Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Χιωτάκης καταδικάστηκε σε 18 μήνες φυλάκιση.

 Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Χιωτάκης καταδικάστηκε σε 18 μήνες φυλάκιση. 


Σήμερα ο Δήμαρχος κ. Χιωτάκης καταδικάστηκε από το τριμελές Πλημμελειοδικείο  Αθηνών  σε 18 μήνες φυλάκιση και πρόστιμο 100.200,00 ευρώ για το «μπάζωμα» της αναδασωτέας έκτασης στην οδό Θανοπούλου στο πρώην Κτήμα Ηλιόπουλου, κατόπιν μηνυτήριας αναφοράς της δημότισσας κ. Ζωής Κατσιάνη.
Μετά από 5 ώρες συνεδρίαση στις 21/11/2013 το ΙΑ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών έκρινε την μήνυση που είχε κατατεθεί από το Δασαρχείο Πεντέλης εις βάρος του Δημάρχου Κηφισιάς Νίκου Χιωτάκη, του επιχειρηματία Βακάκη, ιδιοκτήτη της αλυσίδας καταστημάτων Jumbo και του κ. Μαγγίνα ο οποίος έχει αποβιώσει.
kokkinaras 4
Η μηνυτήρια αναφορά του Δασαρχείου Πεντέλης συστάθηκε μετά από καταγγελία των δημοτών κ.κ. Ζωή Κατσιάνη και Ιωάννη Ματάλα κατοίκων της περιοχής Κοκκιναρά, για το μπάζωμα δάσους 4 στεμμάτων από τις εκσκαφές που έγιναν προκειμένου να κατασκευαστεί η πισίνα 700μ2 στη βίλα του επιχειρηματία Βακάκη (foto).
Jumbo
Η ακροαματική διαδικασία απέδειξε ότι ο Δήμαρχος κ. Χιωτάκης ήταν γνώστης του παράνομου γεγονότος από το πρώτο φορτηγό που ξεφόρτωνε στην αναδασωτέα περιοχή του πρώην Κτήματος Ηλιοπούλου. Αμφότεροι οι δημότες παρουσιάστηκαν ως μάρτυρες στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο.
Εκτός από την βαριά ποινή των 18 μηνών φυλάκιση με αναστολή το δικαστήριο επέβαλε και πρόστιμο 100.200,00 ευρώ στον καθένα ξεχωριστά κ.κ. Δήμαρχο Χιωτάκη και επιχειρηματία Βακάκη.  Οι δικηγόροι των καταδικασθέντων δήλωσαν ότι θα κάνουν έφεση κατά της δικαστικής απόφασης.
Η κ. Κατσιάνη μας ενημέρωσε επίσης ότι ακολουθεί ακόμη μία δική για την ίδια υπόθεση στις 12/12/2013 εις βάρος του Δημάρχου Κηφισιάς, του επιχειρηματία Βακάκη και του κ. Μαγγίνα ο οποίος έχει αποβιώσει!
Μετά την «έκτακτη είδηση» που δημοσίευσε πρώτη η εφημερίδα Kifisia Press την Πέμπτη 21/11/2013 και ώρα 02.53μμ ακολουθήσανε την επομένη δημοσιεύματα για το ίδιο θέμα στις εφημερίδες Εφημερίδα των Συντακτών, Ακρόπολις, Εφημερίδα Κηφισιά κτλ…..
kokkinaras
Η κ. Κατσιάνη μας ενημέρωσε επίσης ότι ακολουθεί ακόμη μία δίκη για την ίδια υπόθεση στις 12/12/2013!
ΚΟΚ
Ο κ Χιωτάκης πήρε αναστολή, λόγω του καθαρού μητρώου του και αναμένεται να υποβάλει έφεση εντός των προσεχών ημερών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου