείνουν στις θέσεις τους και να συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Το Δικαστήριο αποδέχθηκε το αίτημα και εξέδωσε προσωρινή διαταγή για την επιστροφή στις θέσεις τους έως ότου εκδοθεί η τελική απόφαση, ενώ αναμένεται εντός του επομένου χρονικού διαστήματος να οριστεί η ημερομηνία διεξαγωγής της κύριας δίκης.

Η θετική αυτή εξέλιξη αποτελεί πανηγυρική δικαίωση των Σχολικών Φυλάκων και των προσπαθειών που κατέβαλε προς την κατεύθυνση αυτή η δημοτική αρχή Νεάπολης-Συκεών.

Στο Πρωτοδικείο βρέθηκε ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, ο οποίος ήταν ο βασικός μάρτυρας και τεκμηρίωσε με αδιάσειστα στοιχεία ότι ο νόμος που κατήργησε τους Σχολικούς Φύλακες είναι άδικος και κινείται έξω από κάθε λογική νόμου και συντάγματος. Τα κεντρικά επιχειρήματα που χρησιμοποίησε είναι ότι πρώτον, η αδικαιολόγητη απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει τους σχολικούς φύλακες δεν εξυπηρετεί σε τίποτα το φερόμενο στόχο για την εξυγίανση της οικονομίας και των δημοσιονομικών μεγεθών, αφού η μισθοδοσία των Σχολικών Φυλάκων δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό ή το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ούτε με ένα ευρώ, δεδομένου ότι τα χρήματα καταβάλλονται απευθείας από το ταμείο του δήμου.

Δεύτερον, ότι τα χρήματα που είναι αναγκασμένος ο δήμος να δαπανήσει για την αποκατάσταση της λειτουργίας των σχολικών κτιρίων μετά από κάθε είδους ζημιές και βανδαλισμούς, είναι πολλαπλάσια από το κόστος της μισθοδοσίας των Σχολικών Φυλάκων, η παρουσία των οποίων είναι αποτρεπτική για κάθε επίδοξο βάνδαλο. Ανέφερε, μάλιστα, ως απτό παράδειγμα, το γεγονός ότι ο δήμος Νεάπολης-Συκεών διέθεσε 1,5 εκατ. ευρώ από το δημοτικό ταμείο για συντηρήσεις, επισκευές, ελαιοχρωματισμούς, εξοπλισμό και εργασίες αναβάθμισης στα σχολικά συγκροτήματα στη διάρκεια του καλοκαιριού, αλλά πριν ακόμα ξεκινήσει η σχολική χρονιά σημειώθηκαν ήδη διαρρήξεις και εκτεταμένες καταστροφές, ενώ εντοπίστηκαν και υλικά χρήσης ναρκωτικών ουσιών σε σχολικούς χώρους!

Αμετακίνητη, άλλωστε, θέση της δημοτικής αρχής Νεάπολης-Συκεών είναι πως όχι μόνο δεν πρέπει να καταργηθεί ο θεσμός των Σχολικών Φυλάκων, αλλά να επεκταθεί και στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ο αγώνας θα συνεχιστεί...
Ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, και με τις ιδιότητες του προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και του μέλους του Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, θα συνεχίσει τον αγώνα του, όπως τονίζει, και σε τοπικό αλλά και εθνικό επίπεδο.

«Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη νίκη, το πρώτο καίριο πλήγμα εναντίον του νόμου για την κατάργηση των αναντικατάστατων θεσμών των Σχολικών Φυλάκων και της Δημοτικής Αστυνομίας. Δεν θριαμβολογούμε για το αποτέλεσμα. Ο αγώνας είναι μεγάλος μέχρι την τελική δικαίωση των εργαζομένων, που θα είναι η πλήρης ακύρωση του νόμου», τονίζει και προσθέτει: «Ακολουθούμε σταθερή γραμμή με αποφασιστικότητα και επιδεικνύουμε με πράξεις ότι στηρίζουμε τα δικαιώματα και το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων. Παράλληλα, εστιάζουμε και στην προστασία της σχολικής κοινότητας, των μαθητών και εκπαιδευτικών, και την ασφαλή λειτουργία των σχολικών κτιρίων».
Την ίδια σθεναρή στάση, όπως αναφέρει, ο κ.Δανιηλίδης θα ακολουθήσει και στην περίπτωση της Δημοτικής Αστυνομίας, που επίσης καταργήθηκε μέσα σε μια νύχτα, με τους Δημοτικούς Αστυνόμους να εγκαταλείπουν τις θέσεις τους στους δήμους και να κατευθύνονται προς την ΕΛ.ΑΣ.

«Οι υπηρεσίες που πρόσφερε η Δημοτική Αστυνομία στις τοπικές κοινωνίες σε πολλά επίπεδα δράσης και της καθημερινότητας, επιβάλλουν να αγωνιστούμε για την ακύρωση του νόμου και στο θέμα αυτό», τονίζει ο κ.Δανιηλίδης, ο οποίος ως πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ και πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής, Απασχόλησης και Αλληλεγγύης της ΚΕΔΕ έχει προαναγγείλει σχετικές προσφυγές στα ελληνικά δικαστήρια και τα ευρωπαϊκά όργανα.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σ.Δανιηλίδης θα είναι βασικός μάρτυρας και στην αντίστοιχη υπόθεση των Δημοτικών Αστυνόμων Νεάπολης-Συκεών.

ΠΗΓΗ:Avatonpress


    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                          
    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ
    ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ          
    ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ                                                                                                            
    ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ
    ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
    ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ
    ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ
    Ταχυδρομική Διεύθυνση: Βασ. Σοφίας 15                     ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
                                                                                              Αθήνα, 10 Οκτωβρίου 2013
              106 74, Αθήνα
    Τηλ: 213 13 13 383, 297                                                            Αριθμ. Πρωτ.:
                                                                                                       ΔΙΔΑΔ/Φ.81/77/οικ. 27519
                                                                                                           ΠΡΟΣ :
                                                                                                        Όπως Πίνακας
                                                                                        


    ΘΕΜΑ: Άμεση ενημέρωση των στοιχείων του Μητρώου Μισθοδοτούμενων Ελληνικού Δημοσίου
    για όλους τους απογεγραμμένους και καταληκτική προθεσμία αποστολής αρχείων για την
    απογραφή των Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου και Επιχειρήσεων των Υπουργείων και
    Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
    Α) ‘Όπως είναι γνωστό, η ορθή συμπλήρωση και επιβεβαίωση των στοιχείων των απογεγραμμένων
    στο Μητρώο Μισθοδοτούμενων Ελληνικού Δημοσίου αποτελεί αρμοδιότητα και ευθύνη των
    Διευθύνσεων Διοικητικού / Προσωπικού των υπηρεσιών του δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ. και των Ο.Τ.Α.
    α’ και β’ βαθμού, καθώς και των Ν.Π.Δ.Δ. των Ο.Τ.Α. Ως εκ τούτου, οι αρμόδιοι προϊστάμενοι των
    Διευθύνσεων Διοικητικού / Προσωπικού θα πρέπει να βεβαιωθούν ότι:
    1. έχουν απογράψει όλους τους υπόχρεους σε απογραφή και
    2. τα στοιχεία των απογεγραμμένων στο Μητρώο είναι πλήρη, έγκυρα και επικαιροποιημένα.
    Επισημαίνεται ότι οι υπηρεσίες θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τις ανωτέρω ενέργειες μέχρι 15
    Οκτωβρίου 2013. Η μη έγκαιρη εκπλήρωση των προαναφερόμενων υποχρεώσεων από τα αρμόδια
    όργανα μέχρι την καταληκτική ημερομηνία συνιστά λόγο ελέγχου για την τέλεση του πειθαρχικού
    παραπτώματος της παράβασης του υπαλληλικού καθήκοντος βάσει του άρθρου 106 του
    Ν.3528/2007 όπως ισχύει.
    Β) Με την παρούσα εγκύκλιο επισημαίνεται επίσης ότι, όσα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου
    και Επιχειρήσεις δεν έχουν ανταποκριθεί στην απογραφή του προσωπικού τους σύμφωνα με την
    ΔΙΔΑΔ/Φ.81/62/οικ. 19639/12-7-2013 εγκύκλιο της υπηρεσίας μας, θα πρέπει να ανταποκριθούν άμεσα
    στην αποστολή των σχετικών εγγράφων και αρχείων που αναφέρονται στην ανωτέρω εγκύκλιο μέχρι
    την Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013, καταληκτική ημερομηνία υλοποίησης των οριζόμενων στην παρούσα.
    Στην ιστοσελίδα της απογραφής (http://apografi.gov.gr) διατίθενται πληροφορίες για το νομικό-
    κανονιστικό πλαίσιο, τα εγχειρίδια χρήσης καθώς και απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις. Οι αρμόδιες
    Διευθύνσεις των Υπουργείων παρακαλούνται να κοινοποιήσουν άμεσα την παρούσα εγκύκλιο στα
    νομικά πρόσωπα ιδιωτικού και δημοσίου δικαίου που εποπτεύουν.
    ΑΔΑ: ΒΛΛ9Χ-ΛΔΣ
    Ο Υπουργός
    Κυριάκος Μητσοτάκης
    ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ
    1. Δια του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε όλους τους πιστοποιημένους Προϊσταμένους
    Διευθύνσεων Διοικητικού / Προσωπικού
    2. Όλα τα Υπουργεία
    3. Δ/νσεις Διοικητικού, Πολιτικού και μη Πολιτικού Προσωπικού
    4. Όλες τις Γενικές & Ειδικές Γραμματείες
    5. Δ/νσεις Διοικητικού
    6. Όλες τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις
    7. Δ/νσεις Διοικητικού
    8. Όλους τους Δήμους
    9. Όλες τις Περιφέρειες
    10. Δ/νσεις Διοικητικού
    11. Όλες τις Ανεξάρτητες Αρχές
    12. Δια του Υπ. Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων σε όλες τις Δ/νσεις Α΄βάθμιας
    και Β΄βάθμιας εκπαίδευσης
    13. Εκκλησία της Ελλάδος
    ΚΟΙΝ.:
    1. Γραφείο Πρωθυπουργού
    2. Γραφεία Υπουργών & Αναπληρωτών Υπουργών και Υφυπουργών
    3. Γραφεία Γενικών και Ειδικών Γραμματέων των Υπουργείων και Γενικών Γραμματέων
    Περιφερειών
    4. Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
    5. Ε.Ν.Α.Ε
    6. ΚΕΔΚΕ
    Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 106 78, Αθήνα
    7. Υπουργείο Εσωτερικών
    Διεύθυνση Οργάνωσης και Λειτουργίας Ο.Τ.Α.
    Σταδίου 27, 101 83 Αθήνα
    Εσωτερική διανομή :
     Γραφείο κ. Υπουργού
     Γραφείο κας Υφυπουργού
     Γραφείο κ. Γεν. Γραμματέα
     Γραφεία κ.κ. Γενικών Διευθυντών της ΥΔιΜΗΔ
     Δ/νση Διοικητικού ΥΔιΜΗΔ
    ΑΔΑ: ΒΛΛ9Χ-ΛΔΣ

    ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ: ΕΠΕΙΓΟΝ

    ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ: ΕΠΕΙΓΟΝ:                       ΤΟ ΦΕΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΟΥ ΒΣΣ Άρθρο 127 Τεύχος πρώτο Αριθμός Φύλλου 216 Ν.4199 - (11 Οκτωβρίου 2013). ...

    ΕΠΕΙΓΟΝ



                          ΤΟ ΦΕΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΟΥ ΒΣΣ

    Άρθρο 127 Τεύχος πρώτο Αριθμός Φύλλου 216 Ν.4199 - (11 Οκτωβρίου 2013).

    Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

    ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΒΣΣ


    Το Σωματείο  Εργαζομένων Βοήθεια στο Σπίτι Ν. Αττικής προχωρεί σε άμεση καταγραφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στις δομές Βοήθεια στο σπίτι, προκειμένου να προωθηθούν στο Υπουργείο Εργασίας  με σκοπό την βελτίωση και την αναβάθμιση αυτών. Παρακαλούνται οι υπεύθυνοι των προγραμμάτων να συμπληρώσουν το ερωτηματολόγιο και να το αποστείλουν άμεσα στο Σωματείο.


    ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

    1.    Δήμος:……………………………………………………………………
    2.    Επωνυμία Φορέα: ……………………………………………………...
    ·       Δήμος                                                               ΝΑΙ  ΟΧΙ
    ·       Κοινωφελή επιχείρηση                                    ΝΑΙ  □ ΟΧΙ
    ·       Νομικό πρόσωπο                                             ΝΑΙ  □ ΟΧΙ
    ·       Κάτι άλλο…………………………………………………………

    3.    Ειδικότητες δομής
    ·       Κοινωνική λειτουργός                             ΄     ΝΑΙ   ΟΧΙ 
    ·       Νοσηλεύτρια                                                  ΝΑΙ   ΟΧΙ 
    ·       Οικογενειακή βοηθός                                     ΝΑΙ   ΟΧΙ 
    ·       Διοικητικό προσωπικό                                  ΝΑΙ   ΟΧΙ 
    ·       Κάτι άλλο…………………………………………………………..

    4.    Υλικοτεχνική υποδομή
    ·       Γραφείο                                                              ΝΑΙ□    ΟΧΙ               
    ·       Η/Υ-internet                                                         ΝΑΙ    ΟΧΙ         
    ·       Εκτυπωτή                                                           ΝΑΙ    ΟΧΙ
    ·       Τηλέφωνο/Fax                                                   ΝΑΙ□    ΟΧΙ         
    ·       Νοσηλευτικό υλικό                                             ΝΑΙ□    ΟΧΙ         
    ·       Αναλώσιμα υλικά                                               ΝΑΙ    ΟΧΙ
    ·       Ντουλάπες για την τήρηση αρχείων                  ΝΑΙ□    ΟΧΙ         
    ·       Παροχή κάρτας απεριορίστων διαδρομών        ΝΑΙ    ΟΧΙ         
    ·       Κάτι άλλο…………………………………………………………..

    5.    Υπάρχει αυτοκίνητο του «βοήθεια» στην δομή?           ΝΑΙ    ΟΧΙ
    ·       Εάν ΟΧΙ αναφέρεται τον λόγο……………………....................
    …………………………………………………………………………………………………………………………………………………….
    ·       Γίνεται η αναγκαία                                          
         συντήρηση του αυτοκινήτου?                         ΝΑΙ     ΟΧΙ 
    ·       Είναι ασφαλισμένο το αυτοκίνητο?               ΝΑΙ     ΟΧΙ
    ·       Τηρούνται οι κανόνες υγιεινής?                    ΝΑΙ      ΟΧΙ
    ·       Παρέχεται οδηγός από τον Δήμο?                ΝΑΙ      ΟΧΙ
    α)  Εάν ΟΧΙ ποιος οδηγεί το αυτοκίνητο?.....................................
    ………………………………………………………………………
    ·       Γίνεται χρήση του αυτοκινήτου                      ΝΑΙ    ΟΧΙ
    αποκλειστικά και μόνο για τους εργαζόμενους
    του ΒΣΣ?

    6.     Παρεμβάσεις αιρετών:
    ·       Στην ένταξη περιστατικών?                            ΝΑΙ     ΟΧΙ
    ·        Στην απασχόληση των εργαζομένων
    ·        του «Βοήθεια» σε αλλότρια καθήκοντα?       ΝΑΙ     ΟΧΙ

    ·       Κάτι άλλο-περιγραφή……………………………………….....
    ………………………………………………………………………

    7.    Μισθοδοσία
    ·       Κάθε δεκαπενθήμερο                                         ΝΑΙ   ΟΧΙ
    ·       Κάθε μήνα                                                          ΝΑΙ ΟΧΙ
    ·       Χρονικό διάστημα καθυστέρησης-περιγραφή……………….
    ………………………………………………………………………

    8.    Περιγραφή  άλλου προβλήματος που δεν έχει γίνει ερώτημα…………
     ……………………….................................................................................
    ……………………………………………………………………………….………………………………………………………………………………..………………………………………………………………………………..………………………………………………………………………………..



    Αποστολή Ερωτηματολογίου το αργότερο έως  15 Οκτωβρίου 2013 στα παρακάτω:
    Fax:2132049006