Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

 Την Τρίτη 3/9/2013  θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του Πανελλήνιου συντονιστικού των ΒΣΣ  Η ώρα προσέλευσης των μελών κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας,ορίστηκε στις 9:00- 9:30 πμ. Θα ακολουθήσει συνάντηση των σωματείων με αρμόδιους του υπουργείου εργασίας και εσωτερικών.
Καλή αντάμωση!!!!!!!!!!!!!!

Οι "Κοινωνικοί Λειτουργοί ΕΝ τάξη"

ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ  - ΣΚΛΕ




Οι "Κοινωνικοί Λειτουργοί ΕΝ τάξη" είναι Πρωτοβουλία Κοινωνικών Λειτουργών από την Πάτρα που μπαίνουν στις τάξεις των μαθητών, με σκοπό να γίνουν αυριανοί ώριμοι ενήλικες. Ζητούν εθελοντές Κοινωνικούς Λειτουργούς, για αρχή στην πόλη της Πάτρας, που να έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους για το σχέδιο δράσης με θέμα: "ΑΣΦΑΛΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ". Περισσότερες πληροφορίες στην σελίδα τους στο facebook αλλά και στο blog τους.
Μπαίνουμε στις τάξεις των μαθητών , με σκοπό να γίνουν αυριανοί ώριμοι ενήλικες.

Σε καραντίνα η Γλυφάδα

Σε καραντίνα η Γλυφάδα εξαιτίας του ιού του Δυτικού Νείλου

    Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2013
Σε καραντίνα η Γλυφάδα εξαιτίας του ιού του Δυτικού Νείλου.. 
Σύμφωνα με την επιδημιολογική έκθεση του Κέντρου Ελέγχου Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), άλλοι 14 άνθρωποι εκδήλωσαν τη λοίμωξη του ιού του Δυτικού Νείλου την τελευταία εβδομάδα, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των ασθενών σε 49.


Από αυτούς δέκα ασθενείς νοσηλεύονται σε νοσοκομεία με επιπλοκές από τη λοίμωξη, τρεις εκ των οποίων βρίσκονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Παράλληλα, άλλες τρεις περιοχές της χώρας μπήκαν στη λίστα με τις περιοχές υψηλού κινδύνου, λόγω της μεγάλης κυκλοφορίας μολυσμένων κουνουπιών.

Πρόκειται για την Κέρκυρα και την Ηλεία, όπου καταγράφηκαν την προηγούμενη εβδομάδα για πρώτη φορά κρούσματα της λοίμωξης σε ανθρώπους, αλλά και τη Γλυφάδα στην Αττική, που κρίθηκε περιοχής υψηλής μετάδοσης.

Από την αρχή του περασμένου Ιουλίου, όταν και καταγράφηκε το πρώτο κρούσμα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου έχουν διαγνωστεί 49 κρούσματα, στα οποία συμπεριλαμβάνεται ένας θάνατος -αφορούσε 81χρονο με καρδιαγγειακά προβλήματα, ο οποίος εκδήλωσε εγκεφαλίτιδα μετά τη μόλυνσή του με τον ιό.

Όπως προκύπτει από την έκθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ από τους 49 ασθενείς, οι 28 παρουσίασαν εκδηλώσεις από το κεντρικό νευρικό σύστημα (εγκεφαλίτιδα ι/και μηνιγγίτιδα /και οξεία χαλαρή παράλυση) και οι 21 είχαν ήπιες εκδηλώσεις (εμπύρετο νόσημα).
πηγή:Notia.

ΠΟΕ-ΟΤΑ

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΕ ΟΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Να ολοκληρωθεί από όλους τους Ο.Τ.Α. η σύνταξη των Οργανισμών Εσωτερικής Υπηρεσίας (Ο.Ε.Υ.) με πρόβλεψη και των αρμοδιοτήτων του Ν. 3852/2010 (Καλλικράτης). Υπήρχε καταληκτική ημερομηνία (Ιούνιος 2011).
2.    Καταγραφή έως το τέλος Οκτωβρίου 2013 των αναγκών σε προσωπικό των Ο.Τ.Α. Α’ Βαθμού.
3.    Λέμε ΟΧΙ στην αξιολόγηση Οργανικών Μονάδων και Ανθρώπινου Δυναμικού που μόνο στόχο έχει να δικαιολογήσει την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων στο πλαίσιο των μνημονιακών επιταγών. Λέμε ΝΑΙ στην πραγματική-ουσιαστική καταγραφή αναγκών και προσωπικού στην κατεύθυνση της καλύτερης εξυπηρέτησης των πολιτών. Λαμβάνοντας υπόψη τις αρμοδιότητες (130) που θα έπρεπε να μεταφερθούν με τον Ν.3852/2010 στις αρχές του 2013 (Καλλικράτης) αλλά και τον αριθμό του ανθρώπινου δυναμικού σε βάθος πενταετίας (συνταξιοδοτήσεις κ.λπ.).
4.    Αν με βάση τα παραπάνω προκύψει ότι υπάρχει πλεονάζον προσωπικό σε Ο.Τ.Α. τότε μπορεί να υπάρξει μετακίνηση εντός του ίδιου Ο.Τ.Α. ή σε άλλους όμορους, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και προγενέστερη εμπειρία.
Όμως είναι ξεκάθαρο ότι όλη η διαδικασία που μέχρι στιγμής μόνο επικοινωνιακά προωθείται είναι προσχηματική και δεν γίνεται για την καλύτερη οργάνωση και τη βελτίωση της λειτουργίας των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προς όφελος του πολίτη. Χρησιμοποιείται ως ένα ακόμη επικοινωνιακό «πυροτέχνημα» από τη δικομματική κυβέρνηση, με μοναδικό σκοπό την υλοποίηση των δεσμεύσεών τους προς την τρόικα για απολύσεις προσωπικού και περιορισμό των υπηρεσιών του Δημοσίου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και αφετέρου για την κατάργηση βασικών κοινωνικών αγαθών (Υγεία, Παιδεία, Κοινωνική Ασφάλιση κ.λπ.). Πολιτική που δεν έχει καμία σχέση με το συμφέρον των πολιτών και της κοινωνίας.
Και αυτό θα συμβεί την ίδια στιγμή που προετοιμάζουν την πρόσληψη μέσω των προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας και τις «φιλόδοξες» Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.) χιλιάδων εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, προκειμένου να καλύψουν τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού σε υπηρεσίες που έχουν να κάνουν κυρίως  με την καθημερινή εξυπηρέτηση των πολιτών.
Τελικά είναι άξιο απορίας!!! Αν πλεονάζει (σύμφωνα με τους πιο κακόπιστους) προσωπικό στην Τοπική Αυτοδιοίκηση προς τι η ανάγκη χιλιάδων προσλήψεων τέτοιου τύπου και μάλιστα σε θέσεις που εξυπηρετούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
ΠΗΓΗ:My TA.gr

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

κατάρρευση του κράτους πρόνοιας στην κοινωνία.

Διαβάστε άρθρο του Χ. Πουλόπουλου (συμμετοχή στις ΓΝΩΜΕΣ  του NEWS247)  για τη σημερινή κατάσταση στο χώρο της κοινωνικής φροντίδας  και τις επιπτώσεις από την κατάρρευση του κράτους πρόνοιας στην κοινωνία.
Παρά τις  περιορισμένες δημοσιονομικές δυνατότητες  της χώρας, η κοινωνική φροντίδα είναι ένας κρίσιμος  τομέας,  που μπορεί να διασφαλίσει σε κάποιο βαθμό την κοινωνική συνοχή στην περίοδο της κρίσης.  Στόχος της είναι να υποστηρίξει άτομα που βρίσκονται σε κίνδυνο ή ανάγκη, για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν,  βρίσκοντας μια νέα ισορροπία στη ζωή τους.
Ωστόσο, την ίδια στιγμή που  η πλειονότητα  των πολιτών έχει μπει στο στόχαστρο της κρίσης και της ένδειας,  τα προβλήματα των κοινωνικά ευπαθών ομάδων οξύνονται και αμφισβητούνται τα δικαιώματά τους, ενώ πλήττονται  οι κοινωνικές υπηρεσίες και οι άνθρωποι  που τις στελεχώνουν. Η αποσάθρωση της κοινωνικής φροντίδας  γίνεται αισθητή τόσο στο χώρο παροχής υπηρεσιών όσο και στο χώρο της εκπαίδευσης.
Πρόσφατα, δύο πανεπιστημιακά τμήματα Κοινωνικής Εργασίας  διαλύθηκαν  χωρίς αξιολόγηση, καταργήθηκε ο Τομέας – Υγείας Πρόνοιας στην Τεχνική Εκπαίδευση, ενώ καθημερινά κλείνουν κοινωνικές υπηρεσίες  και κοινωνικοί λειτουργοί από διάφορους οργανισμούς απολύονται, τίθενται σε διαθεσιμότητα και μετατρέπονται σε εξυπηρετούμενους, αναζητώντας μια θέση εργασίας ή υπογράφοντας συμβάσεις κάτω από τα όρια της φτώχειας, προκειμένου να εργαστούν σε ασταθείς δομές κοινωνικής φροντίδας με αβέβαιο μέλλον. Άλλα   παραδείγματα,  η πρόθεση της κυβέρνηση να εντάξει στο πρόγραμμα κινητικότητας  τους κοινωνικούς λειτουργούς που υπηρετούν στο ΙΚΑ και το κλείσιμο  υπηρεσιών που παρέχουν τα δημόσια ψυχιατρεία.  Οι φτωχοί πλέον καλούνται να βοηθήσουν τους φτωχότερους σε συνθήκες αβεβαιότητας και απειλής. Είναι φανερό ότι  η οικονομική κρίση έχει βάλει  στο στόχαστρο και  το κράτος πρόνοιας, συρρικνώνοντας τις υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας, οι οποίες θα έπρεπε, αντιθέτως, να ενισχυθούν την περίοδο αυτήν.
Η σταδιακή παρακμή του κράτους πρόνοιας θυμίζει μια θατσερικού τύπου πολιτική, η οποία χαρακτηρίζεται από έμφαση στην αυτό-ρύθμιση της αγοράς και περικοπές δαπανών για την υγεία και την πρόνοια. Από ευθύνη του κράτους η  παροχή κοινωνικής φροντίδας σταδιακά μετατρέπεται σε ευθύνη του πολίτη.  Ο καθένας θα τα βγάζει πέρα πλέον μόνος του ή μπορεί να ζητήσει  ελεημοσύνη από την εκκλησία ή από κάποια πλούσια φιλάνθρωπη κυρία , όπως γινόταν τους προηγούμενους αιώνες. Το success story και το grecovery  δεν ξέρουμε αν θα έρθουν, αλλά  είναι σίγουρες οι στρατιές ανέργων και τα θύματα μιας άγριας  οικονομικής πολιτικής  λιτότητας που παραμένουν αβοήθητα.
Όταν -με πρόσχημα πάντα τη δημοσιονομική εξυγίανση- συνεχώς περικόπτονται οι κοινωνικές δαπάνες,  βαθαίνουν ακόμη περισσότερο οι κοινωνικές ανισότητες.  Οι ήδη  περιορισμένοι πόροι που διαθέτονταν στην κοινωνική φροντίδα συνεχίζουν να μειώνονται , την στιγμή που οι ανάγκες στον τομέα αυτόν συνεχώς αυξάνονται, διαλύοντας  δεδομένα και πρακτικές  κοινωνικής φροντίδας πολλών χρόνων. Το αποτέλεσμα είναι η δημιουργία μιας εκρηκτικής κατάστασης, καθώς οι λειτουργοί στο χώρο της υγείας και της πρόνοιας καλούνται να ανταποκριθούν στα αυξημένα κοινωνικά αιτήματα με μειωμένους πόρους.
Η πίεση μετατρέπεται σε αποδιοργάνωση  με τα πειράματα για την εφεδρεία, τις απολύσεις,  τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις φορέων, που στοχεύουν στη μείωση του αριθμού των εργαζομένων στην υγεία και την πρόνοια.  Οι αυθαίρετες περικοπές και μειώσεις, χωρίς ουσιαστική αξιολόγηση του παρεχόμενου έργου και των κοινωνικών αναγκών που καλύπτουν, στην πραγματικότητα αυξάνουν το δημοσιονομικό κόστος, γιατί χωρίς επαρκείς υπηρεσίες τα κοινωνικά προβλήματα επιδεινώνονται με αποτέλεσμα να παρατηρούνται αρνητικές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία, στην κοινωνική φροντίδα και στη δημόσια ασφάλεια.
 Αν αυτά αποτελούν μεταρρυθμίσεις σε μια περίοδο έντονης κοινωνικής και ανθρωπιστικής κρίσης, τότε βαδίζουμε σε λάθος δρόμο. Οι άνθρωποι που βρίσκονται σε κίνδυνο ή έχουν ανάγκη,  όταν θα βρουν τις πόρτες των κοινωνικών υπηρεσιών κλειστές, καλό είναι να γνωρίζουν ότι δεν τους πρόδωσαν οι εργαζόμενοι , αλλά μια ανελέητη πολιτική λιτότητας που έχει ως θύματα και τους ίδιους.
* Ο Χαράλαμπος Πουλόπουλος  είναι διδάκτωρ Κοινωνικών Επιστημών, διευθυντής του Κέντρου Θεραπείας  Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ). Είναι  πρόεδρος της επιστημονικής και  συμβουλευτικής επιτροπής της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Θεραπευτικών Κοινοτήτων (W.F.T.C.) και αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της  Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Θεραπευτικών Κοινοτήτων (E.F.T.C).

Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

ΚΕΔΕ


ΚΕΔΕ
Θεσμοθέτηση των εθελούσιων ενδοδημοτικών και διαδημοτικών μετατάξεων των δημοτικών υπαλλήλων, με ταυτόχρονη απλούστευση των σχετικών διαδικασίων, ένα σχέδιο που, όπως είχε αποκαλύψει η aftodioikisi.gr, είχε προετοιμάσει ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης, ζητά η ΚΕΔΕ προκειμένου να προχωρήσει η αξιολόγηση των δομών των δήμων.
Όπως τονίστηκε κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του δ.σ. της ΚΕΔΕ, με αυτό τον τρόπο «απαντά στις κυβερνητικές πιέσεις για ανεύρεση στην τοπική αυτοδιοίκηση επιπλέον εργαζομένων που θα μπουν στη δεξαμενή της διαθεσιμότητας.»
Σύμφωνα με την ΚΕΔΕ, με βάση το ισχύον θεσμικό πλαίσιο απαιτείται πάνω από ένας χρόνος προκειμένου να ολοκληρωθεί μια μετάταξη! Το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ  προτείνει στα συναρμόδια υπουργεία νομοθετική ρύθμιση με βάση την οποία ο χρόνος που απαιτείται για την ολοκλήρωση μιας μετάταξης μπορεί να μειωθεί στο ελάχιστο.
Απίθανο να το δεχθεί η τρόικα
Ωστόσο, όπως απαοδείχθηκε και στην περίπτωση των καθηγητών που μετατάσσονται από την β’  βάθμια στην α΄βάθμια εκπαίδευση είναι απίθανο οι εκπρόσωποι της τρόικας να προσμετρήσουν τόσο, κυρίως, τις ενδοδημοτικές όσο και τις διαδημοτικές μετατάξεις στη διαθεσιμότητα του Δεκεμβρίου. Αυτό σημαίνει ότι, σε μία τέτοια περίπτωση, η κυβέρνηση θα έχει κάνει μια τρύπα στο νερό.
Μετά την  ΠΟΕ-ΟΤΑ, διαμαρτυρία για τα κριτήρια Μητσοτάκη και από την ΚΕΔΕ
Επίσης το δ.σ. της ΚΕΔΕ, μετά την ΠΟΕ-ΟΤΑ,  εκφράζει με τη σειρά του την έντονη διαμαρτυρία του σε σχέση με την Υπουργική Απόφαση που αναφέρεται στα κριτήρια και στη μοριοδότηση υπαλλήλων στα πλαίσια της κινητικότητας -διαθεσιμότητας.
Όπως ειπώθηκε στη σημερινή συνεδρίαση, χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν υπάλληλοι με υψηλά προσόντα που προσλήφθηκαν με αδιάβλητες διαδικασίες πριν από το 1994, όταν και θεσμοθετήθηκε το ΑΣΕΠ, και έχουν μπει σε διαθεσιμότητα. Οι υπάλληλοι αυτοί με βάση την προβλεπόμενη μοριοδότηση υπολείπονται κατά πολύ υπάλληλων που προσλήφθηκαν μετά το 1994. Η πρόταση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ είναι οι υπάλληλοι αυτοί, εξαιρετικά χρήσιμοι για τη λειτουργία των δήμων, να πριμοδοτηθούν σύμφωνα με την αρχή της ισότητας με επιπλέον 25 μόρια.
 ΠΗΓΗ:aftodioikisi.gr

Δείχνει σαν να μην αγαπάτε τον εαυτό σας?-

Δείχνει σαν να μην αγαπάτε τον εαυτό σας?-

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν πολλές θεωρητικές γνώσεις γύρω από την φροντίδα του εαυτού τους, τοποθετούνται εύκολα πάνω στην παραπάνω ερώτηση αλλά…
Αυτό το περίφημο «αλλά» , καταλήγει να ακυρώνει όλες τις ωραίες περί του θέματος ιδέες. Συχνά αρκετά άτομα κάνουν ακριβώς το αντίθετο για τον εαυτό τους, ενώ φροντίζουν πλουσιοπάροχα αγαπημένα πρόσωπα, συγγενείς και φίλους. Δεν κρατούν δηλαδή καθόλου ενέργεια, χρόνο και χώρο για τους ίδιους, δεν έχουν δικά τους ενδιαφέροντα ούτε κίνητρα για μια όμορφη προσωπική ζωή.
Κοινωνικά σχόλια, όπως το «φροντίζει τον εαυτό του» συνοδεύονται συνήθως με απορριπτικά και περιφρονητικά επίθετα, επειδή η φροντίδα του εαυτού ταυτίζεται με τον εγωκεντρισμό.
Αρκετοί άνθρωποι και περισσότερο οι γυναίκες, αντιμετωπίζουν αυτή την αρνητική επισήμανση με ανάμεικτα συναισθήματα, αποτέλεσμα της σύγχισης που επικρατεί γύρω από την αγάπη του εαυτού. Η αλήθεια είναι ότι η αγάπη, η φροντίδα, η αυτοθυσία προς τους άλλους επιβραβεύεται κοινωνικά, αποτελεί κατ΄εξοχήν μέρος της κοριτσίστικης ανατροφής που επιβάλλει το κορίτσι να μαθαίνει καλά τον ρόλο του ως μάνα και σύζυγος.Υπάρχει λοιπόν μια αμφιθυμία μεταξύ της φροντίδας του εαυτού και της φροντίδας των άλλων, η αυτοθυσία και η υποχώρηση θεωρείται απαραίτητο συστατικό μιας σχέσης, σημάδι αγάπης που ο άλλος θα εκτιμήσει. Ομως μήπως η θυσία της ατομικής φροντίδας είναι ένα σημάδι φόβου απόρριψης και μια προσπάθεια κυριαρχίας μέσω μιας ολοκληρωτικής ταύτισης με ένα άλλο πρόσωπο; Μήπως εκεί βρίσκεται ο εγωισμός και όχι στην φροντίδα του εαυτού;
Ο φόβος για το τίμημα να είσαι ο εαυτός σου
Αν στην κοινωνία μας επικρατεί η αντίληψη ότι «η αγάπη θέλει θυσίες» , «πρέπει να υποχωρείς» « έχει περισσότερη ανάγκη αγάπης από μένα», καταλαβαίνουμε ότι είναι πολύ δύσκολο να είναι κάποιος φροντιστής του εαυτού του, εφόσον έχει αναλάβει εξολοκλήρου την ψυχική και πνευματική ευημερία των άλλων και εστιάζεται στις ανάγκες τους. Ετσι δυσκολεύεται να ξεφύγει από μια σκλαβωμένη συμπεριφορά ενώ αγανακτεί βουβά.
Χρειάζεται να γνωρίζουμε ότι:
ουσιαστικά δεν υπάρχει διαχωρισμός μεταξύ της αγάπης του εαυτού και του άλλου.
η αγάπη του εαυτού είναι κυρίαρχη προϋπόθεση της ικανότητας να αγαπάμε τους άλλους.
η κατάργηση των ορίων σηματοδοτεί και την αποδιοργάνωση της ψυχικής τάξης.
χρειάζεται να τηρείται το μέτρο και η ισορροπία της προσφοράς προς τους άλλους, στο πάρε δώσε της φροντίδας, ποσοτικά και ποιοτικά.
ο εαυτός μας απαιτεί τον ίδιο με τους άλλους σεβασμό, το ίδιο ενδιαφέρον, για να γνωρίσουμε την μοναδικότητά μας και την μοναδικότητα του άλλου. Κάθε εναντίωση σ΄αυτό μας υπενθυμίζεται με διάφορους τρόπους,π.χ ψυχοσωματικές ασθένειες, θλίψη, επιθετικότητα, ξεσπάσματα, ανησυχία κλπ.
χρειάζεται, επίσης, να αναγνωρίσουμε το « κρίσιμο σημείο»-διαφορετικό για κάθε άνθρωπο- που η ζυγαριά θα γύρει σε βάρος της ψυχικής μας αντοχής και ισορροπίας, το σημείο εκείνο που ο εαυτός δέχεται ρωγμές στον πυρήνα της ύπαρξής του.
 Μαρία Λασσιθιωτάκη | Αδειούχος Ψυχολόγος
ΠΗΓΗ: Ψυχολογικός φάρος

ΠΟΕ ΟΤΑ ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΩΝ Δ.Σ.

                                                                        
ΠΟΕ ΟΤΑ
                                                                   

                                              Αθήνα, 26 Αυγούστου 2013
                                                                                                                                                                            
                                               Αριθμ. Πρωτ.: 823





ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΩΝ Δ.Σ.
ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ-ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
ΠΕΜΠΤΗ 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013 – 10.00 π.μ.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας αποφάσισε την πραγματοποίηση ΣΥΣΚΕΨΗΣ των Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων-Μελών της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στην Περιφέρεια Αττικής.
Η ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ θα πραγματοποιηθεί την ΠΕΜΠΤΗ 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013, στις 10.00 το πρωί, στα γραφεία της Ομοσπονδίας (Καρόλου 24 – Πλατεία Καραϊσκάκη – Αθήνα – 3ος Όροφος).
Αντικείμενο της ΠΑΝΑΤΤΙΚΗΣ ΣΥΣΚΕΨΗΣ είναι ο προγραμματισμός δράσης των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση το επόμενο χρονικό διάστημα για την αποτροπή της λεηλασίας του εισοδήματός μας, της διάλυσης των υπηρεσιών, τις απολύσεις εργαζομένων και τις κατασχέσεις των σπιτιών μας.
Τα Διοικητικά Συμβούλια καλούνται για τη μαζική συμμετοχή τους και την αγωνιστική προετοιμασία του κλάδου μπροστά στη νέα επίθεση που προετοιμάζουν η δικομματική κυβέρνηση και η τρόικα στους εργαζόμενους στο Δημόσιο και ιδιαίτερα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. δηλώνει αποφασισμένη μαζί με τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά και τους υπόλοιπους στο Δημόσιο να αντιδράσει ώστε να μην τους επιτρέψουμε να μας οδηγήσουν ΟΛΟΥΣ στον «ξαφνικό θάνατο» και τις υπηρεσίες των Δήμων στη διάλυση ή στην εκχώρηση τους στα μεγάλα επιχειρηματικά-εργολαβικά συμφέροντα. Θα ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ για να ανατρέψουμε τις πολιτικές των μνημονίων και της τρόικας. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να τους αφήσουμε άλλο να μας εξαθλιώνουν, να μας απολύουν… αλλά να μας πάρουν και τα σπίτια. Το μέλλον το δικό  μας και των παιδιών μας εξαρτάται ΜΟΝΟ από το δικό μας αγώνα.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

       Ο Πρόεδρος                                  Γεν. Γραμματέας


Θέμης Μπαλασόπουλος                     Γιάννης Τσούνης

Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

Διαθεσιμότητα Νο2 το 2014

Διαθεσιμότητα Νο2 το 2014

Προτού ολοκληρωθεί η πρώτη φάση της «κινητικότητας», η κυβέρνηση προαναγγέλλει νέα απογραφή στο Δημόσιο και ακόμη 12.500 υποψήφιους ανέργους μετά τον Δεκέμβριο, καταργώντας θέσεις ή ολόκληρα ΝΠΙΔ, δημοτικές επιχειρήσεις και μη εισηγμένες ΔΕΚΟ
Πριν καλά καλά ολοκληρωθεί η πρώτη φάση της διαθεσιμότητας, με 12.500 υπαλλήλους να εμφανίζονται σαν υπεράριθμοι, οι οποίοι θα οδηγηθούν σε διαθεσιμότητα μετά τις 23 Σεπτεμβρίου, η κυβέρνηση προλειαίνει το έδαφος, ανοίγοντας την πόρτα της εξόδου για άλλους 12.500 αορίστου χρόνου υπαλλήλους, που θα βγουν -κατ' απαίτηση της τρόικας- σε διαθεσιμότητα μετά τον Δεκέμβριο.
«Σήμερα οι περισσότεροι δήμοι υπολειτουργούν και η περαιτέρω μείωση του προσωπικού τους θα οδηγήσει σε αδυναμία προσφερόμενων υπηρεσιών σε δημότες, αρκετές από τις οποίες είναι και ανταποδοτικές», τονίζουν οι δήμαρχοι«Σήμερα οι περισσότεροι δήμοι υπολειτουργούν και η περαιτέρω μείωση του προσωπικού τους θα οδηγήσει σε αδυναμία προσφερόμενων υπηρεσιών σε δημότες, αρκετές από τις οποίες είναι και ανταποδοτικές», τονίζουν οι δήμαρχοιΕνα σημαντικό μέρος από αυτούς, όπως φανερώνουν οι προετοιμασίες της κυβέρνησης, θα προέρχεται από καταργήσεις θέσεων ή ολόκληρων Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου, δημοτικών επιχειρήσεων και δημόσιων επιχειρήσεων και οργανισμών, που δεν είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο. Για το λόγο αυτό έχει ζητήσει να επισπευσθούν οι διαδικασίες για την απογραφή θέσεων και προσωπικού σε όλα τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, τις δημοτικές επιχειρήσεις και τις ΔΕΚΟ, που κανονικά λήγει στο τέλος Αυγούστου.
Η εγκύκλιος
Σύμφωνα με την εγκύκλιο που απέστειλε πριν από λίγες ημέρες ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε όλα τα ΝΠΙΔ, τις δημοτικές επιχειρήσεις και τις μη εισηγμένες ΔΕΚΟ, οι προϊστάμενοι των συγκεκριμένων οργανισμών πρέπει να αποστείλουν έως το τέλος Αυγούστου πλήρη στοιχεία με τις θέσεις του προσωπικού, τα προσωπικά τους στοιχεία (ονοματεπώνυμο, ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, ημερομηνία γέννησης, προϋπηρεσία, χρόνο έναρξης και λήξης σύμβασης, εκπαιδευτική κατηγορία, σχέση εργασίας - δηλαδή αν είναι αορίστου χρόνου ή ορισμένου χρόνου και έργου, εάν συμμετέχουν σε συγχρηματοδοτούμενα κοινοτικά προγράμματα, ειδικότητα κ.λπ.), αλλά και το προσωπικό που είναι αποσπασμένο στην υπηρεσία από άλλους φορείς.
Ο σχεδιασμός προβλέπει ότι ένα σημαντικό μέρος από τους 12.500 υπαλλήλους που θα υπαχθούν σε διαθεσιμότητα από το τέλος Δεκέμβριου θα προέρχεται από τα 125 ΝΠΙΔ τα οποία αποτελούν εποπτευόμενα νομικά πρόσωπα διαφόρων υπουργείων, από 1.100 δημοτικές επιχειρήσεις και από 50 ΔΕΚΟ, οι οποίες δεν είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο. Τα συγκεκριμένα νομικά πρόσωπα δεν είχαν υπαχθεί μέχρι σήμερα στην απογραφή προσωπικού του δημόσιου τομέα, η οποία ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2010 και επικαιροποιήθηκε τον περασμένο Ιούλιο.
Ειδικότερα, στις 1.100 δημοτικές επιχειρήσεις εκτιμάται ότι απασχολούνται 7.000-8.000 υπάλληλοι, εκ των οποίων μόλις 1.000-1.500 με σύμβαση αορίστου χρόνου, ενώ οι υπόλοιποι είναι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου ή έργου, που απασχολούνται κυρίως σε κοινωφελείς επιχειρήσεις ή σε επιχειρήσεις ύδρευσης και αποχέτευσης. Οι 1.100 δημοτικές επιχειρήσεις αποτελούν σε ποσοστό 54% ΝΠΙΔ και σε ποσοστό 46% ΝΠΔΔ και προέκυψαν μετά τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις 4.700 δημοτικών επιχειρήσεων που λειτουργούσαν πριν από τον «Καλλικράτη». Οι περισσότερες είναι επιχειρήσεις ύδρευσης και αποχέτευσης, οι υπόλοιπες κοινωφελείς, ενώ λειτουργούν και ορισμένες για την αξιοποίηση της ακίνητης δημοτικής περιουσίας.
Με βάση τον «Καλλικράτη», σήμερα κάθε δήμος μπορεί να διαθέτει μόνο δύο δημοτικές επιχειρήσεις. Σύμφωνα με τον πολυνόμο του υπουργείου Οικονομικών, που ισχύει εδώ και λίγους μήνες, σε περίπτωση κατάργησης θέσεων σε ΝΠΙΔ προβλέπεται καταγγελία της σύμβασης εργασίας των υπαλλήλων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου. Ο μεγαλύτερος αριθμός του προσωπικού τους απασχολείται κυρίως σε κοινωφελείς δημοτικές επιχειρήσεις, που έχουν δραστηριότητα την ανάπτυξη και τον πολιτισμό ανά δημοτικό διαμέρισμα.
Κοινωνικό έργο
Ιδιαίτερη δραστηριότητα επιδεικνύουν παράλληλα στον τομέα της κοινωνικής προσφοράς των δημοτών, συμβάλλοντας με το προσωπικό τους σε διάφορα προγράμματα, όπως «Βοήθεια στο σπίτι», «Κέντρα ημερήσιας φροντίδας ηλικιωμένων», βρεφονηπιακούς σταθμούς, ενώ ελάχιστες είναι οι δημοτικές επιχειρήσεις που κάτω από τη σκέπη τους λειτουργούν ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί σταθμοί, δημοτικά και περιφερειακά θέατρα.
Ο αριθμός του προσωπικού στις δημοτικές επιχειρήσεις έχει μειωθεί γιατί, εκτός των άλλων, αρκετοί δήμοι, μετά τον «Καλλικράτη», που προέβλεπε την κατάργηση και συγχώνευση χιλιάδων δημοτικών επιχειρήσεων, προχώρησαν με βάση τη νομοθεσία στη μεταφορά, με μετάταξη, σημαντικού αριθμού υπαλλήλων τους σε κεντρικές υπηρεσίες των δήμων.
Αντιδράσεις
Η ενέργεια της κυβέρνησης να ζητήσει απογραφή του προσωπικού τους, σε συνδυασμό με την πιλοτική αξιολόγηση των δομών (υπηρεσιών) σε 13 δήμους και 2 περιφερειακές διοικήσεις, έχει ανάψει φωτιές σε δημάρχους και περιφερειάρχες που προειδοποιούν, σε περίπτωση ένταξης στη διαθεσιμότητα υπαλλήλων τους, για δυναμικές κινητοποιήσεις, στέλνοντας το μήνυμα ότι «σήμερα οι περισσότεροι δήμοι υπολειτουργούν και η περαιτέρω μείωση του προσωπικού τους θα οδηγήσει σε αδυναμία προσφερόμενων υπηρεσιών σε δημότες, αρκετές από τις οποίες είναι και ανταποδοτικές».
Στα 125 ΝΠΙΔ, που αποτελούν εποπτευόμενα νομικά πρόσωπα διαφόρων υπουργείων, εκτιμάται ότι απασχολούνται περίπου 10.000 υπάλληλοι, μερικές χιλιάδες εκ των οποίων είναι αορίστου χρόνου. Υπολογίζεται ότι κατά μέσο όρο σε κάθε ΝΠΙΔ απασχολούνται 20-80 άτομα και αρκετά από αυτά συστάθηκαν τα τελευταία χρόνια για την κάλυψη πελατειακών αναγκών. Ωστόσο ορισμένα από αυτά επιτελούν σημαντικό κοινωνικό έργο και η χρηματοδότησή τους προέρχεται κατά βάση από τον κρατικό προϋπολογισμό... Τυχόν κατάργηση, μάλιστα, ορισμένων εξ αυτών, πέραν της απόλυσης του προσωπικού τους, θα οδηγήσει και σε στέρηση κοινοτικών κονδυλίων, καθώς καταγίνονται με τη διαχείριση ευρωπαϊκών κοινοτικών προγραμμάτων.
Αντίστοιχα, στις 50 ΔΕΚΟ και Α.Ε. του Δημοσίου, που βρίσκονται εκτός Χρηματιστηρίου, ο αριθμός των υπαλλήλων τους εκτιμάται ότι δεν υπερβαίνει τις 4.000-5.000, οι περισσότεροι όμως εκ των οποίων είναι συμβασιούχοι αορίστου χρόνου. Πρόκειται για μικρούς σε μέγεθος οργανισμούς, που έχουν να κάνουν κυρίως με αναπτυξιακά προγράμματα, όπως οικοδόμηση σχολείων, νοσοκομείων και φυλακών, αλλά και με προγράμματα για την προστασία του περιβάλλοντος ή την παροχή τεχνογνωσίας σε αγρότες...
πηγή:enet

Απόφαση - βόμβα Στον αέρα 6.000 συμβασιούχοι!

Στον αέρα 6.000 συμβασιούχοι! Απόφαση - βόμβα

06 Αυγούστου 2013 | 22:305329 α- α+
Στον αέρα 6.000 συμβασιούχοι! Απόφαση -  βόμβα
Με απόφαση-βόμβα του υπ. Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου, χιλιάδες συμβασιούχοι, εργαζόμενοι στους ΟΤΑ και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα αναμένεται να αποχωρήσουν σύντομα από τις θέσεις τους με διαδικασίες fast track, μέτρο που το αργότερο μέχρι το τέλος του 2013 θα έχει εφαρμοστεί πλήρως.

Επί της ουσίας, το υπουργείο Δικαιοσύνης, ζητεί την άμεση εφαρμογή της απόφασης για εκκαθάριση όλων των σχετικών δικαστικών διαδικασιών.

Ειδικότερα, μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένεται να έχουν συζητηθεί όλες οι υποθέσεις συμβασιούχων του Δημοσίου και των ΟΤΑ που παραμένουν στη δουλειά τους με προσωρινές διαταγές δικαστηρίων. Οι εν λόγω υποθέσεις επρόκειτο να συζητηθούν το 2014 και το 2015.

Η σχετική απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου για την άμεση εκδίκασή τους ουσιαστικά θα οδηγήσει άμεσα εκτός Δημοσίου τους περισσότερους από τους περίπου 6.000 συμβασιούχους που συνεχίζουν να εργάζονται με προσωρινές δικαστικές αποφάσεις.

Τέλος στο σύστημα «προσωρινής παραμονής»

Με τις νέες διατάξεις του Υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου, οι οποίες θεωρούνται τομή για τις εργατικές διαφορές, ουσιαστικά δίδεται οριστικό τέλος στην παραμονή των συμβασιούχων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, μέσω προσωρινών διαταγών και ασφαλιστικών μέτρων.

Βάσει της απόφασης επιχειρείται να κλείσουν όλες οι εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου ή το αργότερο στις αρχές Νοεμβρίου.

Πρόκειται για αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων «για την προσωρινή ρύθμιση κατάστασης επί διαφορών για άκυρη απόλυση εργαζομένου με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας για την οποία έχει χορηγηθεί προσωρινή διαταγή» και αγωγές «για άκυρη απόλυση εργαζομένου με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας, η πραγματική απασχόληση του οποίου έχει ως ασφαλιστικό μέτρο».

Έτσι υποθέσεις που θα συζητούνταν το 2014 και το 2015 προσδιορίζονται πλέον για το 2013, με αποτέλεσμα μέχρι το τέλος του έτους να έχει ξεκαθαριστεί ποιοι θα παραμείνουν και ποιοι θα εγκαταλείψουν τις εργασίες τους.

Σημειώνεται ότι ο συνολικός αριθμός των συμβασιούχων που εργάζονται στο Δημόσιο με προσωρινές διαταγές, ξεπερνά τους 6.000 υπαλλήλους. Από αυτούς οι 3.500 απασχολούνται σε δήμους της χώρας.
πηγή: i paideia

Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

Ορθολογικός κανιβαλισμός

Δευτέρα, 5 Αυγούστου 2013


Ορθολογικός κανιβαλισμός

Κώστα Βαξεβάνη

Αν πιστέψουμε το γκάλοπ που δημοσίευσε πρόσφατα η εφημερίδα Το Βήμα, το 60% των Ελλήνων είναι υπέρ των απολύσεων στο δημόσιο. Το πρώτο θέμα που τίθεται είναι το ίδιο που τίθεται για κάθε δημοσκόπηση. Με ποιον τρόπο, δηλαδή, διατυπώνεται ένα ερώτημα ώστε να προκύψουν επιθυμητά αποτελέσματα. Γιατί να
γίνει κάτι τέτοιο, είναι το επόμενο ερώτημα. Η απάντηση έχει δοθεί στην ολιγόχρονη ιστορία των δημοσκοπήσεων: Αν εμφανιστεί μια θέση ως άποψη της κοινωνίας, μπορεί στ’ αλήθεια να γίνει άποψη της κοινωνίας. Το φημολογούμενο ως αποτέλεσμα μπορεί να γίνει αποτέλεσμα.
Η φήμη, για παράδειγμα, πως χιλιάδες άνθρωποι συρρέουν στο Σύνταγμα για να δουν κάτι πρωτοφανές που συμβαίνει είναι πιθανόν να οδηγήσει χιλιάδες στο Σύνταγμα να αναζητήσουν το πρωτοφανές που δεν υπάρχει και που δεν συμβαίνει. Στην εποχή της μιντιακής δημοκρατίας, η πληροφορία και κατ’ επέκταση το γκάλοπ μπορεί να μην είναι καταγραφή, αλλά επιθυμία. Όσο για το επιχείρημα πως οι εταιρίες δημοσκοπήσεων ελέγχονται για την ακρίβειά τους, αποδείχτηκε τραγικά αδύναμο όσες φορές χρειάστηκε να συγκριθεί άμεσα η πραγματικότητα με τη δημοσκόπηση, όπως σε εκλογές. Δεν αμφισβητώ τα επιστημονικά εργαλεία και τις απεικονίσεις μιας δημοσκόπησης, αλλά αμφισβητώ τις προθέσεις κάποιων από αυτούς που τις κάνουν.
Η δημοσκόπηση που εμφανίζει την ελληνική κοινωνία να ανακουφίζεται με τις απολύσεις στο δημόσιο δημιουργεί στη συνέχεια ένα κλίμα, το οποίο πολιτικά κάποια στιγμή θα εκφραστεί με ένα ενδεχομένως προεκλογικό δίλημμα. Για παράδειγμα: «Θέλετε να προχωρήσουμε σε μεταρρυθμίσεις στο δημόσιο για να τελειώνουμε με τους τεμπέληδες; Αν ναι, δώστε μου την εντολή να το κάνω μετά τις εκλογές». Δηλαδή ο λαγός των δημοσκοπήσεων τρέχει μέσα στο δάσος των απόψεων στην ελληνική κοινωνία, δείχνοντας πού πρέπει να πέσουν οι πυροβολισμοί.
Ανεξάρτητα από τα ποσοστά (αληθινά ή όχι) που καταγράφει η δημοσκόπηση, υπάρχει μια πραγματικότητα. Τμήμα της κοινής γνώμης πιστεύει πως απαιτείται να απολυθούν δημόσιοι υπάλληλοι. Θεωρούνται συλλήβδην οι φορείς του παρασιτισμού και της τεμπελιάς. Παιδιά του πελατειακού κράτους και της κομματικής φαιδρότητας. Καταρχάς, αν η φαιδρότητα, το ρουσφέτι και η αναξιοκρατία ήταν στο στόχαστρο των κυβερνώντων, θα είχαν αυτοπυροβοληθεί. Οι ίδιοι τα δημιούργησαν, τα συντήρησαν και τα χρησιμοποίησαν. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως οι ανέντιμοι και αναξιόπιστοι δεν μπορούν να γίνουν αυτόματα το αντίθετο.
Η αναδιάρθρωση, ο εκσυγχρονισμός, το νοικοκύρεμα, ή όπως αλλιώς θέλετε να το πείτε, του ελληνικού δημοσίου είναι μια αναγκαιότητα την οποία δεν μπορούν να καλύψουν οι κυβερνώντες. Όχι μόνο γιατί, όπως αποκαλύπτεται κάθε μέρα, ζουν και λειτουργούν με το ρουσφέτι, αλλά γιατί δεν θέλουν καμία καλή λειτουργία του δημοσίου. Θέλουν το δημόσιο να υπολειτουργεί για να ευνοούνται τα συμφέροντα που τους εκλέγουν. Ιδιωτικά νοσοκομεία, σχολεία, τηλεφωνία, ενέργεια, ό,τι και αν είναι αυτό που αναπτύσσεται στον αντίποδα του κοινωνικού κράτους. Αυτό που εμφανίζεται ως ορθολογισμός είναι ένας ορθολογιστικός κανιβαλισμός. Η βάση της λογικής του είναι πως, αφού την κρίση την πληρώνει ο ιδιωτικός τομέας με απολύσεις, πρέπει να την πληρώσει με απολύσεις και ο δημόσιος. Αυτή η δικαιοσύνη της αγριότητας, η ισοτιμία της εξαθλίωσης, πρέπει να φυτρώσει στην κοινωνία για να κάνουν ό,τι θέλουν να κάνουν. Αυτοί που κάποτε φύλαγαν κατουρημένες ποδιές για μια θέση στο δημόσιο ανακάλυψαν την ανάγκη της δολοφονικής ισοτιμίας, που σκοτώνει ανθρώπους.
Με βάση την επέκταση της λογικής του ορθολογικού κανιβαλισμού, αν σε μια τράπεζα γίνει ληστεία με θύματα, πρέπει να γίνει ληστεία με θύματα και σε άλλες τράπεζες, για να επέλθει μια κάποιου είδους ισότητα. Αρνούνται να απαντήσουν πού περισσεύουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, σε ποιες υπηρεσίες και γιατί, ώστε να γίνουν οι απολύσεις. Απλώς θέλουν να τρέξει από παντού αίμα. Αυτός ο κανιβαλισμός απευθύνεται στο ένστικτο και χρησιμοποιεί ως δικαιοσύνη τη συλλογική τιμωρία. Χρησιμοποιεί την πίκρα του αδικημένου όχι για να τον στρέψει στην ανατροπή της αδικίας, αλλά στο να απαιτήσει την αδικία απέναντι και στους άλλους. Στην εξίσωση της εξαθλίωσης. Και όταν θα ψοφήσει και η κατσίκα του γείτονα, η Ελλάδα θα είναι ένα νεκροταφείο, με την ισότητα που έχουν συνήθως τα νεκροταφεία.
Έτσι διαμορφώνονται τα «χρήσιμα» διλήμματα: «Προτιμάς να απολυθεί ο φύλακας του σχολείου ή ο καθηγητής; Ο νοσοκόμος ή ο γιατρός; Εσύ ή ο διπλανός σου;» Βέβαια εκεί ο καθένας μπορεί να απαντήσει και εκτός διλημμάτων. «Θέλω να απολυθεί ο απατεώνας που με κυβερνά!»
Το κείμενο δημοσιεύθηκε ως editorial στο τεύχος 33 του HOT DOC
via  http://www.koutipandoras.gr

Δελτίο Τύπου του υπουργείου Εσωτερικών, - ΚΗΦΗ

Από τους Κ.Α.Π η μισθοδοσία των εργαζομένων στα Κ.Η.Φ.Η.

Δελτίο Τύπου του υπουργείου Εσωτερικών, 1-8-2013
 
Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Γιάννη Μιχελάκη διατίθεται το ποσό του 1,5 εκ. ευρώ για τη συνέχιση της απρόσκοπτης λειτουργίας των ΚΗΦΗ ( Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων) και των ΚΔΗΦ ( Κέντρα Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας ).
Το παραπάνω ποσό θα διατεθεί για την καταβολή της μισθοδοσίας του προσωπικού των Κέντρων από 01.08 2013 έως 31.10.2013 και θα καλυφθεί από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους των Δήμων.

Στα 68 Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων που λειτουργούν σε όλη την Επικράτεια εξυπηρετούνται περίπου 1.520 ηλικιωμένοι και απασχολούνται 270 εργαζόμενοι.
Στα 43 Κέντρα Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας εξυπηρετούνται πάνω από 1.000 άτομα και απασχολούνται 450 εργαζόμενοι.

Στα ΚΗΦΗ παρέχονται υπηρεσίες όπως νοσηλευτική φροντίδα, ατομική υγιεινή, δημιουργικής απασχόλησης και φροντίδα για την ικανοποίηση πρακτικών αναγκών διαβίωσης.

Η συνέχιση της απασχόλησης του προσωπικού των ΚΗΦΗ και των ΚΔΗΦ ρυθμίστηκε με τροπολογία του Υπουργείου Εσωτερικών στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής: «Αντιμετώπιση της Αυθαίρετης Δόμησης – Περιβαλλοντικό Ισοζύγιο και άλλες διατάξεις». 
ΠΗΓΗ:megalo limani.blogspot

Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

το φυτό που σκοτώνει τον καρκίνο σε 40 ημέρες...

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ! Αυτό είναι το φυτό που σκοτώνει τον καρκίνο σε 40 ημέρες...


Ενα ελάχιστα γνωστό φυτό με ένα πραγματικά περίεργο όνομα κάνει τώρα πρωτοσέλιδα ως...
δολοφόνος του καρκίνου, με την ένωση του φυτού εξαφανίστηκαν οι όγκοι σε ποντίκια με καρκίνο του ...
παγκρέατος. Γνωστό ως η «βροντή του θεού της αμπέλου»ή lei gong teng, το κινεζικό φυτό έχει ενσωματωθεί στην κινεζική ιατρική και έχει χρησιμοποιηθεί για αιώνες για την αποκατάσταση, υπό ορισμένες προϋποθέσεις όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα.

Σύμφωνα με τη νέα έρευνα από το Πανεπιστημίου του Τεκτονικού Κέντρου για τον Καρκίνο στην Μινεσότα www.cancer.umn.edu, η ένωση των φυτών δεν οδήγησε σε κανένα σημάδι όγκου μετά από μια περίοδο 40 ημερών - ακόμη και μετά τη διακοπή της θεραπείας. Δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Science Translational Medicine και χρηματοδοτήθηκε από τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας, ακόμη και οι επιστήμονες που εργάζονται για το έργο είχαν μείνει άφωνοι από τις αντικαρκινικές ιδιότητες της ένωσης. Περιέχει κάτι που είναι γνωστό ως τριπτολίδη, η οποία έχει χαρακτηριστεί ως μαχητής του καρκίνου σε προηγούμενη έρευνα, που πιστεύεται ότι είναι το βασικό συστατικό που μπορεί να είναι υπεύθυνο για τις αντικαρκινικές ικανότητες.

Ο αντιπρόεδρος της έρευνας στο Κέντρο Καρκίνου εξήγησε στο Bloomberg:

Αυτό το φάρμακο είναι απίστευτα ισχυρό για να σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα, είπε. Οπως και με πολλές άλλες ισχυρές ουσίες, όπως η κουρκούμη και το τζίντζερ, η επικρατούσα τάση στην επιστήμη είναι ακόμη αργά για να επιβεβαιώσει αυτό που πολλοί στην παραδοσιακή ιατρική έχουν γνωστό για ολόκληρη τη ζωή τους.

Αυτό φυσικά, οφείλεται στο γεγονός ότι απλά δεν υπάρχει χρήμα για μεγάλες εταιρείες να ερευνήσουν τις θεραπευτικές ιδιότητες των βοτάνων και φυσικών ενώσεων, όπως η ένωση που βρίσκεται στο lei gong teng.

Το Turmeric (κουρκουμάς) και το τζίντζερ, για παράδειγμα, έχει βρεθεί ότι έχει καταπληκτικές αντικαρκινικές ουσίες που είναι σχεδόν δωρεάν σε σύγκριση με τα ακριβά και επικίνδυνα φάρμακα κατά του ουσίες και βασικό, χωρίς παρενέργειες! Παρ 'όλα αυτά, οι μεγαλοφαρμακευτικές έχουν καταφέρει να αγνοήσουν αυτά τα μπαχαρικά όσο το δυνατόν περισσότερο. Στην πραγματικότητα, έχουν ακόμη επινοήσει χιλιάδες μελέτες που να καταδεικνύουν με δόλο την υποτιθέμενη αξία των φαρμακευτικών προϊόντων που προωθούνται από τις μεγάλες φαρμακευτικές.

πηγή:athensmagazine.gr

Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ . ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΒΣΣ 2/8/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ . ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΒΣΣ           2/8/2013

΄Οπως είναι γνωστό στους συναδέλφους που μετέχουν στις Γενικές συνελεύσεις των σωματείων τους, το πανελλήνιο συντονιστικό του ΒΣΣ  όλο αυτό το διάστημα βρισκόταν σε έντονη κινητικότητα και δραστηριότητα σχετικά με την εξέλιξη της εργασίας μας.
Σήμερα λοιπόν πραγματοποιήθηκε η αναμενόμενη συνάντηση με τον υφυπουργό εργασίας κ.  Κεγκέρογλου παρουσία και του προέδρου της κοινωνικής πολιτικής της ΚΕΔΕ κ. Δανιηλίδη καθώς και του κ. Γούπιου από πλευράς ΕΕΤΑΑ. Εν ολίγοις, μέσα από τη διαβούλευση διαφάνηκε  μία θετική εξέλιξη για την πορεία, χωρίς ωστόσο να είναι τελεσίδικη.
. Θεωρούμε ότι με βάση τα λεγόμενα των εμπλεκόμενων φορέων θα γνωρίζουμε οριστικά και επίσημα για το τι μέλει γενέσθαι στο τέλος του μήνα.
 ΄Οσον αφορά τα δεδουλευμένα των εργαζομένων για το α' τρίμηνο του 2013 χρήματα για τα οποία πρέπει να καταβάλλει το υπουργείο εσωτερικών, απ' ότι πληροφορηθήκαμε θα καθυστερήσουν διότι πρέπει να ψηφιστεί διάταξη από τη Βουλή. Ωστόσο η Βουλή από σήμερα μέχρι και 21 του μήνα θα είναι κλειστή, και όπως γίνεται αντιληπτό αυτό επιβαρύνει την κατάσταση. Για άλλη μια φορά διαπιστώθηκε πως  οι υπηρεσιακοί του συγκεκριμένου υπουργείου λειτουργούν με ρυθμούς χελώνας, αδιαφορώντας για τους εργαζόμενους και την επιβίωση τους, και φυσικά χωρίς κανείς να αναλαμβάνει την ευθύνη. Γιατί υπάρχουν ευθύνες.....όταν το θέμα έχει επισημανθεί εδώ και κάτι μήνες.!!!!!!!!!!
 Σχετικά τώρα με το εξάμηνο που αφορά τη χρηματοδότηση από το υπουργείο εργασίας, τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτέμβρη θα αρχίσουν να καταβάλλονται τα χρήματα.
Αρχές Σεπτέμβρη επίσης, θα κληθούν όλοι οι εργαζόμενοι του Βοήθεια στο σπίτι σε Γενικές Συνελεύσεις όπου θα ενημερωθούν πλήρως για τις οριστικές εξελίξεις. Αναμένουμε λοιπόν, και πάνω απ' όλα δεν πρέπει να αφηνόμαστε σε υποθετικά σενάρια. 

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Εταιρεία συστήνουν Εκκλησία και Δημόσιο

Εταιρεία για την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, συστήνουν Εκκλησία και Δημόσιο

Οικονομία & ΠολιτικήΤρίτη, 30 Ιουλίου 2013 11:02
Εταιρεία για την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, συστήνουν Εκκλησία και Δημόσιο
Την από κοινού σύσταση, ανώνυμης εταιρείας, για την εκμετάλλευση και αξιοποίηση της εκκλησιαστικής ακίνητης περιουσίας, ανακοίνωσαν το γραφείο του πρωθυπουργού και η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα έσοδα που θα προκύπτουν, από την νέα εταιρεία που θα έχει την επωνυμία «Εταιρεία Αξιοποίησης Ακίνητης Εκκλησιαστικής Περιουσίας Α.Ε.», θα κατευθύνονται από την μεν Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, στην περαιτέρω στήριξη και επέκταση του κοινωνικού και φιλανθρωπικού της έργου, από το δε Ελληνικό Δημόσιο, στη διεύρυνση των κοινωνικών υποδομών του και στην αρωγή των πλέον ευπαθών και αδύναμων συμπολιτών μας.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Σε συνέχεια της σχετικής πρότασης του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου - η οποία έχει διατυπωθεί και τεθεί υπ' όψιν της Πολιτείας ήδη από τον Οκτώβριο του 2009- και προς την κατεύθυνση της υλοποίησής της, η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και το Ελληνικό Δημόσιο αποφάσισαν να προχωρήσουν άμεσα στην από κοινού σύσταση Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία “Εταιρεία Αξιοποίησης Ακίνητης Εκκλησιαστικής Περιουσίας Α.Ε.”.

Σε μία εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο για την πατρίδα και την κοινωνία μας, που απαιτεί λύσεις και απαντήσεις στις βαρύτατες επιπτώσεις της σοβαρότερης κοινωνικής και οικονομικής κρίσης των τελευταίων εξήντα και πλέον ετών, Εκκλησία και Πολιτεία συνεργάζονται για την εξυπηρέτηση του κοινού καλού. Με την Εκκλησία να θέτει ουσιαστικά για μία ακόμη φορά την περιουσία της στη διάθεση της Πολιτείας και του λαού μας.

Πρόκειται για μία κοινωνική σύμπραξη στο ανώτατο θεσμικό επίπεδο με μοναδικό σκοπό την ανακούφιση των σκληρά δοκιμαζόμενων συνανθρώπων μας και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής. Γι' αυτό άλλωστε και τα έσοδα που θα προκύπτουν, θα κατευθύνονται από την μεν Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, στην περαιτέρω στήριξη και επέκταση του κοινωνικού και φιλανθρωπικού της έργου, από το δε Ελληνικό Δημόσιο, στη διεύρυνση των κοινωνικών υποδομών του και στην αρωγή των πλέον ευπαθών και αδύναμων συμπολιτών μας».
πηγή:sport and bisiness